Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Lotta skriver:

Av Emelie - 12 oktober 2009 09:55

""Mina köpare får till exempel skriva på ett kontrakt om att de sköta katten väl och kastrera sällskapskatter före en viss ålder och ultraljudstesta hjärtat minst en gång i livet. Om de inte följer detta så har jag rätt att ta tillbaka katten."
Tyvärr har du fel här, ta och läs igenom lagen ordentligt. Har du sålt till privatperson så spelar det ingen roll vad dom gör och det är därför det är så viktigt att välja sina köpare med omsorg."


Mitt svar: Om man skriver in en ordentlig vitessumma på exempelvis 25000 kronor i kontraktet så är kontraktet juridiskt bindande och håller i en rättegång. Det är i alla fall den information som juridiskt kunniga personer har gett till mig. Men jag är inte jurist.


Jag tror i vilket fall som helst att man tjänar på att ha ett sådant kontrakt när man säljer sina katter, därför att det gör att köparen måste tänka till lite extra innan de skriver på. Om det är någon som har tänkt använda katten till avel utan att tala om det för mig, så börjar de nog exempelvis ställa frågor om punkten om kastrering. Och då kan jag välja att inte sälja katten till den personen, eftersom jag kanske vill att katten ska bli sällskapskatt. Att skriva på ett kontrakt är en viktig handling, som få människor gör lättvindigt. På bilden ser ni Charlie Champ.

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

12 oktober 2009 13:17

Om du säljer en kattunge till en privatperson så är det konsumentköplagen som gäller och då kan du inte bestämma vad dom använder kattungen till utan bara hoppas på att dom respekterar dina önskemål. Om du däremot säljer till en annan uppfödare så är ni näringsidkare båda två och då är det köplagen som gäller och då kan du skriva villkor med vitesbelopp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - Måndag 9 okt 10:24


        I helgen var vi och hälsade på Otis Out Of This World, och han har blivit väldigt lik sin pappa Idefix och mycket rastypisk, även om jag tror han kommer bli ännu snyggare när han "vuxit till sig". Hans päls är tjock och kraftig med ett ...

Av Emelie - Tisdag 29 aug 17:56


Bella:       Bonita:       Benito:       Bianca:           ...

Av Emelie - Torsdag 10 aug 11:47


Kontakta henne på camilla.bjurlid@gmail.se vid intresse! ...

Av Emelie - Måndag 7 aug 17:48


Idag har Otis Out Of This World blivit veterinärbesiktigad och allt har gått bra. I morgon förs han och mamma Lova över till min kära fodervärd och då är min uppfödning avslutad. ...

Av Emelie - Torsdag 3 aug 18:28


Idag har jag varit hemma hos en annan uppfödare och hjälpt till att färgbestämma och könsbestämma fyra ljuvliga kissebäbisar. Det blev: Två blåspotted-vita honor En svart-vit hona En brunspotted-vit hane Är du intresserad av en kattunge, kont...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

164 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Läs kommentarer!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se