Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2009

Av Emelie - 25 september 2009 10:25

Nu när alla kattungar ska flytta så känns det vemodigt. Jag försöker att tänka på vad som är positivt med att de flyttar i stället för att bara sakna dem:

  • När kattungarna har flyttat så behöver jag inte tömma sandlådor lika ofta.
  • Jag behöver inte heller städa lika ofta, eftersom vi inte kommer att ha några kattungebesökare.
  • Vi kan ha blomkrukor i fönstret igen.
  • Jag slipper ha kattungar som leker med mina fötter när jag ligger i sängen.
  • Min ekonomi blir bättre när kattungarna är sålda.
ANNONS
Av Emelie - 25 september 2009 09:48

Lilla vackra Lucida-prinsessan, snart 7 veckor gammal:

    

Fin öronplacering tycker jag att hon har! Hon ser verkligen ut som ett litet sagoväsen! Hela hennes namn är Sjakkmatt's Jumanah Yin Lucida. Jumanah är arabiska och betyder silverpärla. Yin är ett kinestiskt ord för den kvinnliga principen och Lucida är namnet på ett teckensnitt.


ANNONS
Av Emelie - 24 september 2009 21:09

  

Sara skriver:

"Här är det krig... Viggo är helt galen och vill verkligen in till Domino i sovrummet. Domino ville rätt länge ut till Viggo, men efter att ha blivit anfallen och svarat med morr och fräs för många gånger verkar han rätt nöjd med att vara instängd med mig. Han spann högljutt när jag kom tillbaka efter att vi lämnat honom ensam ett tag. Man kan förresten se att hans ögon håller på att bli gröna i mitten, medan kanterna är någon slags gyllenbrun färg.
 
Vi räknar med att ställningskriget kommer att ta slut snart. Men vad som är värre är att Peter kraftigt känner av sin allergi sedan han lekt en stund med Domino. Om du har fler intressenter får du gärna be dem vara stand by ett tag. :("
Min kommentar: Jag har precis fått lära mig av Divas matte att man ska bada sin kattunge så snart som möjligt efter hemkomsten. Och om man känner av allergin ändå så ska man gå in i ett "fredat rum" och spraya ansiktet med vatten för att stoppa den allergiska reaktionen.
Vad gäller relationen mellan de två katterna så brukar det alltid bli bättre, och jag hoppas att det blir bättre snart.

Av Emelie - 24 september 2009 18:40

Nu har både Diva och Domino flyttat. Vi ser fram emot rapporter för att höra hur det har gått!


Dylans matte Katarina skriver apropå att Dylan gillar hennes blomkrukor: "Dylan är inte första katten som gillat mina blomkrukor... Shiva (vår sköldpaddsfärgad huskatt) "ägde" två självvattnandeblomkrukor på den tiden hon bodde hos oss, vi fick lägga mattor i dem för att jorden skulle få vara kvar. Denna krukan är inte sååå stor men Dylan gillar den skarpt. Han går nu tillbaka till den och har sovit i den nu i eftermiddag varje gång han vill dra sig undan. Krukan står i ett hörn och solen kan skina ner på honom... Känns som han är helt tillfreds... han har ju redan lärt sig att fjäska för skinka ^^
Har inte velat lämna honom ensam i dag så vi har bara ägnat dagen till att bekanta oss i lugn och ro. Men han är en mycket pratig katt "


Min kommentar: Intressant nog så har alla mina kattungar blivit pratsamma när de flyttat hemifrån, även om de inte varit så pratiga här hemma. Antagligen förstår de att pratet är det bästa sättet att kommunicera med oss människor på.

Av Emelie - 24 september 2009 15:44

"Lägesrapport efter natten...


Kvällen tillbringades mest i Ia's sällskap... hon var helt klart roligast av oss alla  Hon tröttade ut Dylan fullständigt med jakten på fjädrarna i sängen. Där sov han sedan skönt i ett par timmar.


Mitt i natten var det lite otäckt... var är min "flock"? Det jamades lite men med lite bus och smek så lugnades Dylan och han somnade någonstans i huset. Krukan som han gillade att sova i tidigare var inte riktigt lika rolig... jag hade lagt tyg över jorden *inte snällt* På morgonkvisten (kl 05) var det oxå lite tråkigt... ingen är vaken och leker med mig??? men men, då kunde han leka mest själv. 


Kl 09 då fick det vara nog! Dylan jamade jätte högt och ville ha massa uppmärksamhet (fast Ia hade redan lekt med honom) Ia var i duschen, H på väg in i duschen... och jag om den sjusovare jäg är låg kvar i sängen. Hoppade upp i sängen och busade/gosade runt och visade tydligt på *Vad tråkig du är* gå upp!!!


Väl ner i köket satte sig Dylan och tittade på mig stint och gav till ett tydligt jamande... och stirrade stint på kylskåpet där han visste att det fanns skinka... och sedan tränade vi lite med att jag visslade och han åt skinka... fast att jag visslade var lagom intressant, men skinka *mmmm* ^^ så gott... Denna tränning går ut på att när han väl kommer att få gå ut så skall han komma när jag visslar... 


Vad annat kan man säga än att jag har fått hem en riktigt "liten" guldklimp "

Av Emelie - 23 september 2009 17:18

"Lite till...


Efter att ha "kattnappat" uppe på vitrinskåpet ett par gånger, racat runt lite till, gått på lådan, Duktig poos... ätit lite mat och fjäskat för skinka... mmm vad gott... tillåtit sig bli klappad och spunnit högt... så har ny Dylan somnat totalt på en handuk inne i Ia's rum...


Måste säga att Dylan är en mycket harmonisk katt att ha att göra med.


Saknar sina kattkompisar gör han allt för han jamar lite då och då, ser lite vilsen ut men med lite extra uppmärksamhet går det över som tur är."


Låter jättebra, tycker stolta uppfödaren Emelie! Glad

Av Emelie - 23 september 2009 13:30

"En kort resume så långt... jamade sig hela vägen till Backatorp, attackerade växelspak i bilen. Väl hemma så har han undersökt lägenheten. Kattlådan den ligger han i och racar vi ur... kissa?!?! nä har inte tid... Matskålarna har inspekterats och maten provsmakats på... men har inte riktigt tid att äta... Han har ju en helt ny värd att utforska... och trappan *humf* hade jag inte trott att han skulle ta i dag... den är jätte kul.
So far so good..."

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se