Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 28 juni 2009

Nu har jag räknat ut nya sannolikheter!

Av Emelie - 28 juni 2009 21:03

Det är kul med färggenetik tycker jag. Idag har jag räknat ut att sannolikheten för att någon av kattungarna i D-kullen som snart föds ska bli diluterade (blåa, dvs gråa) i färgen är 25%, högre än jag trodde. (Detta alltså tack vare att jag har fått reda på att Lisens syster Katia bär på anlaget, annars trodde jag inte alls att Lisen skulle kunna få blåa ungar, om man tittar på hennes stamtavla.) Sannolikheten att någon av kattungarna ska bli solida (svarta)  är 31,6%. Sannolikheten för att det ska bli både solida och diluterade kattungar i kullen är 7,9%. I det fallet kan det alltså också bli kattungar som både är diluterade och solida, dvs helgråa (blå solida) i färgen. Visst är det spännande? ;-)


Men fortfarande är det mest troligt att alla kattungar blir randiga och att ungefär hälften får vita tassar.


Så här många möjliga färger finns det i teorin (det som står inom parentes är färgkoden, dvs. EMS-koden):


Svart tigré (n 23)

Svart tigré med vitt (n 09 23)

Blå tigré (a 23)

Blå tigré med vitt (a 09 23)

Svart solid (n)

Svart solid med vitt (n 09)

Blå solid (a)

Blå solid med vitt (a 09)


Förresten så har jag släppt kattungarna fria nu. De får snutta hur mycket de vill, för det är så kort tid kvar till beräknat datum. Jag ser fram emot att möta dessa små underverk som blir en härlig blandning av två ljuvliga katter!

 
ANNONS
 
Julia

Julia

29 juni 2009 08:07

Spännande med färggenetik... du får snart bekräftelse på "vetenskapen" *L*

Hälsningar/Julia

http://hjulia.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se