Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under december 2009

Av Emelie - 25 december 2009 12:50

 
"Idag har jag varit ute i snön... men usch vad jobbigt med snö som fastnar i pälsen. Fick sen även gå ut sen på kvällen en lite stund för första gången utan sele när H var ute och grillade julskinkan. Det var spännande och OJ vad jag sprang med svansen högt och Katarina efter hahahaaa hon var allt för långsam för mig  Snö är allt för överreklammerat i min smak.
Har den sista tiden varit ute varje dag på fågeljakt (men den förbenade selen skrämmer bort dem) kan ligga i timmar på samma ställe och titta på dem. Men det roliga är att min kattkompis Simson inte är ett dugg intreserad av fåglar utan bara av mitt koppel. Ibland undrar jag om han verkligen är en katt  men vi busar och leker också men han är lite väl hårdhänt ibland.

 

Dylan nu vill jag säga ett par ord oxå...

       
Hej Emelie, än en gång vill jag tacka dig för att jag har fått en sådan under bar varelse i mitt liv. Dylan är högt älskad av oss alla.   
Ja, att gå ut är det bästa som finns och väcka mig kommer på andra plats... Dylan kommer flera gånger natt/dag och tvättar mig och frägar om det ingte är dax att gå upp/leka. Inte alltid så populärt men han gör det av kärlek. Det har nu hänt två gånger när H har varit ute med Dylan att han bara har försvunnit *jag blir livrädd* men varje gång så har han kommit när jag ropat, kanske inte alltid med en gång men nästan. Min skräck är att han skall fastna i selen i ett träd eller något annat och att jag inte kan hitta honom. Men oj vad nöjd han är efter sina soloturer
 
Vi ville bara önska dig en riktigt GOD JUL och ta det lugnt, det ska jag göra. Alla måsten har sopas under mattan... Det finns nya bilder du vet var
 
 
Kram Katarina

 

PS jag tjatade varje dag i 5 veckor på att jag skulle få köpa DaCapo... men H var hårdhudad. H tycker att det räcker med en katt  och nu är han tingad "

     

Av Emelie - 24 december 2009 15:00

Waldorfsallad

  

Obs! Det är inte så noga med mängderna, gör på känn och smaka av!

  

Dressing:

1/2 dl crème fraiche 18% eller gräddfil

 
3 msk majonnäs 
1/2 citron 
salt 
peppar 
 

Sallad:

2-3 tärnade äpplen

 
3 stjälkar skivad blekselleri 
50-100 g gröna urkärnade vindruvshalvor 

ca 50 g hela valnötter

ca 1/4 dl vispad vispgrädde 38%

 
 
Pynt:

valnötter

hela vindruvor

 
  

Tillagning:
Börja med dressingen: Creme Fraiche och majonnäs blandas, tillsätt citronsaft från en halv citron och smaka av med salt och peppar. Blanda med resten av salladsingredienserna. Vänd slutligen i den vispade grädden. 


Dekorera med några valnötter och vindruvor.

Av Emelie - 24 december 2009 11:43

Som ni kanske har förstått så är jag inte typen som julpysslar, men jag uppskattar verkligen att ha det fint till jul, så jag uppmuntrar H när han byter till julgardiner och lagar julmat! I år tipsade jag även H om att han skulle ta hit Lars för att de tillsammans med Lilla Lo skulle bygga ett pepparkakshus. Lars har tidigare vunnit en tävling på Chalmers i pepparkaksbyggande tre år i rad, ena året med en flygel, andra året med en fiol och tredje året med en trattgrammofon (!) Så här blev det fina huset med tillhörande julkatt:

  

Vad gäller julgranar, så föredrar jag egentligen små, kitshiga fejkjulgranar i färger som silver eller rosa, men Lilla Lo ville ha en riktig gran i år. Jag vill bara ha julpynt i guld, medan Lotjejen vill ha färg. Så här blev kompromissen:

  

Julgranar fungerar jättebra som kattleksaker, har vi märkt!  

   

Idag på julafton så ägnar vi oss åt att lära oss att spela "Bakugan", som är väldigt populärt bland barn nuförtiden. Det är någon sorts runda rymdfarkoster med magnetisk undersida som kan veckla ut sig när man rullar dem över ett magnetiskt kort:

    

Av Emelie - 23 december 2009 20:13

  En riktigt God Jul och ett gott nytt år vill jag önska Er, alla mina kära bloggläsare!

Av Emelie - 23 december 2009 14:58

Jag fick en fråga om jag har kattungar och mitt svar är att det dröjer ända till sommaren/hösten 2010 innan vi får kattungar här hos Miss Emmi's nästa gång. Men då blir det, om allt går som vi har tänkt, två kullar relativt snart efter varandra. I första hand är det Lisen och Amanda som ska paras med Jasper (Diesel) och de förväntade färgerna på kattungarna är bruntigré och brunspotted. I Lisens kull kan kattungarna få vita tassar.

Bilden föreställer Lilla Lo med kompis T och Domino och Dylan från D-kullen.  

Av Emelie - 23 december 2009 12:18

När jag fyllde 40 år så önskade jag mig bara en enda "materiell sak", den här klockan:

  

Den heter "Jet Set Addiction Green Envy" och sitter numera på min arm. Den skiljer sig en del från min vanliga stil på så vis att den är mycket mer "bling bling". Jag ser den som en symbol för mitt nya liv av välmående och överflöd, där jag börjar förstå att jag kan skapa allt som jag vill ha och kan önska mig, och det kan du som läser den här bloggen också!  

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards