Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juli 2009

ANNONS
Av Emelie - 8 juli 2009 11:21

Idag fyller D-kullen en vecka och jag ska fota dem senare och försöka lägga in bilder på bloggen. Jag märker att jag blivit lite som en van flerbarnamamma med kattungarna nu: Jag gosar inte med dem när de är riktigt små annat än vid vägningen. Då passar jag på att pussa dem på ryggen. Jag väger dem inte två gånger om dagen, utan en. Och jag tar inte emot kattbesökare ännu. Jag tror att Lisen uppskattar min avslappnade attityd.


H och Lo har åkt iväg på en båttur, tillsammans med släktingar. Jag fick inte plats i båten, men det var jag bara glad för, introvert och solkänslig som jag är. :-)


I stället ska jag gå här hemma och skrota och läsa deckare för en gångs skull (brukar aldrig läsa deckare annars). Jag började läsa den första delen i milleniumserien i förra veckan och sedan var jag fast. ;-) När jag läser böckerna så slås jag dels av hur skicklig Stieg Larsson var på att skapa spänning, och hur snyggt han lyckades få in ett politiskt budskap om att vårt samhälle är kvinnofientligt, men också av hur bokens världsbild skiljer sig från min egen.


I milleniumtriologin så finns det vissa vedertagna utgångspunkter:


  • Man kan aldrig lita helt på andra människor.
  • Livet går ut på att döda eller dödas. De smartaste överlever.
  • Vi lever i en hård och kall värld, där alla är utelämnade till sig själva.
  • Döden är ett nederlag.

Tänk vad annorlunda böckerna hade varit om de fiktiva huvudpersonerna hade haft ett flerlivsperspektiv! Om de hade förstått att så kallade "onda" människor bara är förvirrade och okunniga, är småbarn under utveckling. Om de hade vetat att vi alla är intimt sammankopplade med varandra, att vi alla är en. Om de hade vetat att döden inte är slutet och att livet inte är ett resultat av slumpvis utveckling. Om personerna i boken inte hade varit styrda av rädsla eller hat så hade böckerna sett väldigt annorlunda ut, och säkert inte varit lika populära och spännande heller.  ;-D


Bara ett förtydligande: Jag tycker absolut att det är rätt att sätta brottslingar i fängelse. Däremot tror jag inte längre på den gammaltestamentliga devisen "öga för öga, tand för tand". Jag tror att de som är inställda på hämnd bara skapar en massa lidande för sig själva och andra. Inget att rekommendera, alltså.

ANNONS
Av Emelie - 6 juli 2009 13:01

"Jag tog på chilli det allergi medlet som jag köpte och jag tycker faktiskt att det funkar rätt bra idag har inte D varit tät alls fast hon hade smitit in i hans rum i morse och legat i hans säng och han har gosat med henne! Eller håller han på att vänja sin kropp det är väl nästan som de som tar sprutor i tre år mot sin allergi sen skall de bli allergi fria jag vet inte jag kanske bara svamlar!!! Hon äter bra! Tycker att hon har lagt på sig lite vad vägde hon när vi hämtade henne? Hon gillar att vara ute försöker att smita ut via yttedörren! Även går det bra att ha selen på sig! Här får du se två kort på henne i trädgården."

Av Emelie - 6 juli 2009 12:30

"Nu har det gått några veckor och Lilla Leon har verkligen hittat hem och vi är nu som en riktig familj med mamma, pappa och son. Full rulle är det nästan jämt, speciellt klockan 04:30 då det är gatlopp och vild fight med samtliga utstickande lämmar. Vi har lärt oss att det funkar bra med att slänga ut ett gäng mycket håriga" råttan ta" på golvet som han kan boxas med, men inget får så mycket skojjiga reaktioner som ett gäng tänder i stortån.

Det har varit full rulle sen första stund. Utöver att vi varje dag är ute minst en timme och leker, ibland med Truls, en 6 månaders grankatt (en blandras med norsk skogskatt) så har vi åkt i bil till Gnesta utanför Södertälje och hälsat på farmor och farfar, seglat med min mamma och pappa en helg, promenerat en massa gånger till jobbet samt börjat vänja min mammas/mina andra andra katter vid vilden.

I Gnesta träffade vi Isa, min kusins Grand Danua (eller hur det stavas), som också fick sig några små vassa tassar över nosen när hon var lite för nyfiken för Leons smak. Annars  har det gått bra med andra hundar, men de har haft vett å hålla sig lite ifrån vår "kaktus". Påvägen till Gnesta stannade vi vid MC Donalds i Vetlanda där de hade en park. Där hoppade lillkillen på en ouppmärksam mås, som kom undan med blotta förskräckelsen. Hans nya långa koppel lockar till all möjlig sorts lek! Trodde inte han skulle våga, men tji fick jag!

Leon är också  en riktigt tarzan när det kommer till att klättra i träd. Tyvärr är han inte lika tuff när han ska ner som när han ska upp. Tur att vi har långa men till grannar samt det långa kopplet.

Nästa vecka börjar vår semester och då ska vi segla på riktigt, så det blir spännande.

Jag skickar med lite idolbilder på vår ängel!"

Av Emelie - 6 juli 2009 11:48

Det gick jättebra för Sara på Cleos första utställning! Cleo pep lite, men annars skötte hon sig fint. Sov mest hela tiden  ;-) Sara har fått mersmak, och ska ställa ut igen i september, så då blir det både Cleo och Cornelia.


Cleo blev färgändrad till silver, vilket jag misstänkte. Sara, du får skriva färgkod ns 23 i fortsättningen! (svart silver tigré) Hade hon inte blivit färgändrad så hade hon fått bedömningen Ex 1!


Clara flyttar idag, så sedan har vi "bara" 9 katter hemma.   ;-DAv Emelie - 4 juli 2009 11:38

Kattungarna verkar klara värmen bra. De sprider ut sig lite i stället för att ligga tätt ihop. Lisen ser väldigt stolt ut varje gång man tittar på henne och småttingarna. När man pratar beundrande om dem så blundar Lisen belåtet. Hon är verkligen en duktig mamma!


Vi är väldigt fascinerade av de solida kattungarna, eftersom det är första gången vi har fått de färgerna, men de mönstrade är förstås helt ljuvliga också med sina prickiga magar och "agoutiglasögon".

Av Emelie - 3 juli 2009 20:54

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se