Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Jobba eller inte jobba, det är frågan...

Av Emelie - 12 januari 2010 00:06

Nu har jag ändrat lite på bloggens bakgrundsfärg. "Lite omväxling piggar upp", är det inte så man brukar säga? Har börjat längta igen efter att ha ett jobb. Det skulle kännas bra att vara i ett socialt sammanhang i stället för att sitta hemma och häcka, som jag gör mest hela dagarna. Dessutom skulle jag uppskatta att få lön igen. Den senaste tiden har jag varit förkyld också, så då har jag känt mig riktigt isolerad och overksam. Då känns det på något sätt som att man inte är med i den "riktiga världen", och det börjar bli lite tröttsamt, faktiskt. Jag blir ibland så passiv att det är komiskt.


Såg dokumentären "Kraschen" på TV, och insåg att det finns människor som har jobbat hela sitt liv trots att de inte ens har gymnasieutbildning. Sedan finns det andra som har läst på universitetet i 9 år och ändå aldrig har haft en tillsvidareanställning (gissa vem?).....Ja, jag kan i alla fall säga att jag verkligen har gjort allt jag bara kan för att utbilda mig och få ett jobb, och när jag väl har haft jobb så har jag gjort mitt yttersta för att klara av det som förväntats av mig. Men någonstans har det inte riktigt funkat för mig ändå, och jag har liksom aldrig fått något riktigt fäste på arbetsmarknaden. Lätt då att man ställer sig frågan: Är det mig det är fel på eller har jag bara haft väldigt otur, eller gjort fel val i livet eller varit för kräsen eller för bräcklig eller vad? 


Sedan orkade jag inte med läraryrket och alla tillfälliga anställningar längre och nu står jag här, totalt nollställd.   

 
ANNONS
 
Guro

Guro

12 januari 2010 14:07

Jeg føler meg som deg, bare 15 år bakover i tid :/ blir vel evighetsstudent selv når jeg ikke får noe jobb....

Hva har du studert i 9 år? noe må det kunne brukes til... utenom lærer...

fin bakgrunn forresten :D

http://www.sjakkmatts.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se