Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 26 februari 2010

Neva masqueradeuppfödare har startat en ny rasring

Av Emelie - 26 februari 2010 10:21

Vi har ju sedan tidigare en rasring för sibiriska katter, Sällskapet Sibirisk Katt. Men sedan syskonrasen Neva Masquerade kom så har det varit en massa diskussioner om huruvida nevauppfödare ska få vara med i SäSK och annonsera sina kattungar på sällskapets hemsida. Dessutom har man grundligt diskuterat huruvida man ska få para nevor med sibirer, och om det ska finnas avelsrestriktioner. Utan restirktioner så kommer det maskade anlaget att spridas till majoriteten av den sibiriska populationen, och många sibiruppfödare vill inte det.


Men nu har det startats en ny rasring, SIgNE, där både nevauppfödare och sibiruppfödare är välkomna, men där har man valt att inte ha några avelsrestriktioner alls, troligtvis för att detta är bekvämast för dem som föder upp nevor. Lite synd tycker jag att man inte kan samsas, men det är väl bara att inse att merparten av jordens befolkning fortfarande lever i konflikt och dualitet.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Helena Astgård

26 februari 2010 12:20

Hej Emelie! Så spännande det låter med en teknisk utbildning! Hoppas verkligen du kommer in!
Vad gäller Neva Masquerade - är den också känd som allergivänlig, som Sibirier? Eller finns det risk att den effekten försvinner om man blandar in Neva i aveln?
Ha en riktigt skön helg!
Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se