Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2009

Av Emelie - 9 april 2009 14:21

Den här snygge hanen heter Staffansgårdens Boris. Han finns i fjärde generation både i Amandas och i Botvinniks stamtavla. (Inavelsgrad 1, 56%.) Vi håller tummarna för att allt ska gå vägen med den planerade kullen. Kanske, kanske kommer kattungarna att likna Boris?   ;-)

Av Emelie - 9 april 2009 11:57

Att ha en innekatt som bara äter torrfoder som köps på djuraffär och som använder en kvalitetskattsand kostar runt 6000 kronor om året. Det har jag tagit reda på eftersom jag går kursen i Pawpeds. I detta ingår försäkring, vaccinering, medlem i kattklubb och rasring, leksaker med mera. Däremot har jag inte räknat med den buffert man måste ha om katten blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Den bufferten bör inkludera självrisken plus eventuella skador eller sjukdomar som inte täcks av försäkringen.

Av Emelie - 9 april 2009 11:28

Vill bara betona att alla kattungarna hela tiden har mått bra. Cleo och Cornelia verkade bara nyfikna när de kom tillbaka, och de var inte hungriga heller. Som tur var så blev de inte heller skadade av att jag och H drog ut sänglådorna.  :-)


Senare under kvällen så kom Evora in i vårt sovrum och letade efter sina ungar, men hon verkade lugna sig sen när hon fattade att de inte var kvar.  ;-)


H har den teorin att vid fara så kör mamman med principen "riskspridning" och flyttar därför hälften av ungarna till en annan plats för att öka chanserna att åtminstone några överlever.

Av Emelie - 8 april 2009 23:06

Evora gick omkring och jamade ovanligt mycket i kväll. Betedde sig inte riktigt som vanligt. Sedan när H skulle ge Cornelia hennes ögondroppar så upptäckte han att två av kattungarna saknades. Jag fick panik och letade överallt. Till slut hittade jag Cleo och Cornelia mellan våra sänglådor under sängen!  Puh. Ibland tror jag att jag inte har den psykiska styrkan som behövs för den här hobbyn...


Kattmammor kan ibland flytta ungarna när de anser att de inte är tillräckligt trygga. I det här fallet så kan jag bara komma på en möjlig förklaring till varför Evora ansåg att ungarna behövde flyttas: Jag hade ställt en skål med modersmjölksersättning utanför lådan. Trodde hon att de skulle drunkna, eller?

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Ovido - Quiz & Flashcards