Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Hittat ett katthem i Halmstad med massor av kattungar

Av Emelie - 12 januari 2010 01:46

Det finns ett katthem i Halmstad som heter Kattfoten. Det ska erkännas: Jag blir illa berörd när jag läser deras sida upp och sida ner med hemlösa katter. Inte för att katterna bor på katthemmet, men för att katthem överhuvudtaget behövs, och att det inte verkar finnas någon gräns för hur många hemlösa katter det finns runtom i landet. Just på det här katthemmet finns det för tillfället jättemånga leveransklara kattungar. Och återigen ställer jag mig själv frågan om det överhuvudtaget är rätt att föda upp katter när katthemmen svämmar över. "Till och med" raskatter hamnar ibland på katthem. Exempelvis så har Kattluckan i Stockholm för tillfället två renrasiga somalikatter på sitt katthem. Kanske borde jag skaffa en annan hobby?


Samtidigt blir jag glad över att de som jobbar på katthemmen frivilligt gör ett sånt fantastiskt arbete. Tydligen får de in så många katter att det inte finns plats på katthemmet, och det finns inte heller tillräckligt många jourhem. Jag önskar verkligen att alla katter kunde få det bättre!


Titta här på dessa två ljuvliga helvita systrar, Alaska och Alabama, som bor i stödhem:

  


 
ANNONS
 
Margita

Margita

13 januari 2010 10:21

Herregud så söta!!! :-) Vill ha!

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

14 januari 2010 09:20

En solskenhistoria är att när kommunen inte ställde upp at betala kattfotens hyra längre och de hotades med nedläggning, gick inga mindre än krögarföreningen i Halmstad in och betalade en hel årshyra !
Man blir så glad över att de finns folk som kan hjälpa till som bryr sig !

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Katarina

16 januari 2010 00:21

Tänk om... H ville låta mig ha fler katter... då had jag suttit i bilen och hämtat dessa ljuvliga varelser. Timon såg precis så ut när han var liten. Vad jag saknar min katt som inte längre finns bland oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se