Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2009

Av Emelie - 26 september 2009 09:25

"Tack för att vi fått Delphie att ta hand om - hon är underbar!!!

Barnen blev så lyckliga över att få en egen (levande!) katt. De satt

på varsin sida i bilen och försökte trösta henne när vi for hem i

bilen. Hon pep bara lite. Väl hemma nosade hon först i Mollys rum,

som ligger först. Det var mycket intressant tydligen :) Barnen hade

svårt att inte "springa" efter henne, av ren nyfikenhet.

Vi åt middag och Delphie nosade sig runt; bl a in under vår säng -

och kom fram med en dammråtta :)) Jag presenterade hennes toalett och

sedan mat- och vattenskålar, så hon skulle vet att och vart det

fanns. Vi åt räkor och hon fick smaka lite - det var väldans gott

det... Vi lekte alla med henne i tur och ordning, och det var kul!

Den som lekte mest med henne var min man, som faktiskt var den som

varit motståndare till katt... Efter ett tag blev hon så pass modig

att hon att hon skuttade runt lite på egen hand och nosade runt. Jag

hade skruvat ihop hennes klösställning, som hon lekte med (den har

två bollar som hänger).


Ibland jamar hon lite vilset och då sätter jag mig på huk en bit från

henne så hon ser mig, och då kommer hon kommer springande mot mig när

jag gull-pratar med henne! Det känns som om hon trivs redan - hon har

hittat ett mys-ställe; under Mollys säng, längst in. Där kan och får

hon vara i fred.

När jag nattade Molly kom hon upp på hennes kudde och sniffade "god

natt" - det var gulligt!

Jag har fått hålla henne i famnen och Melker har också fått hålla

henne. Han är jättelycklig; han säger att det känns otroligt att de

fått en egen katt! Jag ställde ned Delphie och hon gick in i toa-

lådan och premiär-kissade. Då gav vi henne massor av beröm!!


Ja, vi har fått en underbar familjemedlem idag!

Tack Emelie, för att du fött upp en sån fin kull!"

ANNONS
Av Emelie - 26 september 2009 09:21

"Hej! :)

Tänkte meddela lite om kvällen. Daisy är hur cool som helst:) Vi har lekt en massa, saker som rör sig är verkligen jättekul =) En mus i snöre verkar vara hennes favorit. Hon verkar landat väldigt bra och har både ätit mat, godis och druckit vatten. När hon blir trött lägger hon sig under sängen och nanar. Sedan kan man helt plötsligt se ett huvud som sticker upp och då är hon redo att leka igen:) Ben och Daisy har även hälsat på varandra Daisy fräste och sprang iväg, medan Ben bara satt och kollade förvånat efter henne. Han viftar massa på svansen och vill gärna att de ska bli kompisar, när hon börjat vänja sig mer så tror jag de kan få en bra relation. Hittills har hon inte jamat eller någonting sådant, utan verkar trivas väldigt bra. En självständig och lugn katt, helt underbar=) Är jätteglad att jag funnit henne! =)"
ANNONS
Av Emelie - 25 september 2009 20:49

"Hej!!!! Diva är underbar! Nu, eller ända från i förmiddags har hon ätit och druckit och allt är jättebra!"

Av Emelie - 25 september 2009 19:04

Nu har Delphie flyttat! Det blev en glad överraskning för de två barnen att Delphie skulle flytta hem till dem. De kom hit och visste inte alls varför de skulle komma. När de fick reda på varför så blev de jätteglada!


Jag är så glad för att alla kattungar får så fina nya hem!!!Glad Tack till D-kullens alla familjer! Just nu är det många olika känslor inom mig, Obestämdmen mestadels känns det bra.

Av Emelie - 25 september 2009 18:02

"Läste inte dina mejl förrän nu, vi däckade båda två vid nio igår... Peter tog ett allergipiller på kvällen. Idag tycker han att det är mycket bättre, men det kan vara pillret som verkar lite fortfarande. Vi ska testa att bada så fort vi hinner!
 
Idag har det varit ungefär som igår. Dvs. de jagar varandra och Viggo (oftast) anfaller medan Domino fräser och springer och gömmer sig (inte alltid så långt). Viggo behöver inte fräsa; i kraft av nästan sju kilo räcker det med en blick för att lillen ska darra! Men de har lekt och verkar haft kul en del också. Vi försöker stoppa dem när det blir för vilt, men när vi har försökt separera dem igen så protesterar båda! En annan rolig grej är att de helst äter varandras mat. Jag kan se framför mig hur det pågår i någon månad - Viggo blir dubbelt så stor och lillen går inte upp ett gram! Den senaste timmen har de legat i varsitt hörn och sovit. T o m Viggo har verkat avslappnad för första gången, så det blir nog bra."

Av Emelie - 25 september 2009 13:56

  

"En kort sammanfattning av dygnet som gått...


Att bli lämnad ensam är inte roligt (tror han ibl, när han inte ser någon)... jamar då högt och innerligt. Men ropar/visslar man på honom så kommer han galopperande/sladdandes.


Ligger gärna och vilar sig i katttoaletten... detta är mindre populärt av oss men Dylan gillar att leka runt och raca ur den oxå... *humpf*


Kök/kylskåp => skinka => vill ha nu!!! Framför allt på morgonen. Jamar uppfodrande. Men han har kommit på sambandet mellan visslandet (ibl.) och skinka/belöning, smart katt. När Dylan hade "gömt" sig och jag ropade efter honom... ingen katt kom fram?!?! *orolig* provade då att vissla på honom och då kom han fram, fick då sin belöning...


Vill vara med hela tiden, sitter jag i soffan, ligger han i blomkrukan. Går jag ut i köket/övervåningen så springer han med.

Leka är jätte kul... ffa fjädrarna,oj vad länge man kan jaga/hoppa/snurra/volta och tugga på dem... den fjädervippan har krymt. Mus, boll, leka kurragömma och annat som tas fram är roligt oxå.


Sover gärna för sig själv... men i närheten av någon av oss. Som i dag när jag vaknade låg han och sov under min säng. Hade varit uppe och myst en stund i sängen vid 5 för att sedan gå vidare...


Känner att jag har blivit adopterad av Dylan och godkänd katt mamma... får "pussar" och han kommer fram för att bli klappad på, gillar att jag är fuktig om händerna när jag stryker mina händer över pälsen ibl... (kattvätt)  


Tack Emelie för att jag fick bli med Dylan, alla i familjen är överförtjusta... även H  som annars har varit skeptisk."

Av Emelie - 25 september 2009 13:01

Margita, min katt- och bloggkompis, har det inte lätt. Nu har Försäkringskassan fått för sig att de ska börja bråka om hennes ersättning. Jag tycker det är dålig stil, väldigt dålig stil! Ni kan stötta henne genom att skriva uppmuntrande kommentarer här på hennes blogg! Och så kan ni passa på att kolla på de underbara sötnosbilderna av lilla Alice som ligger ovanpå Agnes:Skrattande

   

Av Emelie - 25 september 2009 12:24

"Efter en pipig hemfärd kom Diva hem till oss i går kväll och var helt underbar från första stund. Hon var lekfull och kelig på en gång, använde kattlådan men var inte intresserad av vare sig mat eller vatten. Däremot lockade en räka hennes fulla uppmärksamhet och aptit...
 
Hon har sovit i våra sängar i natt och var vid femtiden i morse uppenbarligen utsövd, för då pockade hon på allas uppmärksamhet och ville leka. Efter en stunds lek somnar hon tvärt. Hon har fortfarande inte visat något intresse för mat eller vatten, men nu tänker vi att vi lämnar henne i fred så mycket som möjligt så att hon ska få ro att äta/dricka. (Det är dock inte så lätt att låta henne vara, för hela familjen är totalt förälskad i henne.)
 
Skickar med bild på henne och de två äldsta barnen, Alice och Joakim."

    

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se