Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 december 2009

Ann skrev:

Av Emelie - 31 december 2009 13:48

"Det är väl självklart att dom tar en som är utbildad inom yrket och som har lång erfarenhet.
Att du sedan skriver att du vill slå dom och att tidningen är "mossig" säger ju mycket om dig som person."

 

Min kommentar: Jag är utbildad journalist, och har sedan lång tid tillbaka bloggat om katter och fött upp katter. Jag har även utbildning och erfarenhet inom många andra områden som kan vara relevant för jobbet. Att jag kom på intervju säger ju att även tidningens ägare ansåg mig som en möjlig kandidat för jobbet.


Anledningen till att jag skrev att tidningen var "mossig" var att jag för tillfället var arg och besviken på att de valde ett "säkert kort" i stället för någon med stark passion för katter och stor kunskap inom kattområdet. Enligt Abraham-Hicks så är det ett steg uppåt på känsloskalan att vara arg från att tidigare varit deprimerad, och därför jobbade jag på att känna mig arg i stället för maktlös. Så det inlägget säger om mig som person är att jag är en människa som precis håller på att lära mig det viktigaste som finns: nämligen hur man kan ta sig upp på känsloskalan och gradvis må allt bättre, vilket är den allra viktigaste kunskapen man behöver för att skapa sitt liv i enlighet med sina preferenser.


Jag kan fortfarande se många möjligheter att förbättra tidningen och nå ut till fler läsare och annonsörer. Den avgående redaktören är inte särskilt intresserad av katter annat än som ett jobb, han har inte ens katt själv, och det tycker jag att man märker när man läser tidningen. Det finns många sätt som tidningen skulle kunna bli snyggare och bättre, men det kanske den nya redaktören kommer att råda bot på, får vi hoppas. Annars finns ju som sagt möjligheten att starta en ännu bättre tidning och sopa banan med alla "gamla" kattidningar.  

 
ANNONS
 
Margita

Margita

31 december 2009 15:03

Jag vill bara bemöta Anns kommentar: att välja den som har rätt utbildning och lång erfarenhet inom området är väl i sig helt ok. Det som är tråkigt är att de missat Emelies stora passion för katter och alla de idéer hon vill förverkliga. Nu vet ju inte jag om den som tillträder möjligtvis också har stor passion för de fyrbenta. Vi får väl hoppas det! Det viktiga är väl ändå innehållet i tidningen.
Sen tycker jag du tar i när du säger att det visar vilken person Emelie är när hon "vill slå" och att tidningen är mossig. Detta är ju bara ett sätt för Emelie att beskriva sina känslor och jag håller med om att vrede är bättre än sorg och vanmakt - det är bara känslor hon beskriver (hon är öppet ärlig) - och det kan vi väl vara ense om att om man missar ett jobb man hemskt gärna vill ha, ja då blir man både arg och besviken. Med detta vill jag sammanfatta: Emelie har rätt till sin ilska och besvikelse - det gör henne inte till en dålig människa! Och det är hon inte heller!
Yepp, Emelie - starta en egen tidning!!

http://meab52.wordpress.com

 
Ingen bild

Anna-Maria J

31 december 2009 16:55

Synd att du inte fick jobbet. Tror också att du kunde bidragit med mycket nytt till tidningen. En kattidning för alla med intresse för katten hjälper till att höja kattens status.
Har träffat en person som jobbat tidigare på tidningen, även hon är kattlös och inte vidare intresserad av katter.
Hon fick ta emot många samtal till tidningen och så många människor vill berätta om sin katt. Vad de inte visste då var att personen i andra änden av luren var mycket lite intresserad av katter.

Nu gäller nya tag..
Gott Nytt 2010!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se