Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2009

Av Emelie - 14 augusti 2009 10:22

Idag har jag börjat fundera mycket på om Cornelia kanske egentligen är spotted.... (hon är registrerad som tigré). Vad tror mina läsare?

ANNONS
Av Emelie - 14 augusti 2009 09:33

I natt fick jag en originell idé. Alla vet ju hur farligt det är att sola för mycket. Risken för hudcancer ökar om man bränner sig i solen.


Min idé är så här: Man specialtränar hundar att känna lukten av bränd människohud. Sedan går man omkring med en sådan hund på badstränderna och hunden varnar så fort den känner att någon har solat för mycket. Då säger man till den personen att den ska gå hem och inte utsätta sig för mer sol på ett tag. På så sätt förebygger man hudcancer. Smart va?

ANNONS
Av Emelie - 13 augusti 2009 18:14

Nu har jag hittat en fantastisk familj till Evora. Det är ett par med utflugna barn som bor i ett hus i Pixbo. Mannen är allergisk, men reagerade inte på katthåret som han fick med sig hem. Evora blev jätteglad över att han ville leka så mycket med henne och fjädervippan. Det känns underbart bra, men samtidigt vemodigt förstås.


På bilden ser ni Evora med lilla Cleo.

Av Emelie - 13 augusti 2009 17:08

Igår blev jag orolig för kattungarna. Diva har varit lite lös i magen ett tag, och jag trodde det skulle gå över, med det gjorde det inte, och igår blev även Devin lös i magen. Dessutom upptäckte jag en liten "knöl" på Devins mage, så idag åkte jag så fort jag kunde till Husdjurshälsan. Det visade sig att varken Diva eller Devin hade feber, och ingen av dem var uttorkade, så det verkar inte vara något allvarligt än så länge. Jag ska nu börja ge alla kissarna ett specialfoder som heter "Intestinal". (De vuxna katterna kommer att kunna hoppa upp på en hylla och äta annan mat också.) Jag ska även ge Diva och Devin ett probiotikum som heter "Prokolin" två gånger om dagen (för att normalisera tarmfloran). Måste nu hålla lite extra koll på kattungarna i fortsättningen, och håller tummarna för att det går över snart.


Jag fick även bekräftat det jag misstänkte: Devin har ett litet navelbråck. Vad innebär det då, kanske ni undrar. Jo, för det första så ska Devin aldrig användas i avel, utan han kommer att få ett avelsförbud inskrivet i stamtavlan. Han är inte heller lämpad för utställningar. I samband med kastreringen vid 6 månaders ålder är det bra att i samråd med veterinär bestämma om man ska operera bråcket. Men han kommer inte själv att ha ont av sitt lilla bråck, utan kommer att vara precis som vilken sällskapskatt som helst. Jag kommer ändå att gå ner lite i pris för honom just på grund av detta. Jag har känt på de andra kissarna, men inte hittat någon fler kattunge med navelbråck.


Vad är ett navelbråck då? Jo, det är så att bukhinnan inte riktigt har växt ihop på ett ställe, och det är därför man kan känna en liten "knöl". Om bråcket är tillräckligt stort så kan något organ komma ut genom bukväggen och bli klämt, och då måste man operera. Navelbråck förekommer även hos människor och andra djur.

Av Emelie - 11 augusti 2009 13:26

Idag berättade Mattias på Göteborg zoologiska att den största källan till taurin, som är viktigt för katter, finns hos möss. Inte konstigt då att katter gillar att jaga möss! Men tänk om man skulle göra som ormägarna gör: köpa levande möss att mata sin katt med....  :-P

Av Emelie - 11 augusti 2009 13:24

"Ja då det går jättebra, han och Saga har börjat vänja sig vid varandra nu, och han har till och med börjat förstå att man kanske ska akta sig för C. Diesel och C hade stått vid mammas fötter när hon hämtade något i kylen här om dagen. När mamma tittade ner blev hon förvånad eftersom C faktiskt försökte klappa lillkillen och inte slita loss päls. Två sekunder senare fick C ett fint grepp om Diesels huvud och är på väg att dra, men mamma han i rättan stund.
Han är verkligen föör snäll, varken klöser eller säger ifrån överhuvudtaget, därför jag inte vill lämna någon av våra andra "bäbisar" själva med honom.
Diesel har även fått springa i hela huset lite smått dom senaste dagarna och jag blir lika orolig varje gång jag inte hittar honom på två sekunder, men han kommer alltid fram när man börjar kolla efter honom och ropar lite.

Igår var han nog lite dålig i magen, han spydde tre gånger under dagen, så mamma tyckte vi kunde kolla om vi kunde få i honom lite välling (Saga fick det när hon blev dålig, fungerar jättebra, så hon får det sista av Cs välling varje kväll nu) och det var inte svårt att få i sig. Han älskade det verkligen, och han har inte spytt något mer efter det heller så tror det bara var något han har fått i sig eller något som var irriterat i halsen/magen.

Han har blivit riktigt "mammig" nu med, han vill ha koll på mej hela tiden, har han det så är han lugn och kan springa omkring, men går jag ifrån honom för länge så piper han efter mej. =)"

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se