Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 25 juli 2009

Ett nytt steg för småkissarna.

Av Emelie - 25 juli 2009 13:13

Idag har jag låtit kattungarna flytta ut ur bolådan och in i "kattungehagen" som består av vår klädkammare. Jag har täckt golvet med tidningar och placerat in en sandlåda, en låg skål med kattungetorrfoder, en kattbädd och ett par bollar. Klädhyllan, som katterna använder som förlossningslåda, har jag klätt in med tyg, där kattungarna kan sova tryggt. Jag har täckt för ingången med ett nät, som Lisen kan hoppa över. Nu blir det mycket spännande för de små krabaterna att upptäcka! Plötsligt blir deras värld större.


Konstigt nog så brukar kattungarna alltid vilja smaka på sanden, men inte på maten. (Mamman brukar äta upp maten.) Vad det kan finnas för evolutionära fördelar med detta kan jag inte riktigt förstå. Kanske kan sanden få igång magen lite?


Håller just nu på att testa en ny sorts sand som heter SP2000 och är biologiskt nedbrytbar. Alltså borde den inte heller vara farlig att äta. De stora katterna kissar och bajsar i den som vanligt. Finns bland annat att köpa hos foderbilen.


Tidigare har jag låtit kattungarna få provsmaka riktig mat vid tre veckors ålder, men då har de alltid känts för små för att fatta vad de ska göra, så den här gången ska jag börja vid fyra veckors ålder. Det jag brukar börja med är rå nötfärs, modersmjölksersättning och rå äggula. Sedan börjar jag ge dem torrfoder uppblött med modersmjölksersättning, kokt fisk osv.


Nya bilder kommer på söndag eller måndag!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se