Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 18 juli 2009

Vilken kattmat ska jag välja?

Av Emelie - 18 juli 2009 22:35

Just nu har jag beslutsångest för jag kan inte bestämma mig för vilket torrfoder jag ska satsa på. Det handlar inte bara om vad mina egna katter och kattungar ska äta, utan också vad jag ska rekommendera till mina kattungeköpare. Det finns så många högkvalitativa foder på marknaden, men inget som känns 100% rätt ändå.


  • Ett tag tänkte jag satsa på ett nytt foder som man får hemkört till dörren, som heter Oliver's Petfood, men jag blev besviken för att de inte höll vad de lovade när det gällde leveranstid, så därför kände jag inte att jag kunde rekommendera dem. Särskilt inte som de säger sig hålla en mycket hög servicegrad.
  • Royal Canin är lätt att få tag på, och de har babykattmat både som torrfoder och våtfoder, men jag blev lite besviken på dem när jag mailade dem och frågade om praktikplats. Tyckte att jag fick ett ganska oartigt svar. Väldigt många uppfödare kör med deras foder, för man får en massa förmåner om man är med i deras uppfödarklubb. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
  • Hill's tycker jag känns väldigt likt Royal Canin. Därför har jag liksom inte fattat grejen med dem riktigt. Men det finns på de flesta djuraffärer. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
  • Specifics torrfoder har katterna varit rätt förtjusta i, och det finns kattungemat som våtfoder också, men det är så bökigt att det bara säljs hos veterinärer. Säljs även som dietfoder hos veterinärer.
  • Bozita tycker jag mycket om ur miljösynpunkt, eftersom det tillverkas i Sverige och det håller hög kvalitet och är prisvärt, men det säljs nästan bara på ett konstigt ställe som heter Granngården och som ligger ute i bushen. De har inget speciellt våtfoder för kattungar. Deras kattmat testas av en speciell testpanel av katter ute i Vårgårda. Jag gillar konceptet med hemlösa katter som får jobba som "provsmakare". Provmatstället kallas Tassalyckan. Kanske är det för att det är så väl utprovat som katterna brukar gilla det.
  • Orijen gillar jag för att det inte innehåller något spannmål och att det finns en massa grönsaker och örter i som är bra för hälsan. Det innehåller en mycket hög halt av protein (40%). Men, den finns inte som kattungevariant och är svår att få tag på. (Huveröds har den, men kanske inte så länge till, för det såg väldigt tomt ut på hyllan när jag kollade sist.)
  • James' Wellbeloved har lite av samma tänk som Orijen, utan artificiella tillsatser osv, men när jag ville gå med i uppfödarklubben och beställa kattungepåsar genom deras hemsida så hörde de aldrig av sig, så jag fick aldrig några kattungepåsar....
  • Iams har jag tänkt att testa, och de har även våtfoder för kattungar, och är relativt lätta att få tag på, men där har jag fått för mig, efter att ha testat det för länge sedan, att katterna lätt går upp i vikt av detta amerikanska foder, men det kanske bara var en slump att mina dåvarande katter var så tjocka.  ;-)
  • Purina Pro Plan har fått bra betyg i Råd och Röns test, men jag är lite skeptisk eftersom företaget ägs av den mutlinationella jätten Nestlé som säljer modersmjölksersättning till mammor i u-länder. Mina katter gillar det, dock.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Marie

19 juli 2009 10:02

Mjau blötfoder tillverkas också i Sverige av svenska råvaror och är lätt att få tag på!

De flesta fodertillverkare har som krav att du även ska användas deras foder i viss utsträckning för att få vara medlem i deras Breeder-clubs.
Det blötfoder jag hittat som innheåller högsta specifierade kötthalt (40 %) är Proplan, tillverkas av Purina.

Skillnad också på kött och köttbiprodukter, helt OK för katten att äta köttbiprodukter (slaktavfall).

Bra torrfoder preciserar också vilken sorts spannmål det innehåller (tycker jag).

Sedan är det så att man oftast får det man betalar för, som med allt annat här i livet.

Och till sist Granngården finns i hela Sverige, mitt närmaste ligger inte i bushen utan i Arninge köpcentrum.

Mina katter äter i huvudsak RC och det är bättre att katterna får äta få sorter istället för att byta, vilket kan leda till magproblem. Så låt kattungarna fortsätta äta det dom ätit hos dig när de flyttar.

 
Ingen bild

Alvin

19 juli 2009 16:25

Jag gillar Royal Canin och att dom har smak garanti. Som när matte fösökte lura på mig kastratfoder kunde hon få pengarna tillbaka när jag inte gillade fodret, bara hon tog med påsen till butiken igen, det är en bra deal.

Annars gillade jag Bozita och Orijen som kattunge!

Kram Alvin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se