Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2009

Av Emelie - 15 december 2009 23:05

Försäljningen av ME-prylar har börjat komma igång lite smått. Det gäller att vara uthållig och jobba långsiktigt tror jag. Flera av mina vänner och släktingar har köpt en eller flera produkter, vilket jag är tacksam över. I januari ska jag boka in flera visningar med personer som har sagt att de är intresserade, det ska bli spännande. Många motiveras av att de får välja produkter till ett värde av 400 eller 500 kronor om de håller en visning med 4 eller 5 inbjudna deltagare. Men jag håller gärna visningar för en eller två personer också.


Lilla Lo har haft feberhallucinationer och skrattat i sömnen.... H känner sig också krasslig nu. Vi vet att det inte kan vara svininfluensan eftersom mormor G är vaccinerad. Och vi som hade tänkt göra så många roliga saker när mormor G och Henrik kom till Göteborg.... Bland annat skulle vi ha varit med på lussefirandet idag på Lotjejens skola. Saker blir sällan som man tänkt sig... Och det är verkligen inte första gången som jag är sjuk på min födelsedag....    


Jag har fått T.S: Elliots klassiska bok om katter i present av Hs mamma, och den läser jag högt för Lilla Lo. Nu hoppas jag verkligen att hennes feber ska gå över snart!


H och jag hann gå på bio i söndags medan vi hade mormor G som barnvakt och innan vi hunnit bli sjuka. Vi såg filmen Bröllopsfotografen och den var riktigt bra. Huvudpersonen påminde lite om mig: någon som börjar med två tomma händer och strävar mot en dröm, trots motstånd från flera håll....

      


Lucida och Cornelia har mycket kul ihop nuförtiden. De skojbrottas och jagar varandra runt hela lägenheten. Cornelia och Lisen kan också jaga varandra ibland, däremot vill inte Lisen leka med Lucida. Hon är inte ovän med Lucida, inte alls, men hon vill markera att det är hon som är äldst nu. Lisen blir även sur när hon gosar med mig och någon annan katt kommer fram och vill vara med. Då går hon bara sin väg... Det känns som att Lisen är den som trivs sämst med den nuvarande kattkonstellationen, vilket är lite tråkigt. Hon är på något sätt den katt som tar för sig minst av människornas uppmärksamhet, och därför hamnar hon lätt i skymundan. Hon är inte heller den som besökare i första hand blir förälskade i, eftersom Lucida numera stjäl hela showen, uppbackad av charmtrollet Cornelia....


Däremot är det rörande att varje gång som Lucida ska badas, så kommer både Lisen och Cornelia in i badrummet för att vara "stödkatter" åt Lucida. Lucida tar det ganska bra, och jag kommer att fortsätta bada henne regelbundet, så att hon ska vänja sig. Lucida har även vant sig vid att ha selen på sig inomhus, men jag har ännu inte haft henne ute i koppel.


En egenhet med Lucida är att hon ofta "pip-jamar" och tittar på mig som om det vore hemskt synd om henne. Och när jag lyfter upp henne, så fortsätter hon med sina små pipljud som för att understryka att hon verkligen behöver extra uppmärksamhet. Hennes favoritplats är framför datorn (men bara när någon människa sitter där): först sitter hon och tittar intresserat på skärmen, sedan lägger hon sig helt enkelt ner och sover på den smala platsen mellan mig och bildskärmen. Hon spinner en hel del som för att tala om att det är precis så här hon vill att det ska vara. Just nu tycker jag att smeknamnet "lussekatten" passar henne väldigt bra!   



Av Emelie - 14 december 2009 16:15


 

Jag tog mig friheten att låna det här fotot av Dylan från Katarinas Facebookalbum. Gud vad han har blivit maffig med fluffig vinterpäls och snygg tigré-camouflagefärg! Han har helt klart utställningspotential, det har jag alltid tyckt. Och han är bara 5 månader ännu....   

Av Emelie - 13 december 2009 20:59

"Jag vet ett arbete som du skulle passa till.
Läs GP:s platsannonser idag och du hittar jobbet som chefredaktör för tidningen Kattliv. Tidningen ligger i Kungsbacka. När du har fått jobbet slipper du leva fattigt- Du blir rik. Jobbet måste vara specialanpassat till dig !!"

 

Tack för tipset! Jag ska genast söka jobbet!   

Av Emelie - 13 december 2009 16:42

Har fått pengar i födelsedagspresent, och känner mig väldigt rik jämfört med innan!    Det känns bra att fylla 40!


Julbordet på Govindas igår var lyckat och idag har vi varit på HDKs julmarknad och blivit inspirerade av alla fina saker som eleverna hade producerat.

Av Emelie - 11 december 2009 23:00

       

Ibland kan jag tycka att det känns lite orättvist att vissa människor är så otroligt vackra, och att alla tycker det. Dessa människor vinner skönhetstävlingar och alla människor gillar dem bara för att de är vackra. Jag menar, det där med skönhetsideal är inte bara något påhittat, utan människor i alla kulturer tycker ungefär lika, i alla fall när det gäller vackra människor (det finns forskning som bevisar det). Och nu börjar jag tro att samma sak gäller för katter, för alla verkar tycka att just Lucida är en otroligt vacker katt. Och det är hon ju! (Fast domarna på kattutställningen kanske har en egen åsikt, bara för att de vill avvika från mängden....)   

Av Emelie - 11 december 2009 19:00

Yakovs matte Maria, som har haft svårt att hitta en mascara som hon tål, skriver:


"Jag är (i alla fall än så länge...) väldigt nöjd med mascaran, den "känns" inte eller skaver som andra mascaror har gjort. Så det är ett smärre under, ska du veta! Finns det kajal också? Sen undrar jag, vilken produkt du tycker jag ska satsa härnäst på om jag vill bygga ut mitt hudvårdsprogram? Men jag kan inte köpa allt på en gång. Jag är väldigt nöjd med hudprodukterna också. Hudkrämen riktigt stramar upp ansiktet, så det funkar faktiskt! Känns jättebra. Så jag hoppas verkligen inte du slutar att sälja ME-produkterna. Jag vill gärna ha ett nytt party här, men efter jul."
Min kommentar: Kul!  
Av Emelie - 11 december 2009 17:49

    

Bilderna visar Clara vid 10 veckors ålder.


Jag skrev frågan om vad man ska göra med grannar som klagar på att katten gör sina behov ute på SäSKs forum, och dessa var svaren jag fick:


Anni skrev: "Tror inte dina kattungeköpare kan göra ngt annorlunda. Det är naturligt för katten att göra sina behov ute i det fria och de flesta väljer nog att göra det om de har den chansen.
Det enda tipset jag har att komma med är rastgård till katten eller försöka näta in hela tomten (men endel lär sig ju att klättra över om det inte finns tak)."
Kicki skrev: "Har tyvärr inga tips på hur katten ska föredra lådan framför att göra det ute i det fria. Jag har ju också en fördel av att kunna ha en ute katt, min katt är ute hela natten och kommer in och sover hela dagen. Han har inte gjort på lådan sedan han fick börja gå ut i mars.

Men när jag inte vill att min eller andras katter ska gå/ligga eller göra ifrån sig. Så dränker jag in dessa platser med malen vitpeppar. Jag har en hammock som jag inte vill ha leriga tassavtryck i. Den har jag lagt ett gammalt avlagt påslakan på som jag dränkt in i vitpeppar och katterna går inte dit när jag inte har påslakanet där.


Så det är mitt tips till dina grannar, vitpeppar...."


Anna-Maria skrev: "Ge rådet att rensa toalådan 2 ggr per dag.
Matte/Husse får ta städrundor ute och plocka upp lite högar efter katten med jämna mellanrum. Om de inte är nedgrävda förstås, kan bli lite svårt då.
Får katten ett bra foder? Avföringen blir ju mindre då och luktar mindre. Men det kanske inte grannarna tänker på. Det kan räcka med att de ser en katt så får den skulden för allt."
Marie skrev: "Bozze gör hellre sina behov ute än inne är nästan aldrig något i toalådan och då har han "bara" kattgården att vara i, så jag gissar att mina rabatter och buskar är välgödslade

Så jag tror att katter av naturen föredrar att göra sina behov ute och har de väl börjat så är det nog omöjligt att vänja dem av med det. Om grannarna klagar, så får man som sagt ge sig ut och plocka efter sin katt, alternativet är att ha katten inne och gå ut med den i koppel så man har koll på var katten gör sina behov."


Av Emelie - 11 december 2009 13:37

Idag har jag varit på familjekonstellationer för sista gången den här terminen. Jag var klient idag, och nu efteråt känns det helt underbart befriande! Vill bara ropa ut till hela världen hur fantastisk denna terapiform är.  Vilken fin födelsedagspresent! Är bara så tacksam.   

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards