Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Sånt här sysslar en kattuppfödare med på dagarna!

Av Emelie - 26 mars 2010 23:56

  

Sitter och surfar på sibirkattungar och läääängtar. Det föds så många söta kissar runt om i Sverige och Norge och Danmark och Finland att man blir alldeles sjuk. Alla möjliga söta färger och former. Den här bilden visar Cleo vid 12 dagars ålder.


Fick rapport från Angelica att Jasper och Lisen hade parat sig en massa gånger sedan jag åkte, (sju gånger under kvällen bara), men att nu så hade Lisen tydligen börjat tröttna. I morgon åker jag därför och hämtar hem henne. Jag kommer att kolla om hon sover mer än vanligt eller kanske kräks mer. Det kan vara tecken på dräktighet. Om hennes tuttar är rosa om tre veckor så borde hon vara dräktig.


Som vanligt gör jag färdigt alla uppgifter på Pawpedskursen G2 samma dag, och även den här veckan har jag varit den mest aktiva i gruppuppgiften. Det är såååå spännande med den här veckans uppgift där man ska planera parningar mellan ett antal katter och ta hänsyn till deras utseende och temperament, samtidigt som man måste vara uppmärksam på en påhittad ärftlig sjukdom. Verkligen många olika variabler att räkna in, och många olika sätt att resonera. Tänk om det fanns något jobb där man fick skriva kattuppfödaruppgifter hela dagarna, då skulle jag klara det galant!   


Kanske därför som jag alltid har trivts så bra med att studera, för att jag gör uppgifterna snabbt och får mycket tid över till annat?  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se