Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2009

Angående kattungeavtal!

Av Emelie - 13 oktober 2009 10:53

Nu har jag ringt och talat med en avtalsjusrist hos Juristjouren (tel. 0771-333444) och mina avtal ÄR juridiskt bindande! Så det så! FlörtAlltså lönar det sig visst att skriva sådana avtal när man säljer katter.


Juristen sa att huvudregeln är att avtal ska hållas och om en kattungeköpare inte vill hålla sig till avtalet så kan han eller hon välja att inte köpa katten av mig. Enda anledningen till att man skulle kunna hävda att avtalet inte gäller är om det som står i avtalet är oskäligt. Ett exempel på detta som juristen tog upp är om man som uppfödare exempelvis skulle kräva att katten måste borstas varje dag, eller liknande. Men de saker som jag har med i mitt avtal är inte oskäliga, enligt juristen.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

13 oktober 2009 12:01

Så bra att du tagit reda på det!!!! Tack!! För jag har ju också läst nånstans att ett sånt avtal inte skulle vara juridiskt bindande....men då kan vi alltså med gott samvete skriva ett sådant avtal! Skönt! Jag hade nog som du ändå skrivit ett avtal, även om det inte vore juridiskt bindande, men det här känns ju bättre!

http://www.meab52.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - Måndag 9 okt 10:24


        I helgen var vi och hälsade på Otis Out Of This World, och han har blivit väldigt lik sin pappa Idefix och mycket rastypisk, även om jag tror han kommer bli ännu snyggare när han "vuxit till sig". Hans päls är tjock och kraftig med ett ...

Av Emelie - Tisdag 29 aug 17:56


Bella:       Bonita:       Benito:       Bianca:           ...

Av Emelie - Torsdag 10 aug 11:47


Kontakta henne på camilla.bjurlid@gmail.se vid intresse! ...

Av Emelie - Måndag 7 aug 17:48


Idag har Otis Out Of This World blivit veterinärbesiktigad och allt har gått bra. I morgon förs han och mamma Lova över till min kära fodervärd och då är min uppfödning avslutad. ...

Av Emelie - Torsdag 3 aug 18:28


Idag har jag varit hemma hos en annan uppfödare och hjälpt till att färgbestämma och könsbestämma fyra ljuvliga kissebäbisar. Det blev: Två blåspotted-vita honor En svart-vit hona En brunspotted-vit hane Är du intresserad av en kattunge, kont...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Läs kommentarer!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se