Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2009

Av Emelie - 14 maj 2009 11:55

I helgen har Spinneriet en kattutställning i Surte. Karta finns här. Yakov ska vara med och tävla om sitt tredje certifikat. Klarar han det så blir han Champion. Håll tummarna!  :-D Kom gärna dit och titta! Obs! Endast på söndagen. Jag kommer någon gång mitt på dagen för att heja och stötta Yackomannens matte. Bra tid att komma brukar vara någon gång mellan 10 och 15.

ANNONS
Av Emelie - 14 maj 2009 10:38

Det finns en djungel av kattleksaker ute i djuraffärerna. Men det är inte alla leksaker som katterna verkligen gillar. Små leksaker brukar generellt vara roligare än stora. Man kan plocka fram några få leksaker och sedan gömma dem och ta fram andra, så blir de gamla spännande igen. Man kan också göra en massa leksaker själv. Här har jag listat de 11 bästa kattleksakerna genom tiderna!

1. Fjädervippor. Det är helt enkelt en pinne med fjädrar längst ut. (Kan också vara glittriga plastremsor.) Man vispar omkring pinnen och kissen kan leka hur länge som helst! Kul för matte och husse också! Välj en sort med fjädrar som inte lossnar så lätt! Finns även i metspö-variant.

2. Mus i gummiband. En pälsmus (eller annan leksak) som sitter fast i ett gummiband. Man hänger upp den på lämpligt ställe och sedan kan katten - särskilt kattungen - roa sig länge. Varning: Gummibandet får inte vara för långt, för då kan kattungen trassla in sig och fastna. Låt kisse leka under uppsikt.

3. Laserpekare. En stor favorit, särskilt när det är mörkt! Ge gärna katten en godsak efteråt, så att katten känner att den verkligen har fångat ett ”byte”!

4. Rund bräda med boll i skåra. Detta är en sorts klösbräda med en boll som rullar runt kanterna på brädan i en skåra. Katter älskar att putta runt bollen, ibland hjälps våra kattungar åt att snurra bollen runt banan. Det är kul att se på också!

5. Små pälsmöss (gärna med kattmynta i). Dessa små möss (eller andra figurer) finns i ett otal varianter, men de vanliga, klassiska små pälsmössen är oftast roligast.

6. Saker som sitter fast i ett snöre. Snöret kan man dra omkring och katten kan jaga. Går lätt att göra själv genom att ta exempelvis en hopknycklad pappersbit och knyta ett snöre runt. Måttband kan också vara populära. Undvik garn, som lätt kan sväljas.

7. Små bollar. Pingisbollar är de största favoriterna. Sedan finns även små mjuka bollar som man köper i djuraffärer. Spännande med bollar som man kan bära i munnen. Lär gärna din kisse att apportera!

8. Fjärrstyrd leksakshelikopter eller trollslända. En dyr kattleksak, som dessutom lätt går sönder, men ack så populär!

9. Saker som prasslar. Detta kan vara prasslig omslagsplast eller liknande. Katterna gillar att utforska nya material, särskilt dem som låter. Varning: Undvik plastpåsar, som kan orsaka kvävning.

10. Saker som man kan klättra upp i. Klösträd som går upp till taket är en favorit. Man kan också göra små liggplatser inne i en gammal bokhylla och kanske klä in den med klösvänligt material.

11. Tunnlar och saker som man kan krypa in i. Det finns särskilda lekhus, men kan lika gärna en vanlig kartong eller en papperspåse. Mycket spännande!

ANNONS
Av Emelie - 14 maj 2009 10:09

Så här vilt gick det till när Lisen var hos Botvinnik! På måndag är det tuttittardax.

Av Emelie - 13 maj 2009 20:47

Veterinärbesöket gick jättebra (som vanligt) men jag var ändå nervös (som vanligt). Charlie pep inte ett dugg när han fick sprutan och veterinären kunde känna att han redan hade fått ner båda sina testiklar i pungen! Detta innebär att han är normal och att han inte lider av kryptorchism, vilket betyder att en eller båda testiklarna ligger i magen. Sådana hanar ska man inte avla på och dessutom är de svårare att kastrera. Tjejerna pep och sprattlade lite, men det gick snabbt över och sedan sprang de iväg som om ingenting hade hänt. Nu idag har alla sprungit omkring och lekt som vanligt, så inga biverkningar av vaccinet har vi märkt.


Jag skulle vilja tipsa alla som läser detta om att Husdjurshälsan säljer en "fingertandborste" av tyg för 65 kronor. (Inte samma sort som jag har sett på nätet). Om man vänjer katten vid den tandborsten (blöt, men utan tandkräm) från ung ålder, så kan man sedan borsta tändena med tandkräm när katten blir äldre, och därmed förebygga tandsten och annat. Ni kanske kan skaffa en sån i samband med att ni kastrerar kissen? Det är ganska nytt detta att man rekommenderar tandborstning, men om man gör det på ett lekfullt sätt från att de är små, så behöver det inte kännas betungande och sedan har man igen det senare.

Av Emelie - 13 maj 2009 20:36

Nedersta bilden från vänster: Cornelia, Chilli, Cleo, Clara, Charlie.

Av Emelie - 13 maj 2009 20:07

Jag har fått ett jobb! Ja, alltså inte ett avlönat jobb, men ändå. Jag ska översätta G2 i Pawpeds från svenska till engelska. Blev tillfrågad alldeles nyss på avslutningschatten i Pawpeds G1. Ska bli jättekul att bli en i gänget av kunniga och kattintresserade kvinnor!  :-D

Av Emelie - 13 maj 2009 15:26

Vad beror den orättvisa situationen i världen på? Varför finns det krig, svält och förtryck? Är det för att vi inte har tillräckliga bra teknik, eller beror det på det ekonomiska systemet?


Nej, enligt min åsikt, som stöds av min stora inspiratör Martinus, så beror allt lidande i världen på att vi är okunniga, vi har inte kommit så långt i evolutionen helt enkelt att vi förstår att när vi skadar andra så skadar vi oss själva (åtminstone på lång sikt). Men förr eller senare kommer alla människor dithän att de "växer upp" och börjar tänka på sina medmänniskors behov i stället för bara på sina egna. Det är en utvecklingsfråga, på samma sätt som att barn inte kan klara av samma saker som en vuxen. Och däri ligger också förlåtelsen mot dem som vi upplever har sårat eller skadat oss. De förmådde inte bättre än så vid den tidpunkten, helt enkelt.


Om man ser sig om i världen så finns redan idéerna och uppfinningarna för att skapa en medmänsklig värld. Titta bara på den revolutionerande uppfinningen peepoo-bag, som utvecklats i Sverige för att öka hygienen i slumområden. Det finns massor av liknande exempel på bra saker som folk hittar på. Grejen är den att väldigt få människor på jorden är redo för att leva på ett sätt som är långsiktigt hållbart och dessutom rättvist för alla. Men utvecklingen går framåt med stormsteg i och med att det händer så mycket just nu. Om vi alla gör en liten tjänst varje dag för en medmänniska eller ett meddjur så kan vi åstadkomma ett mirakel tillsammans! Se här:


Några exempel på vad just du kan göra just idag:

-Ät vegatariskt.

-Välj ekologiskt och rättvisemärkt när du handlar.

-Säg något positivt till någon du träffar.

-Skänk lite pengar till ett välgörande ändamål.

-Fråga någon om du kan hjälpa till.

-Erbjud dig att jobba gratis i en frivilligorganisation. Det kan vara ett katthem, Stadsmissionen, Amnesty, Röda korset, en ekobutik, ett ekologiskt jordbruk eller något annat som du känner sympati för. Eller kanske jobba utomlands som volontär?

-Skänk bort saker som du inte behöver till Myrorna eller Emmaus eller till någon du känner.

-Handla second hand.

-Köp miljövänlig tvål och schampo i stället för de du brukar köpa, till exempel är Marja Entrich och Lush jättebra.

-Försök påverka dina närbutiker att sluta sälja jätteräkor och att börja sälja mer ekologiskt.

-Tänk kärleksfulla tankar om din fiende. (Den högsta formen av yoga, enligt Martinus.)   ;-)


Av Emelie - 13 maj 2009 14:43

Idag var vi i Azaleadalen i Slottskogen. Blommorna har precis börjat slå ut, så nu är det bara att åka dit och njuta av doften och färgprakten så ofta som möjligt den närmaste tiden. Sedan skulle Henrik och mormor G vidare för att äta på Fond, medan jag måste till tandläkaren och sedan hämta Loflickan. Nu är vi här hemma och chillar.  Två dagar i rad har jag stigit upp väldigt tidig för att vara jag, och det känns.  ;-) Men det är kul att få besök. Blir ju inte så ofta, eftersom de bor i Umeå.


Pawpedskursen avslutas idag och jag kommer att få en fin logga som jag ska visa er snart. Nästa kurs börjar inte förrän i höst/vinter. Jag vill börja nu! Det har varit en jätteintressant och rolig kurs. Får trösta mig med att köpa Royal Canins uppfödarhandbok i stället.  :-)


Mormor G har fotat kattungarna och hon ska maila bilderna till mig.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se