Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under mars 2010

Av Emelie - 18 mars 2010 09:52

Grattiskramar till Charlie, Cleo, Clara, Chilli och Cornelia!!!!  

ANNONS
Av Emelie - 17 mars 2010 14:02

    

"Det var ett tag sedan du fick höra något från oss om Delphie. Tiden rusar!!

Delphie mår toppen. Hon är en stor tjej nu; väger säkert nära 4 kg - tung är hon iaf :) Hon är så go och kelig. Hon har ett härligt sätt; hon lägger sig på rygg med tassarna i vädret, lite där hon tycker att det passas s a s :)) Och när man pratar med henne tittar hon på en smed en min som säger "varför tittar du så konstigt på mig!?" :))

Melker och hon har ett alldeles särskilt band! Han får kela och bära på henne som han vill och hon gosar tillbaka; gnuggar nos och låter honom hållas när han är kelsjuk :)

Molly är hon lite undvikande mot - men så är Molly inte lika smidig med henne, så som Melker är.

Fredriks knä och ben är tydligen bästa sovplatsen. Hon går alltid och lägger sig där, och om han flyttar på henne så går hon tillbaka :)

Mig vet hon att hon får mat och godis av. Hon lägger sig alldeles bakom mina fötter, så jag måste numera vända mig om och kolla om hon ligger där, så jag inte trampar på henne.
Hon väcker mig vid halv 6 på morgnarna, puh! Och om jag inte stiger upp så sträcker hon sig mot väggen, som hon vet att hon inte får - då vaknar jag ju :)) Vi brukar kela en stund innan jag stiger upp, och hon följer mig upp sedan.

Vi är alla väldigt kära i henne och gläds åt att hon låter oss bo i hennes lägenhet :)

Skickar med två relativt nya bilder på vår prinsessa!"

ANNONS
Av Emelie - 16 mars 2010 16:24

  

Det jag gillar mest med Jasper är hans gosiga temperament, hans allergivänlighet (två av Angelicas kattallergiska kompisar tål honom), hans kraftiga benstomme, hans fina öron- och ögonplacering, hans kraftiga päls, varma pälston, hans sibirkropp med korta ben och rektangulära kropp och hans breda ansikte med helt rätt sibbeuttryck (enligt min åsikt alltså). Nu är vi många som hoppas att Lisen snart ska börja löpa igen!


Och jag, jag ska börja en arbetsmarknadsutbildning till rörinfodrare på måndag. Allt detta tack vare tipset jag fick från Tina som har Skatternas blogg.    De första två veckorna är provveckor, då får vi se hur jag trivs, sedan är hela utbildningen på 12 veckor. Mormor G föreslog att jag skulle starta företaget "Miss Emmi's rörinfodring".  

Av Emelie - 15 mars 2010 19:20

"Då hoppas jag det blir en Lisen-kisse-bäbis till mig:O))) hoppas på vitt ansikte med rosa nos som Lisen. Kan det bli det??"

 

Mitt svar: Ja, det kan bli en kattunge med vitt runt nosen, men eftersom ingen av Lisens ungar från tidigare kullar har fått rosa nos och vitt runt nosen, utan bara vita hakor, så är väl chansen inte så jättestor.

Av Emelie - 15 mars 2010 16:50

Jag är faktiskt ägare till Sveriges snyggaste fertila sibirhane, nämligen Haknäsans Twilight Jasper!    En vackrare och mer rastypisk hane får man leta länge efter, och dessutom har han ett supertemperament; han var helt cool hos veterinären idag. Titta här bara:

         

Tack och lov var både Jasper och Lisen fria från HCM idag och Jasper har båda testiklarna på plats. Han har blodgrupp A. Tack Angelica för att du följde med till veterinären idag och stöttade både mig och Jasper!


Så nu väntar vi ivrigt på Lisens nästa löp, för då ska det bli parning av! 

Av Emelie - 14 mars 2010 20:19

    

Idag blev jag anlitad i egenskap av "färggenetikexpert" för att ta reda på vilken färg kattungarna kommer att bli till dessa två sötnosar. Mamman är blå solid med vitt och pappan är svartsmoke med vitt. Den blivande kullens mormor är långhårig.


Nu gäller det: kommer ni ihåg er färggenetik? Hur kommer de blivande kattungarna att se ut? 

Av Emelie - 12 mars 2010 19:56

Idag har Lucida börjat löpa för första gången! Hon och Lisen, som också löper, har övningsparat sig idag, och det såg så himla komiskt ut! Cornelia äter som tur är p-piller, annars hade vi kanske haft tre löptjejer här hemma. Det funkar jättebra att ge Cornelia 1/4 piller två gånger i veckan, på så vis blir hormonnivån jämnare. 


Nu äger jag alltså fyra fertila honor, men har inte en enda kattungekull eller dräktig hona. Jag läääängtar. Suck! Dessutom har jag inte tränat på över en vecka på grund av förkylningen, och det känns som en evighet, ungefär som att jag har glömt hur det var att gå till gymet. Kanske att jag kan promenera i morgon åtminstone.

Av Emelie - 10 mars 2010 21:03

Jag vill köpa en ny katt, men jag har inte råd! Sitter och kollar på vackra kattungar på nätet och drömmer om nya vackra katter.... ibland önskar jag att jag kunde ha riktigt många katter så att jag kunde ha kattungar hemma jämt....

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se