Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2009

Av Emelie - 14 juni 2009 22:04

Nu har jag värsta beslutsångesten över vilken katt jag ska välja. De är ju underbart fina alla tre..... De nya bilderna på Emmet har inte fått mig att bli klarare över vad jag vill.


Så här skriver uppfödaren Pernilla:

"Här är några bilder på Emmett. Edward har kraftigare benstomme men mindre rastypiskt ansikte, lite för liten underkäke. Emmett tycker jag har ett perfekt nosparti. Emmett skulle jag rösta på ur temperamentssynpunkt som sagt men du måste ju utgå ifrån vad du vill komplettera hos din hona. Edward är något mörkare/har mer täckhår och har en kall färg vilket ju passar till en silverkatt."


En överväldigande majoritet har röstat på Jasper, och han är onekligen oerhört sockersöt, men för tillfället lutar det åt att jag väljer Edward. Ska sova på saken först.

Av Emelie - 14 juni 2009 20:36

Idag har jag fått träffa Amanda hos fodervärden och hon har blivit jättefin! Jag passade förstås på att ta en massa bilder!

Av Emelie - 14 juni 2009 20:05

Mer från Helena: "Här kommer lite fler bilder.

Idag har Leon varit ute igen. Han var mycket tuffare och klättrade helt själv upp för stammen i de stora träden. Tur man hade koppel på honom annars hade nog brandkåren fått rycka in!

I övrigt går det jättebra. Torrfoder utvärderingpå det vi provat hittils:

  • Royal canin, här går vi inte ens i närheten.
  • Pro Plan kan inte ha luktat bra. Han krafsade runt skålen som om det vore hans kattlåda!
  • Science är jättegott!
  • Det här svenska fodret, Orijen går ner om det inte finns annat.
  • Den lilla burken med mjukmat från Pro Plan = mums!"

Av Emelie - 14 juni 2009 19:59

Charlies matte Helena skriver: "Det här med att skicka bilder går inget vidare för mig. Nedan är ett mail jag skrevf i fredags då jag också försökte skicka bilder. Det gick inte och sen har vi varit borta. Nu försöker jag igen. Får kanske ta någon bild i taget. Vi provar




Nu har jag fixat till kameran så att den pratar data språk.

Idag har varit en stor för miniprinsen. Vi har varit både på mitt och Tommies jobb.

Då det regnade imorse blev det ingen promenad utan vi tog bilen jag och Leon till jobbet. Han gillade det inte värst, men det är en kort resa på ca 7 min (till Ringön) så det var itne så illa. Väl på jobbet fans det mycket att leka och titta på och folk att hälsa på. Han är verkligen inte blyg. Att en av mina kollegor är jägare och bjöd på vildsvinsgryta, och att det råkade ramla ner lite rått vildsvin till Leon, gjorde lillkillen till en glad katt. Vad han åt!. Visste inte att han kunde få ner så mycket mat =)

Selen har han helt glömt att han har på sig, så det är inga problem.

Men med så mycket nytt blev det också många långa sovpauser, mest låg han i min scarf på skrivbordet som på bilderna.

På vägen hem brydde han sig inte ens om att vi åkte bi. han hade fullt upp med att leka med sin leksak i väskan. Inte ett pip utan bara en massa bus. Kändes Jättebra!

Nu sover Leon som en stock och det lär han nog göra en stund efter allt nytt idag. Jag och Tommie dricker lite champange för att fira att bustrollet kommit hem. Så skål! och trevlig fredag!"

Av Emelie - 14 juni 2009 18:19

Årets rasseminarium för Sällskapet sibirisk katt kommer att vara i Mullsjö, vilket inte ligger så långt ifrån Göteborg. Ska se till att komma iväg i år, det ska verkligen bli jättekul!  :-)

Av Emelie - 14 juni 2009 10:23

Jo, nu är det bestämt att jag ska välja en hane senast i morgon. Uppfödaren ska skicka fler bilder på Emmet eftersom jag ville se honom lite mer. Sedan skickar uppfödaren in DNA-tester på alla tre hanarna. Om det visar sig att min hane är bärare så väljer jag någon av de andra, förutsatt att han inte är bärare och inte är tingad. Annars betalar uppfödaren tillbaka min tingningsavgift minus kostnaden för testerna. Så det blir litegrann slumpen som avgör.


Jag tycker att alla tre är jättefina, och det finns fördelar och nackdelar med alla tre. Jaspers öron är minst, vilket är bra, men Edwards öron sitter mest isär, även fast hans öron är störst, så öronplaceringen är bäst på honom. Vad gäller profil och nosbredd så är Emmet bätre än Edward. Edward har störst tassar och kraftig benstomme och Emmet kommer inte långt efter, men just nu är det ändå Jasper som väger mest (tjockast?) Jag tycker att Jasper har väldigt fina ögon, men han ser lite för söt ut, medan de andra har mer vilt utseende. Emmets ögon sitter lite för tätt tycker jag. Jag älskar goldenfärgen, men om jag ska para med Cornelia så är det inte så bra att hanen har en varm färg, för då blir silverkattungarna för varma i färgen. Uppfödaren tycker att Emmet möjligen har något bättre temperament än de andra, men det verkar inte vara mycket som skiljer. Som ni märker så är det jättemånga saker som spelar in och jag har bestämt att jag inte ska åka ända till Uppsala, utan jag ska välja utifrån bilderna.


Vad gäller Jasper, så är han inte röd, utan golden. Golden är lite som silver fast utan det vita kan man säga. Goldenfärgen är baserad på den svarta grundfärgen, precis som den vanliga svarta tigrén. Men det finns många katter som inte är "riktiga golden" och vad gäller Jasper så tror uppfödaren att han är en sådan "nästangolden". Hankatten som jag köper kommer att paras med Cornelia och Lisen och så ska jag sälja en parning till en annan uppfödare, inte bestämt vem det blir. 

Av Emelie - 13 juni 2009 21:28

En anonym person har sedan en tid tillbaka skrivit kritiska meddelande på min blogg. Så här skriver personen idag: "Detta ger verkligen ett dåligt intryck av dig som uppfödare, inte särskilt seriöst att be folk rösta på vilken hane du ska köpa."


Mitt svar: Intressant att du som verkar ha så många negativa åsikter om mig tar dig tid att skriva kommentarer till min blogg så ofta som du gör. Det måste innebära att du faktiskt regelbundet läser min blogg trots att du tycker att jag är oseriös. Hur seriöst är det att läsa en blogg skriven av någon som man inte gillar?

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards