Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2010

Av Emelie - 17 april 2010 13:01

      

ANNONS
Av Emelie - 17 april 2010 13:00

    

ANNONS
Av Emelie - 17 april 2010 11:43

"Åh... När kattungarna är tillräckligt gamla, kanske jag och Anna får komma och hälsa på? ;)"

 

Mitt svar: Ja, visst får ni det!   

Av Emelie - 15 april 2010 21:14

En bra grej som de har infört på Sällskapet Sibirisk katts hemsida är att kattungeannonserna numera innehåller ett utrymme där uppfödaren kan skriva vilka hälsotester som gjorts på katten. Som ni kanske minns så skrev jag ett inlägg på forumet med förslag på att bara de som HCM-testat sina avelskatter skulle få annonsera kattungar. Detta är ett bra steg på vägen. Kanske det lönar sig att skriva förslag i alla fall!


En annan sak som jag har gjort under några månader är att skriva lappar och lägga i förslagslådan på ICA Kvantum där jag handlar att de ska sluta sälja jätteräkor av miljöskäl. Nu när jag kollade i frysdisken senast så fanns det inga jätteräkor där! Kan det vara en slump?  


Jag tycker faktiskt att Lisen har blivit lite rundare om magen, och jag lääängtar verkligen efter kattungar nu!


Och snart har jag läst ut varenda artikel av dem som ligger ute på nätet i Pawacademy. Det är inte klokt vad jag lär mig mycket om populationsgenetik, epistasi, polydaktyli och hundavel (ja, ni läste rätt)!   

  

Det här är förresten en av mina favoritbilder. Det är Guro som har fotat A-kullen.

Av Emelie - 15 april 2010 15:45

Hur många katter kan du tänka dig att ha hemma? Då räknar jag inte med katter som bor ute och som du kanske matar, eller katter som bor i din ladugård eller liknande, utan det ska vara katter som största delen av tiden bor i din lägenhet/ditt hus. Här hemma hos oss begränsas ju antalet av Hs regel om max 3 vuxna katter, men om jag fick välja själv hade jag gärna haft fler. Någonstans finns det förstås ändå en gräns för hur många katter som känns okej att ha. Några människor går helt klart för långt när de börjar "samla" på katter som de inte orkar sköta om. De största begränsningarna för att ha många katter som jag kan se är:


1. Om man har fertila katter så blir det större risk för konflikter ju fler katter man har.

2. Om man har många katter tillsammans så ökar risken för visusinfektioner bland katterna drastiskt, eftersom katters immunförsvar inte är gjort för att leva många katter tillsammans i grupp. Detta gäller särskilt om katterna är unga.


Så nu är det bara att rösta!!! Ska bli spännande att se resultatet.

Av Emelie - 14 april 2010 20:45

Nu har jag tittat på Lisens tuttar igen och de är helt klart rosa!   Beräknad förlossning 29 maj!

Av Emelie - 14 april 2010 19:12

Jag har väldigt lätt att kära ner mig i katter, och nu har jag hittat en ny kattras att beundra. Den sägs vara världens ovanligaste ras (jag vet inte om det är sant), men den är i alla fall liksom den sibiriska rasen en ras som utvecklats på naturlig väg. Fast inte i Ryssland, utan i djungeln i Kenya. Den heter Sokoke, efter skogen där den hittades. Så här ser den ut:

  

Det som är speciellt med rasen är att den har tickade hårstrån i de svarta banden i pälsen och den fäller tydligen ovanligt lite hår. Brun tabby är den enda godkända färgen. Den fäster sig mycket vid sina familjemedlemmar, och den är självständig, aktiv och intelligent. Igår kväll kunde jag inte låta bli att drömma om hur det skulle vara att föda upp en så här ovanlig ras, och vilka problem man snabbt måste få med inavel när man hållit på ett tag. Men det skulle vara spännande att vara pionjär!


Jag har hittat två uppfödare som föder upp rasen i Sverige. Klicka här så får du till exempel se Kadzonzos jättefina hemsida!

Av Emelie - 14 april 2010 13:12

Ni kanske redan har förstått att jag äääälskar designprylar för katter. Men när man är arbetslös är det svårt att ha råd med snygga grejer. Lösningen heter återvinning. Projekt Sälja Marja Entrich, som nu ligger i träda, innebar att jag köpte snygga underlägg och skålar från Marimekko. Dessa har jag nu återanvänt till katterna, och så här snyggt blev det (burken köpte jag för länge sedan på IKEA):

  

Som ni kanske vet, så ska man inte ställa vattenskålen bredvid kattens matskål, för då blir katten misstänksam och tror att vattnet kan vara förgiftat (kanske har det faktiskt till och med ramlat ner en smula från torrfodret i vattnet.... ) Konsekvensen blir att katten dricker mindre, och det kan leda till njurproblem.  


Gör därför som jag; ställ två riktigt stora vattenskålar på två helt andra ställen i lägenheten och riktigt långt ifrån toalådan:


 

Drickskålarna ska inte vara av plast, för då tycker katten att vattnet smakar illa. Två såna här stora och fina skålar köpte jag idag på Huveröds hund och katt.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se