Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 14 januari 2010

Uppdatering!

Av Emelie - 14 januari 2010 13:27

Nu var det länge sedan jag bloggade. (Länge för att vara mig i alla fall.) Har kommit på att jag ska lägga karriärfunderingarna på hyllan ett tag och bara göra sånt som jag gillar och mår bra av! Blir bara förvirrad av att försöka planera min framtid för närvarande, både när det gäller jobb och när det gäller min kattuppfödning. Därför ägnar jag mig numera åt:

  • TV-tittande.
  • Dataspelande på king.com.
  • Läsning av "ockulta läror" skrivna av författaren Drunvalo Melchizedek.
  • Korresponderande med en kvinna i England som håller kurser baserade på Drunvalos böcker. Kan hon komma till Sverige och hålla kurs?
  • Familjekonstellationer. Var på gratis föredrag igår och det var super!
  • Läser och lyssnar på Youtubeclips med Abraham-Hicks.
  • Hämtande av Loflickan på skolan och läsning av läsläxan.
  • Middagsfixande (efter bästa förmåga).  
  • Uppsättande av rivlappar för Kattkommando Syd på olika ställen där jag för tillfället befinner mig.

Apropå min inre konflikt om huruvida jag verkligen ska föda upp katter så har jag insett följande: Min tidigare utgångspunkt var att universum är begränsat på så sätt att det finns ett begränsat antal goda hem åt katter och om jag föder upp en katt så tar den katten en plats för någon bättre behövande hemlös katt.


Men tänk om det inte funkar så? Tänk om allting är något vi skapar med våra tankar? Tänk om det inte finns någon gräns för hur många bra kärleksfulla hem det kan finnas åt katter? Tänk om jag, när jag föder upp katter och älskar varje sekund, bidrar till att människors positiva erfarenheter av katter ökar, och att allt fler katter får det bra? Tänk om jag bara skapar mer lidande för katter om jag mår dåligt över att någon katt får lida eller tänker att det finns katter som det är synd om etc. Om jag också börjar må dåligt för att jag tänker så, då blir det ju bara mer lidande på jorden! Jag tror i stället att det bästa sättet att hjälpa hemlösa katter är att ha en positiv inställning och fokusera på det som är bra: många katter kommer till bra hem, vi människor har blivit allt bättre på att se till kattens behov, allt fler människor vill lära sig mer om kattskötsel och kattbeteende, allt fler människor förstår värdet av att ta ansvar för sina djur, fler och fler människor vill satsa pengar på att köpa en raskatt osv, katthemmen omplacerar tusentals katter varje år till goda hem.


 
ANNONS
 
Guro

Guro

14 januari 2010 17:13

Er det gratis å spille på king.com?

http://www.sjakkmatts.com

 
Ingen bild

Helena Astgård

14 januari 2010 21:49

Hej Emelie!
Ang. din uppfödning och om huruvida det etiskt rätt att föda upp katter när det finns så många hemlösa katter... För min egen del kan jag säja att jag hade gärna tagit mig an en hemlös katt, om jag inte var allergisk! Du gör ju en insats för oss som INTE kan ta vilken katt som helst till våra hem OCH du skapar därmed ett engagemang för katter. Jag har aldrig kunnat drömma om att kunna skaffa katt och har definitivt inte funderat särskilt mycket på att göra något för hjälpa en katt förut, men nu kan jag till och med tänka mig att skänka pengar till ett katthem. Det är tack vare dig och din uppfödning! Så du gör faktiskt en insats för att öka på "kattvänligheten" i samhället!
Kram på dig!

 
Margita

Margita

15 januari 2010 15:18

Just det Helena! Jag kom också in på det här med raskatt endast för att vi har allergier i familjen. Annars hade jag köpt en vanlig bondkatt, fattig som jag är ;-) Och det hade inte alls varit fel - en katt är en katt! Det är ju helt fantastiskt att vissa allergiker kan ha katt och att man föder upp seriöst gör ju att statusen på katten höjs! Så du gör en insats - det tycker jag också!!

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se