Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Träning igen!

Av Emelie - 27 februari 2010 21:59

Ursäkta alla ni som tycker att jag skrivit för lite om katter på sistone. Hoppas att ni också kan känna er peppade att börja träna. Fysisk träning är väl annars inte det man i första hand förknippar med kattägare.   


Idag har jag varit på gymet och tränat kettlebells i två timmar och det var jobbigt! Jag fattade nog inte riktigt vad jag gav mig in på när jag spontant anmälde mig till en workshop som visade sig vara mer av en sweatshop när allt kom omkring. Kan inte minnas att jag någonsin tidigare varit lika slutkörd. Så hela dagen efteråt har jag gått omkring och varit hög på endorfiner och skrattat och pratat om allt möjligt som om jag var berusad eller nåt.  


Jag är verkligen helt inne på det här med träning nu, men det tog ett tag att komma dit jag befinner mig nu. Alla dessa hinder har jag lyckats överbrygga:

  • Att överhuvudtaget våga gå in på ett gym och börja träna tog flera år. Jag kände mig länge "fel" i den miljön och trodde att alla tittade på mig. Jag löste det genom att helt enkelt tvinga mig själv att gå dit. Jag började lite försiktigt med sådant som jag kände mig trygg med, och sedan vågade jag mig på svårare saker efter hand.
  • Nästa svårighet att ta sig förbi var problemet med att jag alltid blev förkyld efter att jag hade tränat ett par gånger och då blev det svårt att komma tillbaka. Det har jag nu löst med hjälp av kolloidalt silver, som jag tar så fort jag känner förkylningssymptom.
  • Jag hade länge svårt att motivera mig att överhuvudtaget gå iväg till gymet och träna, och jag tyckte inte att träningen gav så stor effekt. Det löste jag genom att boka in två träningstillfällen med en personlig tränare, som gav mig övningar att göra. Jag satte även upp personliga mål: rik, frisk, smal, stark, lycklig, och lydde coachens råd att se till att måluppfyllelsen gick att mäta. Därför gjorde jag en fettmätning och konditionstest vid första träningstillfället och nästa gång jag testar mig så hoppas jag på en förbättring.

En sak som jag har märkt är att jag gillar att gå in för saker med själ och hjärta, oavsett om det är kattuppfödning eller träning. Så nu när jag tränar 6 gånger i veckan så känns det mycket roligare än när jag bara tränade 2 eller 3. Nu motiveras jag av att jag hela tiden gör framsteg, och att jag mår så mycket bättre sedan jag kom igång med hårdträningen. Det är kul att testa sina gränser och se att man klarar mer än man tror. Som tur är så är inte viktminskning den största anledningen till att jag tränar, utan det är välbefinnandet, för annars hade jag kanske känt mig lite modfälld när jag inte märkte snabba resultat. Däremot märker jag att kläderna sitter lite lösare nu.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Frida

28 februari 2010 17:21

Kettlebells är bland det roligaste som finns!
Två timmar låter dock väldigt tufft!


Kram Frida

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se