Miss Emmi's sibiriska katter

Alla inlägg under februari 2009

Av Emelie - 21 februari 2009 12:20

Idag fick jag följande kommentar: "Du måste sälja dina katter väldigt billigt då du haft 9 kattungar men bara fått 37.000 kr i intäkter?"


Jo, det är så här: tingningsavgifterna för B-kullen betalades under 2008, men resten av kattungepriset betalades under 2009. (Det är bland annat därför jag tror att resultatet för 2009 blir bättre.) Amanda har jag inte sålt, utan hon finns kvar hos en fodervärd, där hon kommer att få en kull så småningom.


Apropå mina priser, så tar jag 7000 kronor för en sällskapskatt och 9000 kronor för en avelskatt.

ANNONS
Av Emelie - 20 februari 2009 09:25

Nu ska ni få veta hur min kattuppfödning går ekonomiskt. Jag försöker vara noggrann och spara alla kvitton, sedan sparar vi alla verifikationer i en pärm och gör en sammanställning varje år.


År 2007 hade jag bara utgifter, inga intäkter. Då hamnade resultatet på minus 46468 kronor.


År 2008 hade jag 58059 kronor i utgifter och 37000 kronor i intäkter. Resultatet ligger på minus 21059 kronor.


Under 2009 hoppas jag att jag kommer att börja hamna på plus.  :-)

ANNONS
Av Emelie - 19 februari 2009 18:22

Titta vilken underbar bild! Businka väger redan 2,5 kilo och hennes husse skriver att hon är totalt orädd!


När vi var och hälsade på så berättade hennes matte att hon nästan är lite svartsjuk på Businka, för sedan kattungen flyttade in så har husse varit alldeles betagen.  ;-)

Av Emelie - 19 februari 2009 18:15

Precis som förra gången så är jag fascinerad av hur stor Evoras mage är trots att det är en månad kvar till förlossningen. Här är också en bild på när hon tigger falukorv vid matbordet! Evora och Lisen ser verkligen ut som Helan och Halvan nu när Lisen är så smal efter sin kull.

Av Emelie - 19 februari 2009 09:45

Det här är vad jag längtar efter! En hel kull som diar sin mamma, det är så mysigt. Det känns som att det är jättelänge sedan vi hade kattungar nu, fast det bara har gått några veckor. Medan det pågår så är det så intensivt och man försöker att njuta så mycket man kan och sedan tar det plötsligt slut och allt är tomt men samtidigt vilsamt. När man ser bilderna så fattar man varför man längtar.... Så här tror vi att den kommande C-kullen kommer att se ut ungefär. En superfin kull, A-kullen!

Av Emelie - 18 februari 2009 22:09

Nu är jag trött på att vara trött! Jag vill inte längre vara förkyld och ha all världens olika krämpor. Det är tråkigt. Vill ha en massa energi och känna att jag uträttar saker. Det känns som att jag lever på kvartsfart.   :-(

Av Emelie - 18 februari 2009 11:32

Idag läste jag några intressanta artiklar i SVERAKs tidning "Våra katter". De handlade om den nya syskonrasen till sibiriern, Neva masquerade. De var skrivna av två svenska uppfödare som har satsat på Neva-rasen, S*Aleigas och S*Älvnäs, och de förmedlade verkligen sin stora kärlek till dessa katter! Den har precis samma standard som den traditionella sibben, förutom den maskade färgen och de blå ögonen. Nevan har precis blivit preliminärt godkänd som syskonras till den sibiriska rasen och får nu ställas ut i Sverige för första gången. Det ska bli jättespännande att följa rasens utveckling här i Sverige och jag önskar alla nevauppfödare ett stort lycka till!

Av Emelie - 17 februari 2009 20:32

Men vad spännande att Margita har hittat en presumtiv avelshane....! Hoppas att det ska gå vägen!


Jag var inne och repeterade standarden för den sibiriska rasen idag och ska se om det går att länka till den. Du måste själv klicka på "siberian cat":

http://www.fifeweb.org/wp/breeds/breeds_prf_stn.html

Vem är jag?

Var med och rösta!

Hur brukar du göra med katten/katterna när du reser på semester?
 Jag tar oftast med mig katten
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor kvar i mitt hem)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katten bor kvar)
 Jag låter oftast en granne/vän/släkting ta hand om katten (katten bor hos kattvakten)
 Jag brukar oftast betala någon en skälig summa pengar för att ta hand om katten (katt hos kattvakt)
 Jag lämnar oftast in katten på ett kattpensionat

Kattkurser jag gått

   

        

     

Här kan du följa min blogg!

Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Blogkeen
Följ Miss Emmi's sibiriska katter med Bloglovin'

Här kan du ställa frågor!

165 besvarade frågor

Emmisibirier tidigare år!

Sök något i min blogg!

Saker jag skriver om!

Bloggkalender!

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Mina senaste inlägg!

Tidigare inlägg!

Massor av länkar!

Antal bloggläsare!

Skriv i min gästbok!

RSS-format!

Feedit

Happy Cat Kaoani

Bloggplatsen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se