Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Candelia och Camelia!

Av Emelie - 12 januari 2010 00:51

Säg den kattälskare som inte låter sig charmas av dessa två söta systrar:

    

Candelia och Camelia heter de. De bor båda på Katthemmet Kompis i Nybro. Jag, som älskar vackra namn, blir förstås otroligt förtjust i dessa ovanliga kattnamn, och de två tjejerna är ju helt bedårande med sin assymetriska teckning! De söker ett nytt hem tillsammans, eftersom de varit med om en hel del (deras två syskon svalt ihjäl). Candelia är blå-vit bicolour korthår och hennes syster är svart-vit långhår (liknar en sibir litegrann, tycker jag).


Bara för att jag är en kattnörd så tänkte jag nu berätta för er vad vi vet om tjejernas okända föräldrar: Utifrån färggenetiken kan vi härleda att dessa två systrar måste ha föräldrar som båda är bärare av solid färg, dilution och genen för långhår, då den genen är recessiv. (Att katter är bärare innebär att det inte behöver synas i kattens egen päls. Teoretiskt sett skulle alltså båda föräldrarna kunna vara svart/brunmönstrade korthårskatter med vitt.)


En eller båda föräldrarna kan ha solid färg (svart eller blå utan mönster), men minst en av föräldrarna måste vara korthårig. En av föräldrarna kan vara blå, men inte båda. Minst en av föräldrarna måste ha vita fläckar, då den genen är dominant. Ingen av föräldrarna kan vara röd eller cremefärgad, men mamman kan vara sköldpaddsfärgad. Det finns faktiskt även en möjlighet att en eller båda föräldrarna är helvita.

 
ANNONS
 
Tina

Tina

13 januari 2010 11:33

Spännande! Det är roligt med genetiken, är inte så hemskans insatt i det än bara :)

http://kisen.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se