Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Nu har jag även skrivit en artikel till SIB-nytt!

Av Emelie - 12 oktober 2009 16:53

Var med om att höja kattens status!

 

Är det moraliskt försvarbart att föda upp katter när det finns så många hemlösa katter och katter som far illa? Ja, det är en fråga som har diskuterats en hel del på min blogg den senaste tiden. Själv har jag kommit fram till att jag visserligen tycker att det är försvarbart att föda upp sibiriska raskatter, men att det skulle kännas fel att inte samtidigt engagera mig för alla andra katter som inte är lika lyckligt lottade här i Sverige. Enligt Göteborgs katthjälp så skulle det behövas ytterligare 2000 katthem för att alla hemlösa katter i Sverige skulle kunna få plats. Och detta samtidigt som kattklubbarna i landet är mer eller mindre passiva. Det känns inte rätt, tycker jag. Därför har jag, efter bästa förmåga, börjat göra det lilla jag kan för att hjälpa till, och det skulle vara jättekul om fler i SäSK ville vara med och bidra på ett eller annat sätt.


Men vad ska man göra? Hjälpa ett katthem är en väg, men det löser inte problemet på sikt. Det kommer hela tiden nya katter som ingen vill ta hand om. Därför tror jag att vi behöver jobba politiskt och juridiskt, och vi behöver informera allmänheten om vad de kan göra för att höja kattens status: Det första som vi alla kan göra är förstås att kastrera, märka och registrera våra katter. Men sen då?


Nu när situationen är som den är, att tusentals katter är hemlösa och kattens status är så otroligt låg, så har jag känt att den bästa åtgärden att börja med är att jobba fram en lag för obligatorisk märkning och registrering av katter i Sverige. Detta är inte en fråga som SVERAK aktivt arbetar för, men tycker inte ni som jag att SVERAK borde börja med det? Därför kan ni, om ni vill, skriva en motion till er kattklubb om att SVERAK ska börja arbeta aktivt för att nå ut till allmänhet och politiker i den här frågan. Det skulle inte bara hjälpa alla hemlösa katter, det skulle även höja statusen för alla katter, inklusive raskatter, och det skulle inte, som nu, vara tveksamt om det ens är rätt att föda upp katter överhuvudtaget.


Ett annat sätt att bidra är att gå ihop och skriva insändare till tidningar. Det beror i många fall på okunskap att människor inte förstår att de behöver märka och kastrera sina katter och att vi behöver en lag för att alla svenska katter, precis som hundar, ska finnas med i ett ID-register som sköts av Jordbruksverket. Jag tror att om många kattuppfödare tillsammans går ihop och skriver insändare, så kommer allmänheten att börja förstå att det här är viktigt. Alla som känner för att på något sätt jobba med den här frågan är välkomna att kontakta mig på saga_emelie@hotmail.com


Emelie Nilsson, Miss Emmi’s sibiriska katter

  

Bild på C-kullen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lilla jag

12 oktober 2009 17:15

Det som SVERAK framförallt borde bry sig om är att se till att det tillkommer någon slags certifiering av de som vill föda upp katter. Nu kan vem som helst bli uppfödare, det finns inga krav på vilka kunskaper en uppfödare borde ha.

 
Margita

Margita

12 oktober 2009 22:02

Det tycker jag också det borde vara!

http://www.meab52.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - Måndag 9 okt 10:24


        I helgen var vi och hälsade på Otis Out Of This World, och han har blivit väldigt lik sin pappa Idefix och mycket rastypisk, även om jag tror han kommer bli ännu snyggare när han "vuxit till sig". Hans päls är tjock och kraftig med ett ...

Av Emelie - Tisdag 29 aug 17:56


Bella:       Bonita:       Benito:       Bianca:           ...

Av Emelie - Torsdag 10 aug 11:47


Kontakta henne på camilla.bjurlid@gmail.se vid intresse! ...

Av Emelie - Måndag 7 aug 17:48


Idag har Otis Out Of This World blivit veterinärbesiktigad och allt har gått bra. I morgon förs han och mamma Lova över till min kära fodervärd och då är min uppfödning avslutad. ...

Av Emelie - Torsdag 3 aug 18:28


Idag har jag varit hemma hos en annan uppfödare och hjälpt till att färgbestämma och könsbestämma fyra ljuvliga kissebäbisar. Det blev: Två blåspotted-vita honor En svart-vit hona En brunspotted-vit hane Är du intresserad av en kattunge, kont...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Läs kommentarer!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se