Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under juni 2009

Av Emelie - 16 juni 2009 18:06

Idag har varit en väldigt händelserik dag i Miss Emmi's kattuppfödning. Alltså förutom att jag igår bestämde mig för vilken ny avelshane jag skulle köpa. Eller vad sägs om följande stora förändringar:


1. Cornelia har flyttat tillbaka tilll oss. Hon kommer att bli vår nästa avelskatt här hemma. Fodervärden var mest vana vid lugna utekatter, och kände att en innekatt var för krävande för dem. Det har funkat jättebra med flytten tillbaka hit, nu busar hon med sina systrar som om ingenting hade hänt.


2. Evora ska kastreras och omplaceras. Det har varit en väldigt svårt beslut att fatta, men flera olika orsaker har spelat in, bland annat hennes konstanta löp som inte ens p-pillerna rår på.


3. Jag har hittat en ny avelshona som jag kanske ska köpa, men ingenting är klart ännu. Hon kommer i så fall att bo här hemma också, men de första månaderna behöver hon ett annat hem, för att inte Lisen ska få spader medan hon har sina ungar. Jag har hört mig för hos fodervärden som ska ha Jasper, men finns det någon annan därute som vill "låna" en kattunge några månader, så hör av er.ANNONS
Av Emelie - 16 juni 2009 11:51

Jag är glad att både Chilli och Clara fick stanna extra länge, för de har så roligt ihop nu. De både leker och gosar och sover ihop, men de är även mycket självständigare än tidigare, så det blir många upptäcksfärder på egen hand också.

ANNONS
Av Emelie - 16 juni 2009 10:56

Nyss var jag inne på katthemmet kompis blogg, och de har fått en kull med ljuvliga vantecknade katter. Jag är så förtjust i katter med mycket vitt. Om jag inte redan hade katter och inte var allergisk så skulle jag kasta mig på telefonen och tinga PimPim och Nero, två otroligt vackra kattungar!

Av Emelie - 15 juni 2009 22:14

Jasper blev det, tvärtemot vad jag trodde. Från början var jag ju helt inne på Edward, för att han var störst. Enligt Pernilla så har alla likvärdiga temperament för tillfället, så jag gick mest på rastypiskheten vad gäller huvudform, ögon och öron, vilket var det jag kunde bedöma utifrån bilderna. Kattungar kan ju förändras mycket över tid, men det känns ändå som ett bra val just nu. Visar det sig senare att han är bärare av cs-anlaget, ja då byter jag antagligen katt.  :-)


Och tro nu inte att jag valde Jasper bara för att flest röstade (56%) på honom!  ;-) Men visst: han är otroligt söt, och det är ju ingen nackdel!  :-D


Så, i mina framtida kattungars stamtavla kommer det kanske att stå:

Far: Haknäsans Twilight Jasper.   ;-)

Av Emelie - 15 juni 2009 15:49

Nu är jag inne på att välja Jasper, för han har ett så vackert huvud! ;-) Och inte nog med det, jag har insett att hans mindre bror, söta Mike, är väldigt, väldigt fin och en riktigt snygg varm goldenfärg har han också..... Hjälp! Vem ska jag välja? På bilden ser ni charmtrollet och yrvädret Mike.

Av Emelie - 15 juni 2009 15:14

Lisen har redan gått upp 1,4 kg sedan hon blev dräktig, och hon ska inte föda förrän den 1 juli. Jag tror att det blir en stor kull, kanske kommer några att behöva flaskmatas? Tur att jag har mycket tid, men hur skulle man göra om man hade ett heltidsjobb? 8-)

Av Emelie - 15 juni 2009 13:50

Just nu funderar jag på att köpa Emmet för att han verkar ha gosigast temperament. Men jag ska försöka få tag på Pernilla för att fråga mer om Jaspers temperament, för det vet jag inte så mycket om.....har fortfarande mycket beslutsångest.

Av Emelie - 15 juni 2009 10:37

Nu har Margita varit på sin första kattutställning! Det gick jättebra, och katten Agnes fick sitt första CAC! Agnes såg väldigt snygg ut mot mitt gröna burskynke, som Margita hade lånat. Här kan ni se bilder!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se