Miss Emmi's sibiriska katter

Direktlänk till inlägg 12 april 2009

Välj hälsa, välj miljövänligt!

Av Emelie - 12 april 2009 22:32

Sitter just nu och tittar på ett TV-program som handlar om hormonstörande ämnen i vår miljö, till exempel ftalater. Det visar sig att både djur och människor utsätts för miljögifter som, även i små doser, sedan påverkar hormonerna under resten av livet. Visste ni att spermakvaliteten hos män i Danmark har försämrats med 50% på bara 20 år? Eller att kvinnor i högre utsträckning får bröstcancer idag än för bara några år sedan? Eller att alligatorer får kortare penisar på grund av sådana miljöfaktorer? Sådana ämnen kan finnas i plast, nappflaskor, t-shirts, kosmetika osv. Det finns inte en enda människa som inte har exempelvis ftalater i sitt blod, vi utsätts alla för det. I Danmark ger man goda råd till nyblivna mammor att de inte ska smörja in sig med krämer etc, men några motsvarande råd finns inte i Sverige.


Det positiva budskapet är att om man förbjuder dessa ämnen så går det ganska fort att återställa reproduktionsförmågan. Det var och en av oss kan göra är att välja miljövänligt och ekologiskt så ofta som möjligt. Samt att agera påtryckare gentemot våra potitiker och makthavare. Ett tips är att köpa ekologisk mat från Årstiderna och att köpa hudvårdsprodukter från Marja Entrich. Jag kan verkligen rekommendera båda, se mina länkar.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 15 december 2017 19:04


Nu har Filip och Felicia flyttat och allt är som vanligt igen här hemma. Elton och Cornelia tycker nog det är rätt skönt att vara ensamma katter igen, men för mig känns det lite tomt och jag kan inte låta bli att tänka att jag kanske skulle vilja bli...

Av Emelie - 13 december 2017 08:29

Ett av de största djurskyddsproblemen i Sverige är det stora antalet hemlösa katter som fryser och svälter, en situation som är helt ovärdig ett civiliserat samhälle. Vi har alltså för många katter och för få människor som vill ta hand om democh ge d...

Av Emelie - 9 december 2017 15:57


Felicia och Filip får nu vara tillsammans med våra egna katter i lägenheten, vilken funkar riktigt bra. Felicia har gjort jättestora framsteg och man märker att hon mår mycket bättre än innan, för hon har börjat leka lite med Filip och de sover ofta ...

Av Emelie - 4 december 2017 19:25

Idag har sötnosarna Freddi och Frei flyttat hem till A och W, och jag önskar den stort lycka till båda två! Det är alltid sorgligt när katter flyttar, men det känns tryggt att de kommer att få det bra i sitt nya hem. ...

Av Emelie - 30 november 2017 17:00

Nu har vi varit hos veterinären och det har visat sig under operationen att stackars Felicia har en inflammation i tarmen, så hon måste äta dietfoder. Vi vet ännu inte hur stor chansen är att hon blir helt återställd. Först misstänkte veterinären sju...

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

166 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se