Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 9 november 2009

Jag har bestämt mig...(angående svininfluensavaccinet)

Av Emelie - 9 november 2009 23:23

Efter mycket funderande fram och tillbaka och letande efter information på internet så har jag bestämt mig för att inte vaccinera mig mot svininfluensan och att inte låta Lilla Lo bli vaccinerad heller.


Orsaken? Jag tror att det finns en risk för att vaccinet är farligare är själva sjukdomen. Bland annat innehåller vaccinet enligt uppgift kvicksilver, som är väldigt giftigt, och celler från aborterade människofoster. Risken finns att vaccinet kan ha en negativ inverkan på immunförsvaret, så jag vill inte utsätta mig själv och min familj för det så länge jag inte vet säkert att vaccinet är ofarligt. Jag litar inte på att de som rekommenderar vaccinet vet vad de talar om, eftersom jag tror att det kan finnas de som sitter inne med information som allmänheten inte får ta del av. Jag vet att vissa kommer att tycka att jag gör fel, men så länge vi har en fri vilja så kommer jag att använda mig av den. Flört

 
ANNONS
 
Ingen bild

Camilla

9 november 2009 23:39

Där måste jag nog säga att jag tror att du har fel? :S
Det är nog mycket bättre att de de än att få skiten ! Det är ju 99,9%chans att du inte får de om du tar de . Menmen , du gör som du vill :)

 
Margita

Margita

10 november 2009 15:05

Jag har full respekt för ditt beslut. Själv har jag grubblat hit och dit och försökt hitta information och till slut kommit fram till att jag ändå vill att jag och min dotter vaccinerar oss. Varför? För att jag vill lita på "de lärde" när de säger att detta är en influensa som väldigt många kommer att få och att en del kommer att bli VÄLDIGT sjuka. Vi ser ju att det händer redan nu. Frågan är om det är rätt att vaccinera sig ändå kan jag tänka. Inte så mycket för biverkningarna, de finns i alla mediciner och allt förebyggande, men för att kanske vaccinet gör oss mer sårbara för andra typer av influensor som kanske är ännu värre än svininfluensan? ? Nu pratar jag kanske i nattmössan, det är jag medveten om. Har ingen utbildning på området...Jag vill ändå att vi tar sprutan. Tänk bakåt. När inte penicillinet fanns. Ok. nu är ju var och varannan immun, men det beror på att läkarna skrivit ut alldeles för lättvindigt. Men tack vare penicillinet lever jag idag.

http://www.meab52.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se