Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

Mina minnens Felicia

Av Emelie - 18 augusti 2009 21:20

Fick reda på att Felicia dog igår, nästan 15 och ett halvt år gammal med en stor tumör i bröstet. Så här såg hon ut på sin ålders höst. Hon hade en fin varm färgton i pälsen som jag gillar jättemycket.


Felicias mamma var en vacker rödbrun abessinier som vunnit Best in Show, men sprungit ut på första löpet och parat sig med första bästa fertila hankatt (han var antagligen av svart grundfärg med vitfläcksanlag). När jag försökte klappa mamman vid besöket hos uppfödaren så puttade hon förnärmat bort min hand med tassen. Felicia hade det tickade mönstret som är typiskt för abessinier (det ärvs dominant). Hon var en otroligt vild katt som unge, och jag har svårt att förstå dem som kan hålla sina abessinier som innekatter. Hon pratade mycket och apporterade bollar. En gång satt hon och lurpassade under vår bordsduk och rev en besökare rejält när hon skulle dra bordet till sig. Efter det blev hon kallad "egyptisk mördarkatt".


Felicia och jag hade en speciell relation, men när jag och min exsambo S separerade så flyttade hon till honom. De få gånger som jag var och hälsade på under åren så kände Felicia alltid igen mig och kom fram och ville gosa.


Tänk att det nu är 15 år sedan som jag flyttade till Göteborg och blev sambo med S och skaffade katt för första gången sedan jag blev vuxen. Vi bodde i en liten tvårummare på Hisingen. Alla våra möbler var gamla containerfynd. När Felicia fortfarande var liten tog vi oss an en kull med kattungar, som hade förlorat sin mamma. Det var min första erfarenhet av "kattuppfödning". Kullen bestod av fyra ungar, varav en hane. Alla var tigrerade utom en, som var svartsköldpaddsfärgad (solid). Två av ungarna hamnade hos en indisk familj i Mariestad, kommer jag ihåg.

 
ANNONS
 
Margita

Margita

19 augusti 2009 13:27

Vilken otroligt vacker katt!!!!

http://meab52.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se