Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 31 maj 2009

Lisen

Av Emelie - 31 maj 2009 13:33

Lisen är rolig, för hon har den tjocka, fina vinterpälsen på sommaren och den tunna sommarpälsen på vintern. När hon har sin sommarpäls så ser hon ut som en liten kattunge, för hon är så smal.  ;-) Nu i sommarvärmen så går hon alltså omkring och är dräktig med sin tjocka pälskrage och fluffiga svans. Jag avundas henne inte!


Eftersom det är första gången vi har parat med en annan hane än Yakov, så ska det bli extra spännande att se hur den här kullen utvecklas. Jag tror att ungarna blir vilda och snygga! Det ska också bli jättespännande att se om någon av ungarna blir solid svart (vi räknade ju ut att sannolikheten för det var ungefär 30%). Jag kommer definitivt att försöka behålla någon unge, i första hand en hona, men annars kanske en hane, hos fodervärd. Ska ha is i magen den här gången och inte tinga bort någon unge förrän jag har sett hur den utvecklats.

 
ANNONS
 
Sara N

Sara N

31 maj 2009 18:56

Stackars Lisen!

http://www.norberg-gbg.com/viggo

 
Elina

Elina

3 juli 2014 18:39

Min sibiriska katt är också så - tjockast päls på sommaren. Varför är det så, tro? Borde det ändå inte vara tvärtom. Min är en sjätte generation (kommer från personen som var först i Sverige med att ta in sibiriska katter), kanske har något med det att göra?!

http://kaulitzandthegs.blogg.se

Emelie

30 juli 2014 17:14

Nä jag tror bara att det beror på att många katter är innekatter och den "naturliga klockan" har satts ur spel helt enkelt. Men flera generationer innekatter kanske ökar risken för att det "blir fel" också, vad vet jag?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se