Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Om kattklubbar

Av Emelie - 30 april 2009 12:39

Fördelarna med att vara med i en svensk kattklubb är flera. Ska man avla på och/eller ställa ut sin katt, så är det absolut nödvändigt, för att annars får man inte stambokföra kattungar eller delta i utställningar. Andra fördelar är att man kan träffa andra kattintresserade och vara med på kurser och andra arrangemang inom klubben och få medlemstidningar. Man har också möjlighet att vara med och påverka kattsporten i den riktning man själv önskar. De flesta svenska kattklubbar, närmare bestämt 57 stycken, är medlemmar i SVERAK, svenska kattklubbars riksförbund, som i sin tur är med i FIFe, vilket är ett internationellt kattförbund. SVERAK har anställd personal som sköter registrering av stamnamn och kattungekullar med mera. Kattklubbarna arrangerar årligen utställningar och bjuder in domare och utställare från Sverige och andra länder. Syftet med att delta i en utställning är dels att träffa andra kattintresserade, dels att få en bedömning av sin katt utifrån rasstandarden.

 

Sedan finns det 12 kattklubbar i Sverige och 2 i Norge som står utanför SVERAK och är oberoende. Dessa brukar kallas Independent. De här klubbarna har ingen organisation som står över dem, utan stambokföringen etc. sköts av klubbarna själva. Independentklubbarna har egna utställningar med delvis annorlunda regler, men många saker är ändå likartade. Vad jag vet så är alla svenska uppfödare av ”min” ras, sibirisk katt, medlemmar i en SVERAK-ansluten klubb. Det kan därför finnas många fördelar med att själv gå med i en SVERAK-ansluten klubb om man vill träffa andra sibbeägare. Det kan också vara en fördel på andra sätt: Man har fler utställningar att välja på, och de ligger oftast på närmare avstånd från ens bostad. Om man är medlem i en stor kattklubb inom SVERAK, så är det lättare att vara en ”passiv medlem” än om man väljer en mindre klubb eller independentklubb. Det är också sällan som SVERAK-utställningar blir inställda, jämfört med utställningar arrangerade av Independentklubbar, vilket kan bero på att SVERAK-klubbarna har fler medlemmar.


Fördelarna med att vara medlem i en independentklubb är att det är mycket lättare att komma med på deras utställningar än på utställningarna inom SVERAK. Dessutom är utställningarna oftast små och gemytliga, vilket jag tycker verkar väldigt trevligt. Det är också lättare att lära känna varandra i en liten förening. En annan stor fördel är avgifterna är lägre i Independentklubbarna.  
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

30 april 2009 12:52

Jättefint och gulligt. Är själv kattälskare, men har inte någon katt nu. Har varit på några utställningar, i Hofors i Gästrikland och i Stockholms-trakten. Önskar dig en trvlig Valborg.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Josefine G

30 april 2009 15:01

Ville bara säga att vi äntligen har hittat vår katt! En liten Cornish Rex vid namn Juno som daniel tål! Är jag världens lyckligaste tjej nu tro? Vill bara tacka ännu en gång för att vi fick hälsa på och provnosa dina söta katter!
Här kan du kika på underverket :)
http://www.pixbox.se/alb_show_id1053121_page0.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se