Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 september 2009

The horror, the horror.

Av Emelie - 30 september 2009 22:43

Nu har jag fått ytterligare en virusinfektion, den hundrafemtielfte den här hösten. Undrar ibland om det är jobbet som stressad lärare under så många år som knäckt mitt immunförsvar? Rynkar på näsan Tråkigt är det i alla fall, och det känns som att jag går på ungefär kvartsfart av en vanlig människas energinivå. Och ändå är jag ju inte sjuk! Läkarna hittar inget fysiskt fel på mig. Ibland önskar jag att jag var: 

  • Frisk som en nötkärna.
  • Smal och vältränad.
  • Framgångsrik i yrkeslivet.
  • Rik på både pengar och socialt nätverk.

Men, men. Livet blir inte som man har tänkt sig. Det blir det aldrig. Vissa dör när de är 20. Andra lyckas aldrig uppnå sina drömmar. Ytterligare andra träffar aldrig någon att leva ihop med. Några föds utan armar och ben. Andra föds in i en svältande familj i Afrika. Vi har alla våra kors att bära. Och alla kommer vi att dö förr eller senare. Vad spelar det då för roll hur mycket pengar vi har på banken?


Men jag tror inte att allt lidande är meningslöst. Jag kan inte tro det bara. Jag tror att lidandet slipar vår själs diamant så att den blänker klarare.Glad

 
ANNONS
 
Ann-Katrin

Ann-Katrin

1 oktober 2009 05:52

Det tror jag med Emelie! Motgångar är "jobbiga" men nödvändiga! Ibland önskar vi att vi slapp dem, för att slippa lida. Men, då kommer vi ingen vart så det är bara att välkomna dem! De är till för oss!

Kram

http://laghamrapionen.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

1 oktober 2009 10:33

Nu kan jag ju inte låta bli att berätta vad en av mina samtalskontakter genom åren sa till mig. Det var för några år sen och jag beklagade mig på exakt samma sätt som du gjorde ;-)
Då sa hon att jag är en diamant och som sådan väldigt värdefull. Slipad, full av insikter och med stor förståelse för andra människor.

http://meab52.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se