Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

Telefonkö my ass!

Av Emelie - 18 augusti 2009 10:30

Och Lärarnas A-kassa bara: "Vi har nu telefonkö och kan inte ta emot ditt samtal. Vi ber dig därför att återkomma senare." Jaha, men om telefontiden är slut senare då? Vad gör man då? Jag ringer var femte minut och det är samma svar hela tiden.


Vänta lite nu. Är inte själva poängen med telefonkö att man ska kunna vänta i kön tills det är ens egen tur? Jag kan förstå att inte hur många människor som helst kan stå på banken och köa, men om det är elektroniskt så borde väl den som är mest angelägen kunna vänta hur länge som helst. Eller? Jag minns när jag var med i SIFs a-kassa. Då var det nästan omöjligt att komma fram på telefon. Jag bestämde mig därför att åka dit i stället. Det var i Stockholm och SIFs a-kassa låg i ett stort pampigt hus. Jag hade väntat mig att alla skulle vara helt överbelamrade med arbete och springa omkring som skållade råttor. Men nej. De satt i lugn och ro på sina fina små rum och pysslade medan vi arbetslösa desperat försökte ringa och ringa och ringa. De hade väl stängt av telefonerna, antar jag. Det var då jag insåg att de som har jobb och de som inte har jobb lever i totalt skilda världar. Vissa har tjänstepension och arbetrum och arbetskamrater och får en liten present av sin arbetsgivare varje jul. Andra har bara....ja, vad har vi? Tid, tänkte jag skriva, men nu när jag gör praktik så har jag inte så mycket av den varan heller.   :-N


Vad är annars syftet med en kö? Förr i tiden fanns det en bostadskö här i Göteborg. Den tog de senare bort, så nu är det bara de med de rätta kontakterna och den högsta inkomsten som kan få en hyreslägenhet. För att få tag på en bostadrätt behöver man "bara" ha mycket pengar. Sånt stör jag mig på, för det är så totalt odemokratiskt. Alla människor har verkligen inte samma chans att få en bostad.

:-( 

En stor del av mitt vuxna liv har gått åt till att flytta runt mellan olika lägenheter och jobb, varvat med a-kassa och det ska gudarna veta att det var inget lugnt och tryggt liv.


I hörlurarna lyssnar jag på ett mantra på Onenessforalls hemsida för att lugna mig själv: "Om sat chit ananda parabrahma purushotama paramatma shri bagavati sameta shri bagavate namaha."

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se