Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juli 2009

Av Emelie - 19 juli 2009 22:23

Just nu har Grindkullen rea på sina inredningsprylar! Dessutom får alla som handlar under juli vara med och tävla om ett snyggt armband, så det är rätt läge att handla nu (se bild)! Den andra bilden föreställer en vacker plåtburk som passar dig som gillar den romantiska, lantliga stilen!

ANNONS
Av Emelie - 19 juli 2009 21:53

Just nu är jag ensam hemma med katterna och det är så skönt. Så lugnt och tyst och man kan göra saker i lugn och ro utan att bli avbruten. Jag är nog en sådan person som har ett stort behov av att hämta kraft ur ensamheten, men jag skulle helst inte vilja leva ensam. Om jag var ensamstående skulle jag kanske flytta till ett kollektiv, tror jag.


Jag älskar att gå en kort promenad till brevlådan i mina nya, vingliga MBT-skor, och njuta av det relativa lugn som råder här i bostadsområdet. Sedan komma hem och plocka undan lite saker i min egen takt, läsa lite kattgenetik, sitta en stund på den svala balkongerna med Evora i knät. Det är så skönt och jag känner inte att jag vill ha något annat än det som jag har just nu. När jag kommer på saker som behöver göras, men som jag inte har lust med så skriver jag en lista, så att jag inte ska glömma. Inget av det som står på listan är akut, så jag kan göra vad jag har lust med. Beställer lite nya kattungepaket till de små kattungarna och hämtar upp tvätten från källaren.


Gillar att det är svalt och skönt ute och att jag inte behöver leva upp till några som helst krav. Visst, det är bra om jag kan få något gjort, men det är ingen brådska. En stund i ensamhet och kravlöshet: det är semester för mig. :-D

ANNONS
Av Emelie - 19 juli 2009 18:17

Från vänster ser ni Delphie, som är helt randig (tigré), sedan kommer Diva som är svartvit, och längst till höger är Daisy, som är randig med vita tassar.

Av Emelie - 19 juli 2009 18:08

Den randige är Dylan, Den svarta med vita fläckar är Devin och den helsvarta är Domino.

Av Emelie - 19 juli 2009 11:13

Jag har bestämt mig för att satsa på det enda svensktillverkade fodret på min lista: Bozita. (Mjau tillverkas ju också i Sverige, och det är samma tillverkare som Bozita; Doggy, så egentligen kan man säga att det är samma sak, enda skillnaden är att Mjau säljs i vanliga matvaruaffärer. Men jag tror ändå att Bozita håller högre kvalitet.)


Bozitas torrfoder har ishavslax som huvudingrediens, och det innebär att där finns en naturlig källa till omega-3, vilket är viktigt för båda djur och människor, bland annat för nervsystem och päls. Jag vill också stödja Tassalyckan, där tidigare hemlösa katter får jobba som provsmakare. Det blir betydligt mindre påverkan på miljön när man väljer Bozita, eftersom fodret inte behöver fraktas runt halva jorden. Vid närmare eftertanke så kan jag inte komma på ett enda miljöargument för att välja något annat foder, och miljön är väldigt viktig för mig och för hela jordklotet också.


Bozita har även våtfoder i en massa olika smaker. De varianter med bitar i sås brukar vara mest omtyckta av mina katter. Förpackningarna är ganska stora, men det passar bra när man har kattungar hemma, för då kan katterna glufsa i sig ett helt paket på en gång.


Deras kattungelådor är roliga, för kattungen får med sig en matskål och ett helt lekhus, vilket brukar vara uppskattat (fast den brukar gå sönder på ett par dagar.)


För att slippa åka så långt när jag köper fodret, så beställer jag från Foderbilen.se, som har hemkörning i hela Sverige.Av Emelie - 18 juli 2009 22:35

Just nu har jag beslutsångest för jag kan inte bestämma mig för vilket torrfoder jag ska satsa på. Det handlar inte bara om vad mina egna katter och kattungar ska äta, utan också vad jag ska rekommendera till mina kattungeköpare. Det finns så många högkvalitativa foder på marknaden, men inget som känns 100% rätt ändå.


 • Ett tag tänkte jag satsa på ett nytt foder som man får hemkört till dörren, som heter Oliver's Petfood, men jag blev besviken för att de inte höll vad de lovade när det gällde leveranstid, så därför kände jag inte att jag kunde rekommendera dem. Särskilt inte som de säger sig hålla en mycket hög servicegrad.
 • Royal Canin är lätt att få tag på, och de har babykattmat både som torrfoder och våtfoder, men jag blev lite besviken på dem när jag mailade dem och frågade om praktikplats. Tyckte att jag fick ett ganska oartigt svar. Väldigt många uppfödare kör med deras foder, för man får en massa förmåner om man är med i deras uppfödarklubb. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
 • Hill's tycker jag känns väldigt likt Royal Canin. Därför har jag liksom inte fattat grejen med dem riktigt. Men det finns på de flesta djuraffärer. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
 • Specifics torrfoder har katterna varit rätt förtjusta i, och det finns kattungemat som våtfoder också, men det är så bökigt att det bara säljs hos veterinärer. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
 • Bozita tycker jag mycket om ur miljösynpunkt, eftersom det tillverkas i Sverige och det håller hög kvalitet och är prisvärt, men det säljs nästan bara på ett konstigt ställe som heter Granngården och som ligger ute i bushen. De har inget speciellt våtfoder för kattungar. Deras kattmat testas av en speciell testpanel av katter ute i Vårgårda. Jag gillar konceptet med hemlösa katter som får jobba som "provsmakare". Provmatstället kallas Tassalyckan. Kanske är det för att det är så väl utprovat som katterna brukar gilla det.
 • Orijen gillar jag för att det inte innehåller något spannmål och att det finns en massa grönsaker och örter i som är bra för hälsan. Det innehåller en mycket hög halt av protein (40%). Men, den finns inte som kattungevariant och är svår att få tag på. (Huveröds har den, men kanske inte så länge till, för det såg väldigt tomt ut på hyllan när jag kollade sist.)
 • James' Wellbeloved har lite av samma tänk som Orijen, utan artificiella tillsatser osv, men när jag ville gå med i uppfödarklubben och beställa kattungepåsar genom deras hemsida så hörde de aldrig av sig, så jag fick aldrig några kattungepåsar....
 • Iams har jag tänkt att testa, och de har även våtfoder för kattungar, och är relativt lätta att få tag på, men där har jag fått för mig, efter att ha testat det för länge sedan, att katterna lätt går upp i vikt av detta amerikanska foder, men det kanske bara var en slump att mina dåvarande katter var så tjocka.  ;-)
 • Purina Pro Plan har fått bra betyg i Råd och Röns test, men jag är lite skeptisk eftersom företaget ägs av den mutlinationella jätten Nestlé som säljer modersmjölksersättning till mammor i u-länder. Mina katter gillar det, dock.
Av Emelie - 18 juli 2009 18:56

Jag tror att jag behövde det där utbrottet över vår regering igår, för idag har jag börjat ta några viktiga steg mot att ta hand om mig själv. Jag har:


 • Köpt MBT-skor (så kallade Massajskor) som ska förbättra muskelaktivitet, balans och hållning samt minska belastningen på knän och höfter. När man går på dem så känns det nästan som när man är full, så det är rätt kul!  ;-)
 • Varit på gymet och tränat för första gången på väldigt länge.
 • Träffat min underbara vän W, som alltid är en så stöttande och positiv person.
 • Som ett steg i att jag börjat ta hand om mina naglar så har jag investerat i diverse nagelvårdsgrejer, och mina naglar har blivit mycket starkare sedan jag började smörja in dem med en speciell olja. Inga nedbitna naglar och trasiga, såriga nagelband längre. :-) Har även gjort ett försök med fransk manikyr, som jag är ganska nöjd med.
Av Emelie - 17 juli 2009 13:26

Så här tror jag att den nuvarande regeringen tänkte när de bestämde sig för att genomföra drastiska försämringar för arbetslösa och sjuka:


"De som inte kan försörja sig själva är veka och vekhet är fult och oförlåtligt. Att vara sjuk eller arbetslös är oacceptabelt. Vi måste sätta dit dessa misslyckade människor riktigt ordentligt genom att göra reglerna så hårda att de antingen kommer att börja kämpa, och bli starka, eller gå under, och då slipper vi ha med dem att göra. De måste ändra sig eller dö, helt enkelt.


Hur kan dessa människor vara så motbjudande att de förväntar sig att vi starka och lyckade medborgare ska vara med och betala för dem som inte ens har vett att hålla sig friska? Och för dem som har den dåliga smaken att låta sig anställas av ett företag som senare kommer att gå i konkurs? Det ser väl vem som helst att dessa människor inte har rätt att få finnas! Det är ju deras eget fel att de är sjuka eller har blivit uppsagda. De borde ha ansträngt sig mer. Latmaskar är vad de är! Men vi ska se till att ge dem deras rättmätiga straff! Vi ska göra livet riktigt surt för dem genom att dra in deras sjukpenning och a-kassa. De ska inte tro att vi ska fortsätta dalta med dem som om de hade något existensberättigande. Nej, de måste förstå att de är oönskade och att den ekonomiska krisen och den hårda arbetsmarknaden och deras fysiska och psykiska sjukdomar är deras eget fel. Särskilt de skador och sjukdomar som de har fått på sin arbetsplats. Hur kan de vara så dumma att de jobbar på arbetsplatser som är farliga? Nej, de får verkligen skylla sig själva och vi ska nog visa dem att de inte är välkomna här i vårt fina samhälle. Lita på det!!!"

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se