Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 7 juni 2009

Ett klargörande

Av Emelie - 7 juni 2009 18:20

En uppfödare har kommenterat min blogg och tycker att jag är likadan som den amerikanska uppfödaren som lät vem som helst tinga hennes katter genom att betala in tingningsavgiften på hemsidan genom Paypal. Anledningen att hon tror det verkar vara att jag någon gång har skrivit på bloggen att det är "först till kvarn" som gäller med tingning av mina katter.


Vill då bara förklara att det är "först till kvarn" bland de kattungeintresserade som jag känner att jag har fått förtroende för som jag menar. Tråkigt att det kunde tolkas som att jag sålde till vem som helst utan urskiljning, men det har det aldrig varit frågan om. När jag var ny och grön kanske jag inte hade tänkt igenom allt sånt så noga, så då kanske jag bara skrev att "den som betalar tingningsavgiften först får katten", men det kan ju tolkas på olika sätt. En sak som jag har lärt mig är i alla fall att inte hålla en katt åt någon som bara är halvintresserad, utan för att tinga så ska man ha betalat avgiften, det var nog det jag ville vara tydlig med.


Sedan råkar det vara så att det aldrig ännu har blivit aktuellt att behöva säga nej till någon, men skulle det bli så någon gång så kommer jag självklart att göra det. Ingen får tinga en katt som jag inte känner att jag fått bra kontakt med och som verkligen förstår det ansvar som det innebär att ha katt.


Skulle det till exempel vara någon som vill köpa en katt till avel, men som inte verkar vilja sätta sig in i allt som man behöver veta innan man avlar på en katt, så kommer jag att säga nej. Samma sak om personen inte är hemma så ofta och därför inte har tid med sin katt, eller om de redan har väldigt många katter hemma.


Jag har ju även tagit med i mitt avtal för sällskapskatter respektive avelskatter en hel del saker som man får förbinda sig till om man köper en katt av mig, något som inte så många andra svenska sibbeuppfödare gör, vad jag vet. Det jag har med är bland annat att man ska sköta katten väl och att sällskapskatter inte får gå fritt ute så länge de är okasterade och att de ska kasteras vid 5 månader till 1,5 års ålder om de inte ska användas i avel. Man förbinder sig också att HCM-testa katten vid minst ett tillfälle för sällskapskatter och vid minst två tillfällen för avelskatter. Det är helt enkelt mina minimikrav, och jag har skrivit ner dem, eftersom jag inte tar för givet att alla andra tycker att det är självklart. Med A-kullen hade jag inget sådant avtal ännu, men jag har utvecklat det efter hand och jag lär mig förstås saker hela tiden. Jag skickar också med ett informationshäfte på 22 sidor till alla som tingar en katt av mig. Där kan man läsa lite om mat, skötsel, hälsa osv.


 
 
Margita

Margita

7 juni 2009 20:45

Det kan jag intyga att du varken säljer för att tjäna pengar eller säljer lättvindigt till vem som helst! Du är vansinnigt seriös och mycket kunnig och ambitiös! Så det så!

http://measibir.blogspot.com

 
Guro

Guro

8 juni 2009 08:27

Ville bare si tusen takk for det informasjonsheftet :) ser at du har lagt mye jobb i å lage det, du har vært kjempeflink!

Du er en seriøs oppdretter, så ikke ta deg nær av folk som misforstår hva du skriver i bloggen.

Her er det litt småkrangling i dag, lurer på om Podruga og Alvina krangler om å være sjefen.

http://www.sjamasin.com

 
Ingen bild

Sara

8 juni 2009 13:29

Det var det värsta jag har hört...
Det kan väll knappast finnas någon kattuppfödare som är så omtänksam o bryr sig så mkt om sina katter och sina köpare som du gör?

Om personen i fråga hade tagit sig tid att läsa igenom lite fler inlägg här på bloggen hade dom nog förstått hur fel ute dom är.

Jag håller med Guro, du får absolut inte ta åt dig av ett så dumt påstående!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards