Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under augusti 2009

Av Emelie - 30 augusti 2009 19:27

Detta är Minnebergs Nero. Han är, som ni ser, en vacker sibirisk katt. Dessutom har han ett jättefint temperament. Min förhoppning är nu att hans matte ska kunna hålla honom fertil tills vi kan para honom med Amanda, för då tror vi att det blir underbara små kattungar. På rasseminariet träffade jag Neros uppfödare och även hans mammas uppfödare!

ANNONS
Av Emelie - 30 augusti 2009 16:39

Det var väldigt givande och äntligen har jag fått träffa en massa människor i verkligheten som jag tidigare bara lärt känna genom deras katthemsidor!


Äntligen har vi också tänkt dra igång lokalträffar här i Göteborgsområdet, så om du är medlem i föreningen och bor häromkring så kommer du att få en inbjudan!


Vi har haft många diskussioner om den preliminära syskonrasen Neva masquerade, och majoriteten av dem som var på seminariet tyckte att det vore bra att införa avelsrestriktioner, så att Nevor bara får paras med andra nevor och med sibirier som är bärare av det maskade anlaget, och att sibiravkommorna från dessa kullar i sin tur inte får paras med sibirer. Det känns som en vettig lösning, tycker jag, eftersom det maskade anlaget är recessivt, och utan restriktioner riskerar det spridas till majoriteten av sibirerna i Sverige. Mer om seminariet kommer senare.

ANNONS
Av Emelie - 28 augusti 2009 09:13

Jag tänker mig att snart börjar mina kattungeköpare fråga mig när jag skulle rekommendera att de gör HCM-test på sina kastrerade sällskapskatter. Det är förstås bra att rådgöra med veterinär, men jag skulle nog säga så här: ska du bara testa en gång, så gör det någonstans vid 3-årsåldern. Ska du testa två gånger, så gör det första testet runt 3 år och det andra runt 5-7 års ålder.

Av Emelie - 28 augusti 2009 09:00

D-kullen fick smaka nötfärs. Alla tyckte det var mums!

Av Emelie - 28 augusti 2009 08:27

Ska på rasseminarium med Sällskapet sibirisk katt på Mullsjö camping i helgen. Berättar mer när jag kommer hem!

Av Emelie - 28 augusti 2009 08:21

I morse när jag precis hade vaknat så kom jag på ett nytt ord: "hoppsannare". Ordet är en sammanslagning av "hoppsan" och "sannare". Innebörden av ordet är att ibland så blir det inte riktigt som man har tänkt sig, alltså "hoppsan". Men resultatet blir ändå mer genuint och äkta, "sannare" än det man från början tänkt sig. :-)

Av Emelie - 27 augusti 2009 16:41

"Nu är chilli fem månader och en vecka så jag tänkte skicka dig ett kort på den vackra damen! Ps: vilken underbar katt hon är, så snäll hon gör ingen något ont hon försöker inte bitas när man klipper klorna på henne och jag har badat henne ett par gånger då gör hon ingen ting heller kommer det främande eller mot oss så slickar hon den personen. Hon är verkligen en super katt med otroligt bra psyke. Så tack för en bra uppfödning!

Ha det nu riktigt bra! Hälsa alla!

kram nettan

Ps. Jag skickar med ett jätte gullit kort på henne när hon var liten så kan man jämnföra nu när hon börjar bli stora damen."

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se