Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2009

Av Emelie - 20 maj 2009 13:55

...så skulle jag ju också kunna försöka satsa helt på att föda upp så allergivänliga katter som möjligt i stället.....(velighet är min lott här i livet). Frågan är om jag skulle kunna tänka mig att bara satsa på allergivänlighet, och inget annat.....ja, hälsa och temperament också då förstås...Vågar jag satsa på det trots att många andra uppfödare kommer att tycka att jag är dum?


Ja, vad vill jag egentligen????????

Av Emelie - 19 maj 2009 22:15

Idag gjorde jag något väldigt intressant. Jag klippte ut bilder på de i mina ögon snyggaste sibbarna i världen. Sedan klistrade jag in dem tillsammans med några viktiga nyckelord. Och vips så hade jag målen för min uppfödning klart och tydligt. Väldigt intressant!!!!  :-)  För jag blev medveten om några väldigt intressanta aspekter av vad jag egentligen vill uppnå. En av mina brister har tidigare varit att jag har ändrat mina mål fram och tillbaka som en vindflöjel. Nu har det blivit tydligt på ett helt annat sätt. Det visade sig också att mina idealkatter hade en hel del gemensamma nämnare....alla var till exempel svartmönstrade.  ;-) Så det där med att experimentera med olika färger är alltså egentligen inte rätt väg att gå för mig om jag vill nå målet för hur jag vill att en sibirisk katt ska se ut. Det är lätt att "falla" för olika färgvarianter, men jag tycker likväl att de svartmönstrade utan vitfläck är snyggast. Fast när jag letade vidare så hittade jag faktiskt ett par riktigt snygga silverhanar också! Nästan alla mina idealkatter är hanar, av någon anledning.


Utseendemässigt ligger min idealkatt alltså bland de svartmönstrade katterna. Dessutom faller jag för katter med mycket krage och tjock päls, verkar det som, när jag tittar på bilderna. De ska vara stora och kraftiga också och ge ett robust intryck. Men en annan intressant sak är att mina kattungar faktiskt redan ligger ganska nära mitt utseendeideal, så då är jag alltså inte helt ute och cyklar i alla fall. (Se till exempel den här bilden på "Chilli Chi" som hennes matte tog idag.) :-) De skulle bara behöva bli lite större och med kraftigare päls, och de får inte se för söta och snälla ut...


Detta var nyckelorden som jag skrev upp:


Frisk, stark, robust.

Stor och kraftig skogskatt.

Svartmönstrad.

Vild och vacker.

Ursprunglig skönhet.

Vild utanpå men tam inuti.

Kraftigt ansikte och mäktig halskrage.

Härdigt lodjur.

Imponerande tyngd.

Lång, tjock päls.

Varm färg med tydliga kontraster.



Av Emelie - 19 maj 2009 16:43

Som vi vet sedan tidigare så gillar ju Chilli och Clara torrfoder. Med idag har jag också upptäckt att både Cornelia och Charlie gillar våtfodret "Royal Canin Baby cat instinctive". Det är verkligen bra, för det blir mer bekvämt för matte och husse, plus att katterna garanterat får i sig alla näringsämnen. De våtfoder som finns hos djuraffärer och veterinärer är precis lika bra som torrfodren näringsmässigt. En katt som inte äter torrfoder kan man mata två gånger dagligen. Kanske ena gången med ett kommersiellt våtfoder och andra gången med fisk eller kött. (Låt gärna torrfodret stå framme ändå ifall kisse skulle lära sig tycka om det.) Jag ska fortsätta att hålla koll på Cleo. Kanske äter hon torrfoder när ingen ser. (Hoppas...)

Av Emelie - 19 maj 2009 13:45

Varje gång jag får en kull så förundras jag över att just jag har råkat få världens underbaraste kattungar!

Av Emelie - 19 maj 2009 10:51

H har aldrig gått någon ekonomisk utbildning, till skillnad från mig, och han är inte känd för att vara någon initiativtagare, direkt. Men när han ger sig katten på något så är han enveten som få. De senaste veckorna har han varje kväll jobbat med bostadsrättsföreningens årsredovisning i ett helt nytt datorprogram och trots att han inte hade några förkunskaper alls. Han vägrade att gå någon kurs som kostade pengar, för han vill spara pengar åt föreningen. Nu är han klar och det ser riktigt bra ut, tycker jag!  :-D Du är duktig du H! Tack vare detta så har vi sparat ungefär 20000 kronor åt föreningen!

Av Emelie - 19 maj 2009 09:44

Idag fick kattungarna äta äggula, keso och vattenmelon. Alla hittade något som de gillade. Till och med vattenmelonen var populär!  :-)


Just nu galopperar kattungarna runt i lägenheten som små galningar. De attackerar lekhuset och klättrar ovanpå det. De är lika vilda allihop, men om möjligt så är nog Chilli och Clara snäppet mer crazy än de andra.

Av Emelie - 18 maj 2009 21:24

Lisen har gått upp 300 gram på 3 veckor och hennes tuttar är rosafärgade. (För första gången har jag varit noga med att väga och jag har också skaffat en riktig digitalvåg.) Den beräknade förlossningen blir den 1 juli och det ska bli jättespännande att se vad kombinationen Lisen-Botvinnik kommer att ge. Det blir ju Botvinniks första kull.


Jag har en känsla av att det kan bli riktigt fina kattungar, men hur många honor blir det? Var med i min omröstning!  :-) 

Av Emelie - 18 maj 2009 20:21

En av de saker som kattungarna är mest fascinerade av är att titta på mig när jag rengör sandlådorna. Vi har fyra lådor för tillfället, och det behövs. Medan jag lyfter upp klumparna ur lådan och lägger dem i soporna, så har jag fem par ögon som fascinerat följer mina rörelser in i minsta detalj. Varför det är så spännande vet jag faktiskt inte.


Jag har läst att eftersom kattdjur ofta lever där det finns sand, så är det helt naturligt för dem att kissa och bajsa i sand och att täcka över efteråt. Väldigt smart egentligen. :-) Mina kattungar har lärt sig att gå på lådan redan vid 3 veckors ålder. Men äta riktig mat, det har tagit längre tid. ;-)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards