Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under oktober 2009

Av Emelie - 27 oktober 2009 10:12

"Kanskje du kan få overført bloggen din hit: https://www.blogger.com/start

der er det gratis..."


Ja, det låter jättebra, men jag vill i så fall föra över alla gamla inlägg också, och det vet jag inte hur man gör. Någon annan som vet?

Av Emelie - 27 oktober 2009 00:27

Jag har kommit in i en fas där jag slukar en massa "andlig" information från Youtube. Ser det som ett sätt att hjälpa mig själv att komma i kontakt med min inre styrka, för att sedan kunna dela med mig av det ljuset och inspirera andra. Om det finns något sätt som jag kan vara till hjälp för den här planeten så vill jag vara det, och därför känns det rätt att stimulera den utvecklingen på de sätt som ger mig glädje. Det här är en film som jag tycker mycket om, den bygger på en gammal profetia från Hopiindianerna:


Bli en regnbågskrigare du också!!!!Skrattande

Av Emelie - 26 oktober 2009 17:46

(Hittade detta clip på MissVivis blogg.)

Av Emelie - 26 oktober 2009 16:45

  

Jag tycker alltid att det är så svårt att hitta på vad jag ska köpa till folk i julklapp. Jag vill ju köpa något som de har användning av, inte något som bara hamnar i förrådet eller på en hylla. Dessutom avskyr jag att gå i julträngseln och panikshoppa.


Men nu har jag ett bra tips: Köp ett par Marja-Entrich-produkter i julklapp! Det finns massor att välja på, men just nu har vi ett julerbjudande: En Aloe fuktkräm med ringblomsextrakt (för kroppen) och en Sjögräs krämtvål med azulén (duschtvål) för bara 379:- (ordinarie pris 512:-)! En garanterat uppskattad present som känns lyxig och som håller LÄÄÄÄNGE. Då får både du och dina nära och kära en härlig SPA-känsla varje dag när ni duschar. Varning: MEs produkter är beroendeframkallande!Flört


Så här gör du om du vill beställa produkter eller boka in en visning: Maila mig, Emelie Nilsson, på saga_emelie@hotmail.com eller ring 031-240971.


Har nu själv börjat använda alla lyxiga ME-produkter (vissa av dem inbillade jag mig tidigare att jag inte hade råd med, vilket struntprat!Flört) och det känns verkligen att huden äter upp produkterna (Visste du förresten att du bara ska smörja in huden med sånt som går att äta? Allting i Marja Entrichs hudvårdsserie går att äta)! Slurp säger det, och sedan har man en härlig känsla i hela kroppen och huden i ansiktet ser alldeles levande ut. Skrattande


Marja Entrichs produkter är inte testade på djur, de är helt biologiska och innehåller inga mineraloljor som paraffin eller stearin, utan bara växtoljor och PH-värdet är samma som kroppens eget. De tillverkas av biodynamiskt odlade ingredienser. När du köper en ME-produkt så betalar du bara för det lyxiga innehållet, inte för marknadsföring eller reklam eller flashiga förpackningar.


Av Emelie - 25 oktober 2009 08:43

Förut hette min bloggportal Blogga gratis - bloggen utan reklam, men nu har de bytt namn till Bloggplatsen och infört reklam utan att fråga oss bloggare först. Jag har aldrig tidigare behövt betala för min blogg. Nu är det så här: Om jag inte vill ha reklam så måste jag betala för det, och det tänker jag inte göra, så jag ber så mycket om ursäkt för reklamen och jag hoppas att ni bara kan se den som en harmonisk del av bloggen som helhet.

Av Emelie - 24 oktober 2009 13:31

"Jag ville bara berätta att allt är bra med Diva och att vi fortfarande är helt kära i henne. Hon är en underbar liten katt som är precis så lekfull och kelig som vi önskade!
 
Hon har fått smak på livet utanför huset och försöker sticka ut så fort som vi öppnar dörren. Det har gått åt en del skinka för att locka tillbaka henne de gånger hon har lyckats smita förbi någon. Hon finner sig i att gå ut med sele och koppel och tycker att det är helt okej, men allra lyckligast ser hon ut då hon har lurat oss och -innan vi vet ordet av - ligger ute under bilen och nästan skrattar åt oss och våra snopna miner. Hon har träffat ett par av grannkatterna (de är helt enorma jämfört med vår smidiga lilla prinsessa) och växlar mellan att vara kaxig och visa total underkastelse. Hon blir nog en liten tuffing i grannskapet när hon väl börjar gå ut "på riktigt".
 
Självklart är det full fart även inomhus och hon gör sina tokrusningar med jämna mellanrum. Barnen avgudar henne och fortfarande så lyckliga över denna lilla varelse."

  
Av Emelie - 24 oktober 2009 10:02

När jag läste Pawpedskursen så stod det i kursmaterialet att en katt med diarré skulle svältas i 12 timmar. Detta är ett föråldrat råd som inte stämmer med beprövad erfarenhet. Jag har därför skrivit om det avsnittet i mitt katthäfte Kattalogen, så var snälla och ändra på det avsnittet ni som har Kattalogen hemma! (Kattalogen är numera 30 sidor lång.) Här är den nya versionen:

"Att katten får vattnig diarré är inte helt ovanligt, och man bör då ge ett särskilt dietvåtfoder (finns även som torrfoder) för katter som ska återhämta sig från en magsjuka. Finns hos veterinärer. På djursjukhuset brukar man även kunna köpa något av preparaten Diarsanyl eller Pro-Kolin som är bra som en första åtgärd vid diarréer.

De första timmarna ger man bara en halv tesked dietvåtfoder varannan timme och sedan ökar man mängden successivt. Ett sådant paket med våtfoder tycker jag att man alltid ska ha hemma ifall det skulle behövas och om veterinären har stängt. Se till så att katten inte blir uttorkad! Kanske vill den lapa i sig vattnet som du har kokt fisk i? Då får den i sig lite extra vätska.

Går diarrén inte bort på ett par tre dagar så anlita veterinär. Vänta inte så länge med en kattunge som lättare blir uttorkad. Diarré kan lätt bli kroniskt på katt.

Om din katt ”bara” är lös i magen eller kräks ofta, så är det troligt att det är något i fodret som den inte tål. Byt till ett foder för känsliga magar. Finns både hos veterinärer och zooaffärer. För katter med känslig mage är det bra att ge samma kvalitetsfoder hela tiden, eftersom man vet att katten tål just det fodret."

Av Emelie - 23 oktober 2009 23:03

        

Att ställa ut sin katt på en kattutställning kan vara en spännande och rolig upplevelse, men det beror väldigt mycket på ens egen personlighet förstås. Man måste vara beredd på att det blir en lång dag, från tidig morgon till sen kväll. Jag blir jätteglad varenda gång någon ställer ut en katt som jag har fött upp och jag hjälper gärna till på alla sätt jag kan! Det här behöver du göra för att ställa ut din katt:

  • Gå med i en kattklubb, till exempel Spinneriet. Kostar runt 350 kronor/år.
  • Skaffa ett burskynke till utställningsburen. Du kan köpa eller sy själv.
  • Kolla att katten har en vaccination som är max 1 år och minst 2 veckor gammal vid utställningstillfället och kastreringsintyg om den är kastrerad (båda brukar skrivas på stamtavlans baksida). Katten måste vara ID-märkt om den är över 10 månader.
  • Var ute i god tid. Bestäm dig för vilken utställning du vill gå på. Här kan du se några: http://kattutstallningar.just.nu/. Kolla när anmälningstiden är. Betala avgiften den första inbetalningsdagen för att vara säker på att komma med. Brukar ligga runt 325 kr. Fyll också i en anmälningsblankett som finns att ladda ner på SVERAKs hemsida. Skicka anmälan till din egen kattklubb.
  • Preparera din sibiriska katt genom att klippa kattens samtliga klor och rengöra öronen om det behövs. Bada den några dagar innan utställningen (behövs inte för alla katter). Använd Groomer’s Goop som avfettning och sedan schampot No1 All Systems Crisp Coat, som du spätt ut innan med vatten. Skölj ut schampot under fem gånger så lång tid som du tror behövs. Föna mothårs med hårtork och borste.
  • Till utställningen tar du med stamtavla, inbjudan, vaccinationsintyg, burskynke, eventuellt Gimpets torrschampo, som du borstar in i kattens päls där den ser fet ut, mat- och vattenskål, lite torrfoder, en vattenflaska, en hopfällbar stol, liten toalåda och sand, säkerhetsnål till nummerlappen som du sätter på din tröja, eventuellt verktyg för att böja till gardinspiralerna, eventuellt mat till dig själv och självklart också katten själv i en transportbur.
  • När du kommer till utställningen så ska du vid incheckningen visa upp din katt för en veterinär, som kollar att katten inte har något tecken på sjukdom. Du visar även stamtavlan. Sedan letar du reda på din burplats och gör i ordning buren och släpper in katten. Efter det kan du pusta ut ett tag.
  • Titta i utställningskatalogen vilken domare som ska bedöma din katt och gå dit och kolla på tavlan i vilken ordning katterna ska bedömas. Fråga om du är osäker. Berätta för de andra utställarna att du är nybörjare, så att de kan hjälpa dig. Se till att vara beredd när det är din katt som ska upp till domarbordet. Då tar du med katten till domaren och står bredvid medan domaren bedömer katten.
  • Sedan är det dags för "din" domares nomineringar och då ska du titta om din katts nummer finns med bland de katter som ska tas ut. I så fall ska din katt visas upp igen. Blir din katt nominerad så ska den vara med i slutet också (det som kallas panel) och tävla om att bli Best in Show.
  • Gå till sekretariatet och hämta din bedömningssedel och eventuella kokarder.
  • Kom ihåg att ha kul och se det som en möjlighet att lära sig nya saker! Prata med de andra utställarna och besökarna, lyssna på vad domarna säger om de andra katterna, även de som tillhör andra raser, titta runt på allt som säljs på utställningen: kanske vill du köpa en ny fjädervippa eller leksak? Lycka till och hoppas du kommer att trivas som kattutställare!

  

Nästa söndag ska jag, Cornelia, H och Lilla Lo ställa ut Cornelia. Det blir Cattish Cornelias första utställning. Spännande! Glad Och i december ska Botvinnik och Domino Dandy ställas ut, så det blir också roligt!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards