Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2009

Av Emelie - 5 april 2009 11:44

Den här leksaken köpte jag härom dagen när jag var på Blå Stjärnan för att HCM-testa Lisen (negativt resultat!) Det är en kula som man lägger kattgodisar i och sedan ska katten försöka få ut godisarna.


Evora, som är en intelligent katt som dessutom älskar mat, fattade direkt att hon skulle sticka ner tassen och norpa åt sig några godbitar. Bra att hon får jobba lite för brödfödan!  ;-)


Lisen däremot, är mest bara intresserad av att komma ut och upptäcka allt spännande utomhus.....

Av Emelie - 4 april 2009 20:46

För första gången i världshistorien har Miss Emmi's blogg hamnat på en topplista!!!! På 92:a plats över de mest kommenterade bloggarna på Blogga gratis: http://www.bloggagratis.se/mest_kommenterade_bloggarna


Tack till alla er som skriver kommentarer!!!!!   :-)

Av Emelie - 4 april 2009 16:38

Planerna på att para Algot med Lisen blev inte mer än planer, tyvärr. Idag ringde Algots matte och berättade att han hade varit i slagsmål med Zorro, familjens jättesnälla kastrerade hankatt. Så nu ryker kulorna direkt.


Hjälp mig att hålla tummarna för att Algot blir en riktigt harmonisk och lugn kastrat!  :-) Hans matte och husse vill gärna att han ska bli lite rundare om magen också, och att han ska ha möjlighet att vara utomhus, så det blir nog bra.


Men, jag är inte den som ger upp i första taget. Har redan planer på en annan hane.  :-D

Av Emelie - 4 april 2009 10:26

Peter Singer är ett viktigt föredöme för alla oss som lever i västvärlden. (Nu menar jag hans åsikter om djurrätt och fattigdom, inte hans åsikter om handikappade.) I hans senaste bok "Det liv du kan rädda" så argumenterar han för att vi i väst har en moralisk skyldighet att skänka bort en del av vår inkomst till fattiga människor (själv skänker han en tredjedel av sin lön). Så länge det finns människor som svälter så är det inte moraliskt försvarbart, menar han, att vi ska lägga pengar på att gå på restaurang, renovera våra lägenheter eller köpa nya kläder. På hans hemsida finns över tvåtusen människor från världens alla hörn, som har valt att skänka en fast del av sin inkomst varje månad: www.detlivdukanradda.se


Och hur gör jag själv då? Ja, jag har ett fadderbarn inom organisationen Plan, som jag betalar för varje månad. Har däremot ännu inte kommit så långt att jag betalar en fast del av familjens inkomst till välgörande ändamål, men nu har jag blivit inspirerad!

Av Emelie - 3 april 2009 19:37

Jag lärde mig en intressant sak härom dagen. När katten gör något den inte får så ska man inte bestraffa den. Det hoppas jag att de flesta redan vet. Men vad ska man göra i stället? Jag brukar alltid säga "nej", men det har tydligen mycket bättre effekt om man fräser åt katten: schhhhhhhhh...som Ceasar Milan brukar göra åt sina hundar i "mannen som talar med hundar". Varför ska man fräsa? Jo, för det gör katter åt varandra.


Om en katt biter en i handen så ska man genast sluta leka. Och man ska inte dra bort handen snabbt, så att det blir ännu roligare. Man kan fräsa samtidigt som man slutar leka.


Om katten sprattlar mycket när man lyfter upp den, så ska man inte släppa ner den, utan vänta tills den har lugnat sig, och sedan berömma den, kanske med en liten godbit.

Av Emelie - 3 april 2009 17:50

H har verkligen ingen koll på vem som är vem av kattungarna. Är detta något typiskt manligt, eller?   ;-)  Idag berättade Loflickan att H, som sköter Cornelias morgonmedicin, hade tagit upp tre felaktiga katter och trodde varje gång att de var Cornelia (trots att Cornelia är den enda som är silverfärgad). Tack och lov så kunde Loflickan berätta för honom att det var fel katt. Tur att Lo hjälper till så att allt blir rätt! Annars hade kanske Cleo fått ögondropparna i stället.....   ;-)

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards