Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Veterinärbesök idag.

Av Emelie - 13 augusti 2009 17:08

Igår blev jag orolig för kattungarna. Diva har varit lite lös i magen ett tag, och jag trodde det skulle gå över, med det gjorde det inte, och igår blev även Devin lös i magen. Dessutom upptäckte jag en liten "knöl" på Devins mage, så idag åkte jag så fort jag kunde till Husdjurshälsan. Det visade sig att varken Diva eller Devin hade feber, och ingen av dem var uttorkade, så det verkar inte vara något allvarligt än så länge. Jag ska nu börja ge alla kissarna ett specialfoder som heter "Intestinal". (De vuxna katterna kommer att kunna hoppa upp på en hylla och äta annan mat också.) Jag ska även ge Diva och Devin ett probiotikum som heter "Prokolin" två gånger om dagen (för att normalisera tarmfloran). Måste nu hålla lite extra koll på kattungarna i fortsättningen, och håller tummarna för att det går över snart.


Jag fick även bekräftat det jag misstänkte: Devin har ett litet navelbråck. Vad innebär det då, kanske ni undrar. Jo, för det första så ska Devin aldrig användas i avel, utan han kommer att få ett avelsförbud inskrivet i stamtavlan. Han är inte heller lämpad för utställningar. I samband med kastreringen vid 6 månaders ålder är det bra att i samråd med veterinär bestämma om man ska operera bråcket. Men han kommer inte själv att ha ont av sitt lilla bråck, utan kommer att vara precis som vilken sällskapskatt som helst. Jag kommer ändå att gå ner lite i pris för honom just på grund av detta. Jag har känt på de andra kissarna, men inte hittat någon fler kattunge med navelbråck.


Vad är ett navelbråck då? Jo, det är så att bukhinnan inte riktigt har växt ihop på ett ställe, och det är därför man kan känna en liten "knöl". Om bråcket är tillräckligt stort så kan något organ komma ut genom bukväggen och bli klämt, och då måste man operera. Navelbråck förekommer även hos människor och andra djur.

 
ANNONS
 
Vivi

Vivi

14 augusti 2009 09:02

Hade det inte varit för mina två sötnosar där hemma så hade jag definitivt köpt Devin, han är min favorit!! Synd på navelbråcket, men som du säger, han kommer ju ändå bli en fantastisk sällskapskatt till ngn!
Hoppas att ungarna blir bättre i magen.
MVH
Viveca

http://www.missvivis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se