Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2010

Av Emelie - 13 april 2010 20:36

"Hur kan du vara säker på att hon inte är dräktig ännu? Jag såg inte förrän dag 20-21. Visserligen är du mer erfaren men ändå! Det har väl inte gått så lång tid ännu?"


Jag gick förstås till min kalender och började räkna på dagarna igen. Och tror ni inte att jag hade räknat fel!!!   Vilket innebär att hon kanske är dräktig ändå!   Ack ja, tur att jag inte jobbar med att räkna pengar eller nåt sånt....  


Idag har jag förresten ägnat mig åt att läsa en massa intressanta artiklar som jag har hittat i Pawacademy! Har lärt mig nya saker om genetik och sånt. Det känns som att jag är inne i värsta informationsslukarfasen, och jag blir aldrig mätt!

  

Självklart tändes nu hoppet om en underbar kull igen!!!!


ANNONS
Av Emelie - 12 april 2010 21:29

Det känns ju lite trist nu när jag vet att det finns några kattungespekulanter som väntar på nästa kull. Men så fort Lisen löper igen, så kommer jag förstås att para henne igen! Den som väntar på nåt gott....


Men jag gillar verkligen inte att vara tålmodig! Tålamod är liksom inte min starkaste sida...


Till Inga-Lill: Det var snarare så att jag "bjöd in mig själv" till SäSK-mötet när jag ändå var uppe i norra Sverige och hälsade på min mamma. Annars hade jag aldrig åkt så långt norrut!  

ANNONS
Av Emelie - 12 april 2010 12:10

Jag har nu uppdaterat och utökat häftet som jag ger alla kattköpare, och döpt om det till Kattmanualen. Om du vill ha den senaste versionen, så kan du bara kontakta mig, så skickar jag den till dig i mailform.

Av Emelie - 11 april 2010 20:52

Två uppfödare har svarat på min fråga på forumet om huruvida Lisen är dräktig, och båda tror att hon INTE är det...  

Av Emelie - 11 april 2010 16:29

Jo, jag tycker att tuttarna har blivit lite rosa, men Lisen har ännu inte gått upp i vikt, så 100% säker är jag inte. Lite försiktigt optimistiskt är jag i alla fall! (Kanske det blir en liten kull?) Här nedan ser ni bilder på tutte 1, 2 och 3. Vad tror ni bloggläsare?

      


Av Emelie - 10 april 2010 21:50

Jag blev inbjuden till SäSKs medlemsmöte i Skellefteå, och träffade där ett tiotal sibiruppfödare, som jag tidigare bara kände genom deras hemsidor. Mötet pågick i hela fyra timmar! Nu är jag full med nya intryck, och jag försöker komma ihåg vilken uppfödare det var som hade vilken uppfödning, men jag minns inte alla. Jätteinspirerande var det i alla fall!  

  

Sen vill jag också meddela att Evoras husse och matte har valt att återgå till hennes ursprungsnamn igen. Ursprunget är väl viktigt, oavsett om man är människa eller katt, antar jag, och Evora har ju rest ända från Oviedo, Spanien, till Göteborg och vår barnfamilj med uppfödarambitioner, till hennes nya, lugnare, familj en bit utanför Göteborg. Evora är förresten även namnet på en stad i Portugal.  


När vi var och hälsade på så berättade de om hur smart Evora är, som kan öppna dörrar och som verkar förstå så mycket. Eftersom hennes husse är allergisk så är de glada över att kunna ha katt överhuvudtaget, och de ger henne massvis av kärlek och uppmärksamhet.

Av Emelie - 9 april 2010 20:31

Alla medlemmar i SäSK är hjärtligt välkomna på möte hemma hos Iris (Irina's) söndag den 25 april kl 14.00 Meddela Iris innan att du kommer! Vi ser gärna fler deltagare den här gången!

Av Emelie - 9 april 2010 20:16

Idag borde jag ha kunnat meddela om Lisen är dräktig eller inte, men jag vet fortfarande inte, för jag och Lilla Lo befinner oss inte hemma för tillfället..... Och när H försökte kolla på Lisens tuttar så morrade hon och försökte bitas.   Vi får försöka ge oss till tåls till på söndag. Jag är förresten väldigt sugen på söta kattbebisar just nu, men det kanske jag inte ens behöver nämna? Har förresten börjat fundera på att para Cornelia med någon stilig hane också...


  

På bilden syns Lisen och söta Billie Bling.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se