Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2010

Av Emelie - 17 februari 2010 18:07

Jag blev så inspirerad igår när jag såg programmet "Biggest loser" på TV. Det var en kvinna som vann (för första gången i seriens historia), och jag tycker det är så härligt att se att tjocka människor faktiskt kan gå ner mycket i vikt, om de verkligen anstränger sig. Hon som vann hade varit jättetjock innan, nu såg hon ut som en atlet!


En kul grej är att jag har kommit på att när jag håller på med fysisk träning så kommer jag faktiskt närmare alla mina mål!


Mina fem mål är förresten:

  • rik (om jag är smal och vältränad så ökar mitt självförtroende och därmed mina chanser att få jobb och då kommer jag att bli mycket rikare än jag är nu, så att ha ett jobb och en genomsnittlig lön är faktiskt att vara rik för mig)
  • frisk (fysisk träning ger bättre hälsa, det har forskning visat)
  • smal (det blir man om man tränar ofta och regelbundet)
  • stark (jag har redan börjat kunna lägga på mer vikter när jag tränar)
  • lycklig (styrketräning är nog en av de saker som jag känner störst lyckoeffekt av, även om jag även har mina dalar ibland)
ANNONS
Av Emelie - 16 februari 2010 15:46

Av rubriken skulle man kunna tro att jag är alkoholist, men sanningen är att jag inte klarar av att dricka ens en liten mängd alkohol, på grund av min känsliga mage...  


Igår efter träningen mådde jag prima, men idag mår jag inte alls lika bra. Tränade jag för hårt igår? Jag vet faktiskt inte. Har börjat läsa en bok av John Robbins, Healthy at 100, där han skriver om de fyra kulturer i världen där människor lever längst. Jag tänkte att jag skulle bli inspirerad, men i stället fick jag en insikt om hur lång väg vi västerlänningar har kommit ifrån det vi mår bäst av. Är det inte talande, för att ta ett exempel, att vi har en sjuk-vård, och vi lägger massor av pengar för att studera sjukdomar, men vi vet nästan ingenting om hälsa och hur man håller sig frisk, för det har vi knappt forskat på alls? Är det inte konstigt att sjukdomar som Altzheimer, benskörhet, dålig syn och hörsel nästan är okända begrepp bland äldre personer i Kaukasien, och att deras 90-åringar ofta är friskare än våra 60-åringar?


De gamla människorna i Kaukasien slutar aldrig att hålla igång fysiskt, de stressar inte och de skrattar och har roligt en stor del av dagen. De mår bra. Hur ska vi västerlänningar kunna hitta tillbaka till detta? Ibland tänker jag att jag ska flytta ut på landet och börja odla, blir ibland inspirerad av hemsidan www.alternativ.nu men inte heller det känns helt rätt för mig. Antagligen skulle jag känna samma sak oavsett var jag bodde. Jag tror att många av oss i den industrialiserade världen har tappat bort vår naturliga livsglädje, helt enkelt, och vi prioriterar inte att få den tillbaka, fastän det borde vara det viktigaste av allt, eller hur? Tur ändå att vi har katterna, som ständigt påminner oss om hur man ska göra för att må bra och njuta av livet! Och jag hoppas att min må-bra-känsla ska komma tillbaka snart!

ANNONS
Av Emelie - 15 februari 2010 23:36

Nu har jag kört mitt hårda träningsprogram i över två veckor, och jag är taggad till tusen! Mina lårmuskler är hårda och eftersom jag har kommit på ett sätt att inte bli förkyld, så finns det ingenting som kan stoppa mig. Det ska bli väldigt spännande att se vart detta kommer att leda!  

Av Emelie - 15 februari 2010 19:54

Jag vill passa på att berätta om bioresonans, som är en metod som sägs fungera väldigt bra mot kattallergier. Eftersom många av mina kattköpare är allergiska, så tror jag att detta kan intressera många. Divas ägare har testat metoden med goda resultat. Läs mer här.

Av Emelie - 15 februari 2010 19:30

Ett roligt test som passar oss kattnördar är att försöka komma på så många kattraser som möjligt ur minnet. (Måste vara såna som är godkända inom SVERAK.) Gå sedan till SVERAKS hemsida för att se vilka du har missat. Hur många kom du på?


Ledtråd: Det finns 43 olika raser exklusive huskatt, som inte är en ras egentligen.

Av Emelie - 15 februari 2010 11:03

Måste bara visa de här två underbara bilderna som Katarina tog av Cornelia och Lucida:

    

Av Emelie - 15 februari 2010 10:59

Dylan, som hade samma snälla danska domare som Lucida, fick den här jättefina bedömningen:
S* Miss Emmi's Dylan Dynamic

"Type: Excellent broadness and massive male.

Head: Ex. cheeks, ex chin, ex nose.

Eyes: Ex. size and shape.

Ears: Ex. size + placed.

Coat: Ex. quality ♥ (ja, domaren har ritat ett hjärta!).

Tail: Ex.

Condition: Show condition.

General impression: Sweet Baby ♥ " (ja, domaren har ritat ett hjärta!)"
Dylan, som är könsmogen men snart ska kastreras, var väldigt nyfiken på sin burgranne, en annan sibir.  
 
 

Av Emelie - 15 februari 2010 10:41

Cornelia har börjat löpa för första gången. Hon brås på sin mamma på så vis att hon vrålar högt för att försöka locka till sig en hane....Lisen, som också löper, ligger på rygg bredvid Cornelia och båda "kurrjamar", rullar sig, och nosar varandra i baken...nu har Lisen till och med ställt sig ovanpå Cornelia och bitit tag i hennes nacke....svårt att para sig om man är två honor, dock  ....Jag gissar att Cornelia kände doften av några attraktiva fertila hanar på utställningen!   

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se