Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under september 2009

Av Emelie - 9 september 2009 21:59

Så här gjorde jag idag när jag umgicks med katterna: Jag låg i vår dubbelsäng och viftade lojt med en kattvippa. Kattungarna och Cornelia följde efter rörelserna och ibland fick de tag i fjädrarna med munnen och drog. Ofta låg de på rygg och jagade vippan med tassarna, det såg väldigt gosigt ut. Jag älskar att se en hel kull med kattungar leka eller sova ihop, ju större kullen är desto bättre. Det är något speciellt med den där mängdeffekten: Sex söta kattungar på en gång ger liksom mångdubbel gullighetseffekt.


Vi kattägare är ju ganska lata av oss, precis som våra vänner katterna. Vi gör inget ansträngande om vi inte måste. Därför kan jag tipsa er andra om den här ligga-i-sängen-och-aktivera-katterna-metoden. Funkar jättebra! Flört Och vi kattägare är ju också, precis som katterna, vår egen ledare, som bestämmer allt själva. Ingen flockledare behövs för att tala om vad vi ska göra. Så himla befriande!!!!


  

Lillkillen Devin har utvecklats till en riktig liten gosegris den senaste tiden. Pratjamar och vill komma upp till mig och bli klappad. Spinner som en liten spinnmaskin när man kelar med honom.Glad Skulle det bli så att jag får behålla honom här lite längre än de andra så har jag absolut ingenting emot det!

  

Och Delphie har upptäckt att det är väldigt spännande att se på TV. Smart tjej.Skrattande

Av Emelie - 8 september 2009 23:31

  

Nu har jag bestämt mig! För första gången i mitt liv ska jag försöka göra en politisk insats i praktiken. Det jag ska göra är att genom min kattklubb Spinneriet skriva en motion (så heter det väl?) om att SVERAK aktivt ska verka för en lag om obligatorisk märkning av Sveriges katter. Känns som helt rätt tidpunkt nu också när SVERAK precis har startat sitt nya ID-register. Ni andra som läser min blogg och är med i Spinneriet får gärna vara med!!! Och ni som är med i andra kattklubbar eller inte är med i någon kattklubb kan också skriva motioner eller insändare eller lobba på ert håll. Skriv en kommentar om ni vill vara med och verka för att förbättra livet för tusentals katter!!! Ju fler desto starkare...Glad


Och så har jag hittat en blogg som handlar om att höja kattens status. Läs bloggen här!

Av Emelie - 8 september 2009 22:40

För första gången i världshistorien så har jag hört ett positivt rykte om mig själv som kattuppfödare. Det var Dylans matte Katarina som hade hört från en djuraffär i Falkenberg att jag var en seriös uppfödare av sibiriska katter som hade gott rykte. Glad Kanske börjar den negativa trenden vända nu då. Ett tag hade jag en känsla av att samtliga sibbeuppfödare i världen hade som sin "misson" att baktala mig. (Så var det förstås inte, men när man får anonyma kommentarer eller får reda på att någon har pratat illa om en så är det lätt att man får för sig saker.) Men eftersom det här är mitt "kall" och mitt kärleksarbete så skulle jag ha fortsatt föda upp sibiriska katter även om himlen hade trillat ner. Minst. Flört

Av Emelie - 7 september 2009 22:45

Det var bara Johanna som hade gissat, men här har ni rätt svar i alla fall: Dessa tre kattungar är faktiskt kullens pappa Botvinnik och hans två bröder Spasskij och Kasparov. Kasparov är som en kopia av Devin, eller hur? Och Botvinnik är väldigt lik sin son Domino. Mycket intressant tycker jag att placeringen av de vita fläckarna kan ärvas genom den förälder som inte har vitfläck, i det här fallet pappa Botvinnik.

Av Emelie - 7 september 2009 20:26

N*Sjakkmatt's Jumanah Yin Lucida, min nya avelshona! Ja, alltså hon har inte flyttat hit ännu, men jag har bestämt mig för att tinga henne. Visst är hon en liten goding!!!!  Skrattande Född i Norge, men med svenska föräldrar. Detta är alltså den lilla tjejen som jag har gått och tittat på ända sedan hon föddes. Här kan ni se fler bilder på henne och syskonen.


Lustigt nog har det slumpat sig så att Guro köpte en hona från min första kull och jag kommer att köpa en hona från hennes första kull! Ni som är färgexperter: tror ni att Lucida är vanlig silver eller silver shaded?

Av Emelie - 7 september 2009 19:09

Idag när vi åt middag så låg Delphie och tittade på oss från sin nya utsiktspost!

Av Emelie - 7 september 2009 17:19

Wow! Anna-Maria skrev i en kommentar att Jasper blev Ex1, BIV och NOM på utställningen i helgen! Jag pratade med Angelica och hon tyckte att hennes första erfarenhet av kattutställning var positiv och väldigt spännande! Finska domaren Kristina Rautio hade tydligen varit mycket nöjd med Jasper. Och Sara hälsar att fina Cleo blev Ex1!!!    :-D Se bilder här på Margitas blogg!

Av Emelie - 7 september 2009 13:51

Nu har kattungarna börjat sova en och en, vilket är ett tecken på att de börjar bli självständiga och redo för att flytta hemifrån. :-)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards