Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2009

Av Emelie - 13 februari 2009 21:26

Nu har Kajsa blivit omplacerad igen. Hennes förra ägarinna, som bodde på landet, kunde inte behålla henne på grund av barnbarnens allergi. Det nya hemmet är en trebarnsfamilj med två kastrerade hankatter (varav en röd)där Kajsa tydligen har funnit sig tillrätta. Mamman tyckte det var bra att barnen fick en katt var. Jag saknar Kajsa förstås men är glad att hon har fått ett nytt hem...Fina gamla Kajsa...


Har insett att jag inte vill omplacera mina katter när de "pensioneras", för det skulle kännas för jobbigt tror jag. Bara i nödfall om de verkligen inte kommer överens kan jag tänka mig det. Bättre då att inse att vissa perioder lever man utan kattungar!

ANNONS
Av Emelie - 13 februari 2009 10:25

Boken "Kungens alla hästar" är så himla intressant. Jag önskar att jag hade den förmågan som Emelie Cajsdotter har! Inte bara att tala med djur, utan att vara så öppen för livets mirakel. Hon är en svensk schaman som följer sina drömmar till Nya Zealand och Jordanien. Vilket spännande liv hon lever!

ANNONS
Av Emelie - 12 februari 2009 20:41

Så här rund och fin är Evora om magen nu! Kolla särskilt när hon rullar sig på mattan för att tigga mat!  ;-)

Av Emelie - 12 februari 2009 10:15

Jag visste väl att jag kunde lita på gamla goda The Zone-dieten! Nu blir det The Zone för resten av livet... ;-) Det känns så skönt att jag inte längre bara blir rundare och rundare. Och inte nog med det: Jag får äta jättegoda nötter! Jag har börjat få mer muskler nu också, en trevlig bieffekt av dieten!

Av Emelie - 11 februari 2009 23:24

Jag tänkte bjuda på en idé som jag har till ett datorspel. Eftersom jag inte är en sån där som startar spelföretag, så tänkte jag att någon annan driftig person kanske hade lust att genomföra idén. Jag skulle ju kunna vara en sån där expert som granskar fakta och kommer med goda råd.   ;-)


Så här ser idén ut: Man är kattuppfödare helt enkelt, och köper in avelsdjur, går på utställningar och får kattungar. Ju bättre man är på att vara en ansvarstagande uppfödare som tänker långsiktigt, desto mer poäng får man. Längre än så har jag inte tänkt ännu, men jag tror att idén har stor potential, särskilt bland kvinnor!

Av Emelie - 11 februari 2009 18:40

För er som inte har hängt med på ett tag tänkte jag berätta om mina avelsplaner:


  • C-kullen mellan Evora och Yakov kommer att födas runt den 18 mars i år.
  • D-kullen mellan Lisen (Sneschinka Lidiya) och Tsaren (Miss Emmi's All-time Algot) kommer att födas under sommaren eller hösten 2009.
  • E-kullen mellan Amanda (Miss Emmi's Amazing Amanda) och Viggo kommer att födas under hösten/vintern 2009/2010. Jag berättar mer om Viggo senare!   ;-)
Av Emelie - 11 februari 2009 11:21

Det måste vara ödets ironi som har gjort att vår lilla dotter är så motvillig till allt som har att göra med kärlek, kramar och pussar. Som varande enda barnet har hon allt sedan hon varit nyfödd blivit beundrad, hyllad, kramad och gosad med. Men jag minns att hon redan när hon var ett år gammal sa de nu bevingade orden: "inte possas inte pjamas".   ;-)


Jag och H har alltid tyckt att Lo är en sån söt och underbar unge att vi har haft lite svårt att säga ifrån de gånger som hon förvandlas till Lilla My, (vilket händer rätt ofta), börjar stampa i marken, rynka ögonbrynen, vägrar säga hej när vi träffar nya människor, gör bus, ljuger, manipulerar sig till godis eller annat som hon vill ha, eller bara är allmänt motvalls.


Vi har en tendens att prata barnspråk med henne trots att hon nu är 6 år gammal, säga att vi älskar henne och tycker att hon är underbar ungefär 77 gånger om dagen och vi har, allt sedan hon var baby, hittat på egna sånger om hur gullig vi tycker att hon är. Nuförtiden accepterar hon motvilligt att bli kramad (men bara om man frågar först), men pussar är det äckligaste hon vet.


När jag och H kramar varandra så tycker hon också att det är jobbigt, för hon blir svartsjuk när vi ägnar varandra mer tid än två minuter i sträck när hon är med. Jag säger alltid till H att han måste lära sig att sätta gränser, men det jag behöver lära mig är disciplin, även när det gäller mitt förhållande till min dotter.


Problemet med mig är att jag själv är slapp och det smittar av sig på dottern. Till exempel har jag en tendens att vilja sitta i soffan och äta. Härom dagen hittade jag i soffan både brödsmulor och ett öppnat smörpaket....men som tur är så har vi sofföverdrag!   ;-)

Av Emelie - 10 februari 2009 21:16

Tack för de uppmuntrande kommentarerna om min träning! Att vara enveten och promenera minst 2 timmar om dagen låter som en väldigt bra grej, och jag ju tid just nu! Bra att man kan promenera även utan att ha hund. (Apropå att jag ibland tänker att jag måste ha en hund för att komma igång och promenera, men det behövs ju inte.)


I kväll såg jag filmen "Revolutionary Road" och den var sorglig. Det var lätt att känna igen sig i kvinnan som inte hade fått sina livsdrömmar uppfyllda och som därför var olycklig hemmafru. Och det intressanta var att det var dåren som sa sanningen, som det ofta är. Ibland tänker jag att det skulle ha varit bättre om jag hade utbildat mig till hemmafru i stället. Det hade jag i alla fall haft nytta av i mitt nuvarande liv. I stället har hemmafrutillvaron alltid varit det jag fruktat mest och nu har jag hamnat i "jag vägrar vara hemmafru-fällan" i stället.

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se