Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2009

Av Emelie - 8 april 2009 19:59

Om Cleo: hon morrade en gång åt sina syskon när de lekte ihop. Lät väldigt gulligt!  ;-)  Har lite ljusare päls än sina syskon. En ganska framåt tjej och otroligt söt.

Om Charlie: Han väger nu 100 gram mer än lilla Cornelia. Kraftig benstomme har han också. Pälsen är något längre än på tjejerna och det finns en antydan till "lejonman". Loflickans favorit, eftersom hon föredrar hankatter.

Cornelia: Har tåligt funnit sig i sin lott att vara den som får en droppe i ögat var sjätte timme. Hon är inte alls rädd av sig, men hon är inte heller den som kommer ut ur boet först, utan hon tar det lite lugnare. Förvånade mig genom att fatta galoppen med hur man äter mat direkt!

Av Emelie - 8 april 2009 19:38

Påskhelgen kommer familjen Nilsson inte att tillbringa i lånad sommarstuga på Tjörn som planerat, eftersom det pågår reparationsarbete där. För kattungarna är det antagligen bättre, för de slipper åka omkring, även om de behöver träna på sånt också så småningom. Men jag hade verkligen längtat efter att komma ut på landet och bara koppla bort allting. Så nu får vi väl göra utflykter i naturen eller nåt sånt, vad vet jag.


H undrade vad vi skulle äta till påsk. Jag som ogillar allt vad matlagning heter, letade upp ett recept på potatisgratäng med getost på nätet, (sallad till) och en saffranskaka till efterrätt. Ingen chokladmoussetårta med hallon, det lät för avancerat. De flesta recepten involverade sill eller lax eller kyckling eller sånt, men det går bort för oss vegetarianer. Inte så mycket kvar att välja på då.


Apropå mat och min diet: De dagar som jag har ont i magen är de dagar som jag har störst lust att äta sötsaker, och det är tyvärr relativt ofta. (Inte så att jag har någon särskild magsjukdom eller så, men det kanske har att göra med att jag är känslig för stress, vad vet jag?) Andra dagar, när min mage är harmonisk, går det bara bra att hålla sig till keson och sojakorvarna och äggen. Eftersom detta är en diet som man ska fortsätta med hela livet och eftersom jag är en sån medveten person, så observerar jag bara mig själv när jag äter chokladen utan att fördöma. Inget annat hjälper ändå.  ;-) Som tur är så går jag inte upp i vikt i alla fall.

Av Emelie - 8 april 2009 15:22

Nu har alla kattungarna fått provsmaka riktig mat. Jag lägger helt enkelt en liten bit av till exampel nötfärs på deras lilla tunga, och så får de känna smaken. Cornelia var så duktig att hon började äta självmant ur Felicias (Yakovs mattes) hand! De andra kattungarna svalde i alla fall ner maten med en förvånad blick. Babyvåtfoder, modersmjölksersättning från sked och nötfärs har de fått i sig hittills. Babyvåtfodret var väldigt populärt bland de vuxna katterna.  ;-)

Av Emelie - 7 april 2009 23:02

Jag läste Göteborgs katthems hemsida och blev illa berörd. Började fundera på hur jag skämmer bort mina katter samtidigt som det finns dem som inte ens har ett hem. Är det verkligen rätt att överhuvudtaget sätta fler katter till världen? Precis samma tankar som jag brottades med innan jag blev uppfödare, för övrigt.


Sedan tänkte jag att det är precis som situationen mellan i-länder och u-länder. Vi går omkring och klagar på att det finns för få pålägg att välja på, när det samtidigt finns dem som inte har någon mat alls....ja, det där är inte lätt. Jag tror att jag vill vara en förebild när det gäller att behandla mina katter på ett bra sätt. Samtidigt så vet jag ju med mig att jag har mina egoistiska skäl också till det jag gör. Och jag anser fortfarande att lösningen måste ligga på ett politiskt plan. Det hjälper inte att starta fler katthem.


Bättre då att införa en lag på att kastrera och märka alla huskatter. För att mildra regeln om kastrering kanske man skulle kunna säga att huskattägare måste ansöka om tillstånd om att få föda upp huskatter (ett undantag från regeln om kastrering), och att det ska finnas regler att hålla sig till. Kanske skulle man kunna registrera huskatter också i SVERAK för att se till att även huskatter blir vaccinerade, avmaskade, märkta och besiktigade innan försäljning? Eller så skulle det kunna gå genom djurskyddsinspektörerna inom kommunen. På så vis kanske mängden oseriösa eller ofrivilliga uppfödare av huskatter skulle minska.


På bilden: en lyckligt lottad kattunge vid namn Clara Cat Cub.

Av Emelie - 7 april 2009 20:44

Den här unga skönheten heter Smokey, och man ser direkt att det är något speciellt med henne, eller hur? Hon har ögon som vilken Russian blue som helst skulle döda för. Men Smokey är inte någon Russian Blue. Hon är inte ens en Best in Show-katt i huskattklassen. Hon är en hemlös katt, kan ni fatta? Hon är en av katterna som volontärerna inom Göteborgs katthjälp försöker hjälpa. De har en mycket informativ och uppdaterad hemsida, som jag genast ska lägga till bland mina favoriter! Gå in på deras hemsida och se vad just du kan göra för att hjälpa alla hemlösa katter därute!!!

http://v2.goteborgskatthjalp.com/

Av Emelie - 6 april 2009 21:11

Den här lilla sötnosen, Cattish Cornelia, kommer jag att behålla hos fodervärd. Hon har sitt eget utseende, men liknar till viss del Alvina och Alvin. Det finns även stora likheter med Baltzar, tycker jag. Jag tror mycket på att hon kommer att utvecklas till en rastypisk liten tjej. En mycket fin, bred huvudform har hon och vackra, uttrycksfulla ögon, och hon är rätt lugn i temperamentet. Det ska bli väldigt spännande att följa hennes utveckling. Har fortfarande inte hittat någon intresserad fodervärd i Göteborgsområdet. Hör av dig till mig om du tror att du är rätt person för jobbet! saga_emelie@hotmail.com

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skapa flashcards