Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 september 2009

Apropå mitt förra inlägg

Av Emelie - 30 september 2009 10:19

Tack för alla kommentarer!


Jag vet ju egentligen att det handlar om osäkerhet när vuxna människor beter sig så, men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är otäckt när man är 6 personer kring ett bord, varav 5 känner varandra, och sedan sitter de 5 och pratar med varandra och undviker att titta på den 6:e som om hon inte existerade. Det är en ruskig känsla att vara den 6:e personen då! Rynkar på näsan Och i det här fallet tror jag inte att det handlade om att de tyckte att deras ras var bättre, utan de var bara skeptiska till nykomlingar som de inte kände igen. 


Men jag frågar mig: Hur öppet och tryggt klimat blir det när man beter sig så? Och hur många vågar vara ärliga med sina innersta funderingar i en sådan grupp?


På Lilla Los skola tränar fröknarna barnen jättemycket på att låta andra få vara med. De har en regel om att man inte får säga nej om något barn kommer och vill vara med en grupp som leker med varandra. Vi har en 7-årig grannflicka som är 1000 gånger mer socialt kompetent än de där tanterna var igår. Men på den tiden som tanterna gick i skolan så lärde man sig antagligen inte såna saker.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sara N

30 september 2009 11:26

Fy, vad trist. :(

 
Margita

Margita

30 september 2009 12:34

Den regeln införde vi också på min förskola där jag jobbade. Jag tycker det är superviktigt att få lära sig från barnsben att man inte/aldrig stänger ute en annan människa från gemenskapen. Det är faktiskt mobbing!! Som sagt, dessa tanter var nog en rest från stenåldern där man är livrädd för "främlingar" - iiiihhh - hon är annorlunda än oss! ;-)
Stackars människor kan jag tycka som är så rädda, vad mycket de går miste om!! Och inte minst, det är viktigt, nej VÄLDIGT viktigt att stävja sånt beteende för det är ju en grogrund till rasism/allmän snedsyn på andra människor som inte liknar mig.

http://meab52.wordpress.com

 
Ingen bild

nettan

30 september 2009 12:59

Man beter sig inte på det viset! Det är ren mobbing!
nettan

 
Annelie

Annelie

30 september 2009 18:28

Det är ett skamligt beteende och det finns få om ens någon ursäkt alls att bete sig på det sättet. Tycker ju att den inte gagnar sin ras om man är så inskränkt mot nya bekantskaper.

Nej, ändra dig inte, du är en bra representant för Sibirisk katt.

Men VI ser fram emot ditt besök nästa vecka =)

http://stampel-hamstern.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se