Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 19 januari 2010

Vad jag har insett de senaste dagarna:

Av Emelie - 19 januari 2010 16:42

Har insett att det där med "personal empowerment" (jag vet inte hur man ska översätta det till svenska?) är det som jag behöver lära mig att behärska för att kunna känna att jag kan skapa det jag vill i mitt liv och känna att jag inte är ett offer för omständigheterna (och att inspirera andra att göra samma sak).


På det området  är Abraham-Hicks en guldgruva att ösa ur. En annan viktig inspirationskälla är Gunnar, min coach. Han lever faktiskt det som jag skulle vilja leva: han jobbar för att det är kul. Egentligen är han pensionerad och behöver inte jobba, men man märker att han trivs med det han gör, och han sa till mig idag att när jag visualiserar ett jobb så ska jag utgå ifrån att det är ett jobb jag trivs med och tycker är roligt. Det var en aha-upplevelse för mig. Då insåg jag plötsligt att jag alltid har utgått ifrån att alla jobb är lika jobbiga och outhärdliga som de jobb jag har haft innan, bara för att jag är så van vid att få negativa associationer till allt som är jobbrelaterat. Så nu har jag skrivit en önskelista, där allt som jag vill ha i ett jobb finns med.


Abraham pratar alltid om att den viktigaste uppgiften vi har är att leva i samklang med våra drömmar, både i tanken och i känslan: helt enkelt att må så bra som vi skulle ha gjort om vi hade allt det där som vi vill ha. Då finns det ingenting som kan hindra oss från att få det vi vill ha. Men så fort vi fokuserar på det vi inte vill ha, ja då drar vi bara till oss mer av detta som vi försöker hålla ifrån oss. Tänk att det ska vara så svårt att lära sig! Jag trillar dit hela tiden och då får jag påminna mig själv gång på gång. En annan av mina svagheter är att jag fokuserar för mycket på vad andra tycker och deras negativitet, men genom att lyssna på Abraham-Hicks varje dag, så hoppas jag att jag så småningom ska börja lära mig hur man gör. För det är det som "self-empowerment" går ut på, och utan det så funkar ingenting. Inte för mig i alla fall. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se