Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under maj 2009

Av Emelie - 24 maj 2009 16:59

Vi har varit på Tjörn igen och haft det bara bra.


Detta har hänt sedan sist:


 • Cleo har varit duktig och börjat äta både lite torrfoder och våtfoder.
 • Alla kattungarna gillade också blandningen som jag fixade av kokt mosad morot och kokt alaskan pollock med en klick smör.  :-D
 • Vi har upptäckt att Cornelia och Cleo gillar gurka och Charlie gillar fetaost.
 • Jag har fått ett kursbevis för Pawpedskursen G1.
 • Vi har märkt att kattungarna älskar att jaga insekter och leka med bollar och sugrör.
 • Kattungarna får väldigt mycket puss och gos, och de blir verkligen vana vid människor.  ;-)
 • Cleos matte Sara har tänkt ställa ut Cleo den 4 juli i Forshaga. Kom dit och heja! :-) Det enda som oroar mig lite är att domarna ska klaga på hennes färg (som ju ser ut som en blandning mellan svart tigré och svart silver tigré, vilket i utställningssammanhang inte är optimalt.) Alvinas matte har ju varit i samma situation och domarna säger helt olika saker, så man vet inte vad man ska tro, heller. Annars är Cleo mycket rastypisk och fin, och jag tycker att hon har börjat likna snygge Arvid lite i ansiktet.
 • Vi har börjat inse att vi inte får ha de här gostrollen hur länge som helst. Som tur är så stannar Chilli och Clara lite extra länge, så vi får rå om dem ordentligt innan flytten.
ANNONS
Av Emelie - 21 maj 2009 14:08

Jag ska ställa ut Cornelia i Borås den 6 september. Ska bli spännande!  :-)


På bilden: Evora på vår första utställning.

ANNONS
Av Emelie - 21 maj 2009 11:24

Lisen, som i vanliga fall är smal som en vidja, har nu börjat se ut som en normalstor icke-gravid katt.

Av Emelie - 21 maj 2009 10:10

Med nästa kull så kommer jag att vänta tills kattungarna är 4 veckor innan någon får besöka eller tinga dem. Det var ett ganska svårt beslut att fatta, men det känns rätt. Orsakerna är tre:


1. Man minskar risken för infektioner om man låter bli att ta emot besök i början.

2. Jag vill utvärdera kattungarna innan jag bestämmer mig för vilka som ska säljas till avel respektive sällskap. I vissa fall kommer jag kanske att vilja vänta ännu längre tid än fyra veckor innan jag bestämmer mig.

3. Kattmamman behöver inte stressas i onödan.


Eftersom jag är en sån där som gillar att vara snabb, så känns detta nytt och ovant, men det kommer att gynna aveln på sikt.


Bild: Charlie Champ, som alldeles nyligen åt glatt av keso blandat med torrfoder, som serverades av Loflickan med kompis.  :-)

Av Emelie - 21 maj 2009 00:25

Nu sitter jag och översätter ord som faderskapsbestämning och annat till engelska i Pawpedskursen. Det är mycket intressant, och jag känner att jag verkligen får nytta av mina engelskakunskaper, plus att det känns kul när man hittar "rätt" ord. Dessutom lär jag mig ju en hel del matnyttigt om kattuppfödning samtidigt!

Av Emelie - 20 maj 2009 21:58

Nu har Cleo ätit torrfoder uppblött med modersmjölksersättning!  :-)

Av Emelie - 20 maj 2009 20:34

Nu har jag gjort färdigt all pappersexercis som man behöver fylla i vid försäljningen av kattungarna. Det blir en del papper att hålla reda på, inklusive stamtavlan, som ju är en värdehandling. Man ska alltid ha med sig stamtavlan på utställningar.


På baksidan av stamtavlan ska veterinären fylla i vaccinationsintyg samt intyg på att katten inte har navelbråck. Om man ska para sin hane, så behöver veterinären även fylla i ett testikelintyg på baksidan av stamtavlan, och om man vill ställa ut en vit katt så måste man ha ett hörselintyg också.


Stamtavlan är viktig för den är beviset på att man äger en raskatt. Alla katter som inte har stamtavla är därför huskatter. Om man har tappat bort sin stamtavla, så kan man beställa en ny från SVERAK.


Bild: Kattungarna 5 dagar gamla.

Av Emelie - 20 maj 2009 17:36

Idag har jag köpt det nya ekologiska fodret "Yarrah", både i torrfoder- och våtfodersvariant. Jag kan faktiskt inte direkt säga att jag rekommenderar torrfodret, för det innehåller bara 26% protein, och jag tycker helst att det ska ligga på 40%. Men att smaka någon annan sorts foder ibland är ju inte fel.


För min testpanel lade jag ut föjande foder i olika skålar:


 • Yarrah torrfoder med kyckling
 • Yarrah våtfoder med makrill
 • Sheba våtfoder med kycklingbröst och anka

Resultatet: Cornelia lät sig väl smaka av Shebamaten, medan Evora slukade merparten av Makrillfodret. Sedan kom Lisen och vräkte i sig resten av Sheba-fodret. Cleo nosade länge på torrfodret utan att våga smaka och Charlie nosade lika länge på våtfodret utan att det blev mer än så.


Hädanefter kommer jag att köra med "cold turkey-metoden": jag ska bara ge torrfoder och kommersiellt våtfoder ett tag så får vi se hur det går.
Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se