Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under april 2009

Av Emelie - 15 april 2009 17:12

Kattungarna har upptäckt att man kan leka med leksaker, särskilt bollar. ;-)

ANNONS
Av Emelie - 15 april 2009 16:25

Jag upptäckte en intressant sak idag angående kattförsäkringar: Det finns vissa raser som har dyrare försäkring inom Sveland än andra (det handlar om ungefär en hundralapp om året). Dessa raser är: Abessinier, Bengal, Birma, Brittisk korthår, Siames och Orientaliskt korthår. Undrar vad detta beror på? Kanske är dessa raser oftare utsatta för sjukdomar? De allra billigaste katterna att försäkra är faktiskt huskatterna (bara 50 kr billigare, men ändå), och då misstänker jag att det beror på inavelsproblem hos raskatterna att deras försäkringar är dyrare. Sedan kan det kanske också vara så att raskattsägare oftare upptäcker sjukdomar och defekter på sina katter för att de är mer rädda om dem, men det är förstås bara vad jag gissar.

ANNONS
Av Emelie - 15 april 2009 13:13

De senaste planerna är att Lisen vid nästa löp ska paras med Botvinnik, som är en svart snygging på nästan 7 kg som snart fyller ett år. Inget av hans syskon eller halvsyskon har hittills använts i avel, så det är väl bra att jag tar vara på hans fina egenskaper, eller hur? ;-)  


Bilder på hans vackra föräldrar och helsyskon finns här: http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.backteman.nu/kissarna/images/Sibbe.jpg&imgrefurl=http://www.backteman.nu/kissarna/kattungar/kull1.htm&usg=__dIwm9MRXcAeiES6MHZizOsGjb-I=&h=274&w=300&sz=22&hl=sv&start=3&um=1&tbnid=xQPaE-Fqz_MwiM:&tbnh=106&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dstaffansg%25C3%25A5rdens%2Bsibelius%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26um%3D1


Hittills har det verkat som att min specialitet som uppfödare är att upptäcka "nya" avelshanar utan stamnamn som ingen annan har använt innan. ;-) Yakov har ju till exempel fått tre kullar, alla med mina honor. På det viset så sammanför jag linjer som aldrig har kombinerats förut. Funkar i alla fall väldigt bra för mig.

;-)


Detta är vad vi tror och hoppas med den planerade kullen:

  • Vi tror att katterna blir stora och kraftiga, eller åtminstone ganska stora.
  • Vi tror att de får lång, tjock päls.
  • Vi tror att antingen så blir alla ungarna tigrerade med eller utan vita tassar (troligast), eller så blir några även helsvarta med eller utan vita tassar. (För att kattungarna ska kunna bli svarta så måste Lisen bära på anlaget för solid färg, och det vet vi inte ännu.)
  • Vi hoppas att de får det bästa från sina föräldrar, för då kan de bli riktigt rastypiska och passa bra som utställningskatter. Jag tror att det finns goda chanser för det och jag kommer helt klart att behålla någon unge hos fodervärd.
Av Emelie - 14 april 2009 19:54

Alvins husse I har tagit fina bilder på Chilli och Charlie!

Av Emelie - 14 april 2009 18:00

Jag och Loflickan har köpt filmen Aristocats och ser den nu för första gången. En underbar film, 40 år gammal!  :-)

Av Emelie - 14 april 2009 16:02

Charlie är så söt. Nu har han börjat sova för sig själv i ett hörn vid kattbädden, medan hans systrar fortfarande gärna sover tillsammans.  :-) 


Till Charlies matte och husse: När ni får barn så kommer Charlie att älska det, för han är så van vid att hanteras av Loflickan att han kommer att tycka att barn är världens naturligaste sak. Hon håller honom gärna med magen uppåt och vaggar fram och tillbaka, och han tar det hela med fullständig ro.


Alldeles nyligen var den en blivande uppfödare som ville köpa Charlie, men han ska ju bli en älskad sällskapskatt!

Av Emelie - 14 april 2009 11:22

Kattungarna har hittills bara ätit rått nötkött frivilligt, och bara direkt ur min hand. Men igår åt Cleo keso ur handen, och hon verkade tycka om det!

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se